Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri avtobus (LPP) do….

Kateri avtobus (LPP) do….

… kliničnega centra oz. očesne klinike?
In če mi lahko še kdo pove, kje je najbližja postaja za ta avtobus, če pridem z vlakom v LJ? Je to Bavarc ali kje drugje?

Hvala in lp, Petra

Nasproti ŽP se vsedi na BUS 9. Ko zavije desno, imaš na levi strani Polikliniko, ko pa zavije čez križišče levo, ustavi pa pred UKC.

Pa kupi žetone, ker je drugače na avtobusu 300 SIT.

Lady L, hvala za hiter odgovor.
‘Mam pa še eno podvprašanje in sicer, če tale 9-ka ustavi tudi kje nižje (naprej od KC)? Vem, da je tam blizu železniške proge postaja, pa ne vem, za katere avtobuse.
Problem je v tem, da bi rada čim bližje očesni prišla, ker ima mami velike probleme z očmi na tem mrazu zjutraj.

Lep pozdrav, Petra

Če pa prideš z vlakom z Dolenjske, greš dol ravno pri očesni kliniki – nasproti vhoda. Le ta je ob Zaloški, v bivši vojni bolnici Moste. Z devetko eno postajo naprej od Kliničnega centra.

Lp

Loti hvala. To sem ji itak rekla, ker ne vem, kako je na avtobusu. Saj žetoni se kupijo v tam pred železniško postajo, ne?

Saj vem, da so banalna vprašanja, a kaj, ko nisem iz LJ in ne hodim tja (zenkrat).

No, Žožo, zdaj si mi pa ti zelo pomagala z odgovorom. Hvala. Torej z 9-ko eno postajo nižje od KC, nato pa peške do očesne. To bo pa kar šlo.
Vlak pride pa z Gorenjske

Petra

Pa tam si ti. Gre pri semaforju čez cesto, ob ograji kakšnih 40 m, pa si na “kapiji”. Železniško progo mora imeti na desni, očesna je prva stavba od vhoda levo. 48 sekund.
Pa dobro opravite.

Lp

Oprosti Žoži, ampak tale tvoj odgovor pa ne razumem. Kje sem jaz?
Opisuješ pot 9-ke? Po tvojem odgovoru razumem, da avtobus zapelje v tem križišču levo in nato ustavi pred očesno? Sem te prav razumela?

In pa še nekaj, ko gledam vozni red avtobusa; ali gledam odhod iz Štepanjca ali odhod iz Trnovega? Če čakam na avtobus pred železniško in grem do očesne.

Petra

Ti greš na naslednji postaji – imejuje se Bolnica – od Kliničnega dol, čez cesto in si tam.
Gledaš pa odhode iz Trnovega.

Hvala vsem za pomoč

Petra

Drugače pa se da do tja tudi z vlakom. Če ste z Gorenjske, bi pač morali prestopati, drugače pa se izstopi (vsaj po mojem mnenju) na postaji Ljubljana-Vodmat. Bi pa bilo treba prestopati na glavni postaji v LJ. Če se pozanimaš na železnici, vlak ustavi direktno nasproti Očesne klinike. Greš le še čez cesto.

Samo razmišljanje.

New Report

Close