Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri del v Sloveniji ima najcenejše nepremičnine?

Kateri del v Sloveniji ima najcenejše nepremičnine?

Malo sem gledala po spletu in ugotovila da ima Maribor zelo ugodne nepremičnine, predvsem stanovanja sploh če primerjam LJ in okolico za isto kvadraturo. Iščem neko manjše stanovanje 40 do 50 m2. Mi kdo lahko svetuje, kje v Sloveniji so najcenejša stanovanja glede na trg?

Skrajni JV in SV po mojem. To sta Bela Krajina in Prekmurje.

Marsikje, kjer je bolj oddaljena pomembna infrastruktura. Tudi na gorenjskem ali dolenjskem se da najti kaj izredno ugodnega. Priporočam, da začneš z nižjimi cenami vseh interesantnih oglasov (enosobno, garsonjera…), potem pa se na podlagi videnega ter seveda lastnih želja odločiš za recimo 10 stanovanj. Se zmeniš za ogled, skombiniraš z ostalimi stanovanji, če se le da, greš osebno pogledat, da dobiš vtis o lokaciji in dejanskem stanju, ter se tako sama odločiš, kje ti je najljubše. Ni vse samo v ceni…

Lp

Prekajen meso dl cajt gvera;)

ugodne cene, npr tole
http://www.bolha.com/nepremicnine/stanovanja/stanovanja-pomurska/prodamo-3-sobno-stanovanje-na-odlicni-lokaciji-stanovanje-3-sobno–1338980375.html?aclct=1548894041&kw=stanovanje

do G. Radgone je 230 km iz središča SLO. A bi ti to za oddajat, stanovat ali “pametna naložba”?
Odvisno je od tega zakaj potrebuješ flet.

V Prekmurju se kar dobro živiš če se vsaj malo znajdeš. To pomeni služba v Avstriji, bajta v Sloveniji. Malo se zapeljite gor, vse bajte so v povprečju zrihtabe bistveno bolj kot v drugih regijah po Sloveniji. Pa še ugodne so za kupit.

Bi pa rekel, da je najhuje v odročnih delih Dolenjske, Zasavju, Suha Krajini. Služb v Sloveniji ni, s Hrvaško si pa tudi nimajo kaj za pomagat.

Sploh ne zgleda slabo. Kuhinja je prav lepa. Koliko pa je kaj takega v MB pod Pohorjem? Kolikor vidim x2.5.

Tudi jaz bi rekla, da Prekmurje in Bela krajina.

Bela krajina

Skor vsi Prekmurci, ki jih poznam, delajo v Avstriji. Vprašanje, kako dolgo bo Prekmurje še poceni, po moje bodo izkoristili bližino Avstrije in malo navili cene.

Sploh ne zgleda slabo. Kuhinja je prav lepa. Koliko pa je kaj takega v MB pod Pohorjem? Kolikor vidim x2.5.
[/quote]

V Mariboru so šle cene stanovanj zelo gor v zadnjem letu in še se višajo. Vseeno je to mesto, drugo največje v Sloveniji. Za 60.000 ne dobiš podobnega trisobnega stanovanja, mislim da realno gledano lahko za nekaj podobne starosti, kvadrature in kvalitete kar podvojiš ceno ali pa še kaj dodaš zraven. Starejša stanovanja, ki potrebujejo temeljito obnovo, se dobijo tudi za manj. Izven Maribora pa najdeš marsikaj po zelo dosegljivi ceni.

V Mariboru so šle cene stanovanj zelo gor v zadnjem letu in še se višajo. Vseeno je to mesto, drugo največje v Sloveniji. Za 60.000 ne dobiš podobnega trisobnega stanovanja, mislim da realno gledano lahko za nekaj podobne starosti, kvadrature in kvalitete kar podvojiš ceno ali pa še kaj dodaš zraven. Starejša stanovanja, ki potrebujejo temeljito obnovo, se dobijo tudi za manj. Izven Maribora pa najdeš marsikaj po zelo dosegljivi ceni.
[/quote]

V MB primanjkuje trenutno stanovanj. Vprašanje bo, kako bo s cenami, ko bodo čez par let prišla na trg nova stanovanja, ki se gradijo ali planirajo graditi.

Samo Prekmurci delajo v Avstriji že od pamtiveka, cene pa ostajajo kar iste.

Ker imamo v N. Gorici zasoljeno draga stanovanja, folk kupuje stanovanja čez mejo v Italijanski Gorici

Je pa tudi res, da so cene na Goričkem šle ful gor pred cca. desetimi leti, ko so kupovali Angleži in kljub temu da oni ne kupujejo več, ampak celo prodajajo, so cene ostale na podobnem nivoju. Pravijo pa Angleži da imajo težavo prodati.

Stanovanja primerljivega temu z linka ne dobis po nizji ceni prakticno nikjer po svetu. Ce govorimo o normalnih okoliscinah.

V MB primanjkuje trenutno stanovanj. Vprašanje bo, kako bo s cenami, ko bodo čez par let prišla na trg nova stanovanja, ki se gradijo ali planirajo graditi.
[/quote]

Kako bo? Tako kot je zdaj v Ljubljani. Stanovanja bodo prodana še preden bo zaključena gradnja. In cene bodo še višje. Kdo jih bo pokupil, je pa drug vprašanje.

Kako bo? Tako kot je zdaj v Ljubljani. Stanovanja bodo prodana še preden bo zaključena gradnja. In cene bodo še višje. Kdo jih bo pokupil, je pa drug vprašanje.
[/quote]

Jaz pa mislim, da so cene kar napihnjene in ko bo kriza, bodo spet po moje padle. Že zdaj kar nekaj nepremičninam, ne govorim konkretno za MB, pospešeno znižujejo ceno, vsak teden ko pogledaš, je cena nižje. Zgleda da hočejo na hitro prodati.

Trisobno stanovanje 64 kvadratov, adaptirano, za 64 k:

http://www.bolha.com/nepremicnine/stanovanja/stanovanja-zasavska/stanovanje-zasavska-trbovlje-center-3-sobno-64-m2-prodam-1336615286.html?aclct=1547739245

Če bi bila mlajša, bi se takoj preselila
https://outsider.si/bo-trst-novi-berlin-ali-nova-ljubljana/
Stanovanja so res ugodna, pa morje je blizu in vse.

Pred nekaj meseci, sem si kupila stanovanje (40m2) v Mb in sem z renoviranjem (menjava oken in balkonskih vrat, podi, kopalnica nova…) plačala vse skupaj 60.000€. Lokacija čudovita, stanovanje čudovito.

Na Trst nisem niti pomislil. Blizina Benetk ponuja odlicno letalsko povezavo s svetom. V bistvu se sprasujem zakaj si Slovenci na obali prav v Trstu ne kupujejo stanovanj glede na veliko razliko v ceni.

https://cekin.si/clanek/nepremicnine/notranje-ministrstvo-oddaja-stanovanja-za-tako-ceno.html?fbclid=IwAR0-cJywp-4UdJiX0FaEu8JGoWUSA_o7IGl3MW8zfygoTKVudvtjoLUbcIA

Mimo grede … najcenejša stanovanja so v Prekmurju ob meji z madžarsko … Skoraj zastonj … le, da tam okoli ni ničesar prav … ni ne trgovin, ni služb itd.

Išči v odročnih krajih s senčno lego, brez infrastrukture in prometnih povezav, z oddaljenimi poštami, trgovinami in zdravstvenimi domovi itn. Mogoče tudi bivše industrijske kraje z upravičeno slabim glasom. Samo regija ni pravilo za ceno.

Kje najbolj ugodno za nakup in potem dajanje v najem?

New Report

Close