Kateri datum se upošteva pri izredni pomoči
Ali se pri izredni denarni pomoči šteje datum na levi strani odločbe pod številko, ali na desni strani odločbe kot datum odpreme ali se šteje šele ko je nakazano na račun denar. Denar je potrebno porabiti v enem mesecu in dostaviti v 45 dneh račune. Torej kateri datum velja za dokazila in porabo, če ve kdo hvala!!!!!
kopirano iz euprave:
Obveznosti prejemnika izredne denarne pomoči
Po prejetju izredne socialne pomoči ste dolžni predložiti dokazilo o namenski porabi v roku 45 dni po prejetju izredne denarne socialne pomoči oziroma najkasneje ob vložitvi nove vloge za izredno denarno socialno pomoč, če novo vlogo vložite pred potekom roka 30 dni. Pomoč je treba porabiti v roku 30 dni od prejema.
Če dokazila o namenski porabi v postavljenem roku ne predložite ali pa se iz dokazil ugotovi, da pomoč ni bila namensko porabljena ali ni bila porabljena v roku 30 dni od prejema, ne morete uveljaviti nove izredne denarne socialne pomoči 14 mesecev po mesecu prejema pomoči, razen v primeru vložitve nove vloge za izredno denarno socialno pomoč zaradi naravne nesreče ali višje sile.
Če prejete pomoči ne porabite v celoti za namen, za katerega vam je bila dodeljena, morate ostanek sredstev vrniti v proračun v roku 15 dni po porabi sredstev, drugače se šteje da namenska poraba ni bila dokazana.
Pozdravljeni!
Jaz pa imam malo drugacno vprasanje v vezi izredne DSP, in sicer znesek. To na CSD dolocijo, koliko lahko prejmes (govorim za samsko osebo)…npr. 100eur ali pa 400eur? Mi je jasno, da predhodno tehtno obrazlozis, za kaj potrebujes. Ampak ja, vprasanje je, ali se zneski lahko toliko razlikujejo. In ce 400eur naenkrat sploh lahko prejmes?
Hvala, ce kdo z gotovostjo ve.
drugacno vprasanje, 10.03.2023 ob 16:51
Pozdravljeni!
Jaz pa imam malo drugacno vprasanje v vezi izredne DSP, in sicer znesek. To na CSD dolocijo, koliko lahko prejmes (govorim za samsko osebo)…npr. 100eur ali pa 400eur? Mi je jasno, da predhodno tehtno obrazlozis, za kaj potrebujes. Ampak ja, vprasanje je, ali se zneski lahko toliko razlikujejo. In ce 400eur naenkrat sploh lahko prejmes?
Hvala, ce kdo z gotovostjo ve.
Ve kdo to informacijo?