Kateri deodorant za pod pazduho, da res NE švicaš?
Kateri deodorant priporočate, da sigurno ne švicaš in smrdiš. Ker jaz tako obupno švicam in smrdim, da sama sebe voham … Zdaj sem uporabljala kar možev OldSpice, ampak kljub temu smrdim. Glede deodoranta ni važno, ali je moški ali ženski. Tudi vonj ni važen. Glavni in edini pogoj je, da ne švicam in smrdim …
Hvala!
Ta problem ne boš rešila z deodorantom, pa naj bo kakršenkoli.
Skozi znoj se izločajo iz telesa tudi različni strupi, zato nekateri res neznosno smrdijo, četudi samo malo zašvicajo. Morala sem boš temeljito razstrupiti in nato takšno stanje vzdrževati tudi v nadaljevanju. Prečiščena ne boš smrdela, pa če boš ornk zašvicala.
Govorim iz lastnih izkušenj.
švic je nasplošno (pomoje) težko preprečit, pa tudi ni zdravo preprečevat, ker s švicem gre tudi marsikaj strupenega iz telesa. tako da zaradi potenja samega se jaz ne bi sekirala (in bolj se sekiraš, bolj švicaš, tudi to je res:)
z vonjem pa je druga zgodba. je veliko bolj neprijeten kot pa samo potenje. ampak se ga da rešit. po mojih izkušnjah s katerimkoli deodorantom – tudi antiperspirantom -> le-ti pa po mojih izkušnjah nič ne preprečujejo potenja (meni ne), pa tudi ustreza mi tako – važno, da preprečijo vonj. to pa ga, ne spomnim se, kdaj mi je nazadnje zatajilo.
plus, kar je tudi pomembno, nosi malo širše majice da se ti ne gužva blago ravno tik ob pazduhi.
če sama sebe vedno vohaš, morda razmisli tudi o zamenjavi svojih majic – ko se vanje enkrat zažre vonj, “ostane” tam trdovratno tudi po pranju.
torej: ohlapne zračne bombažne/lanene ipd. majice + en deo/anti (garnier, nivea, bilo kaj), pa bo.
vseeno mislim in moram to dodati, da naj bi takih preparatov čimmanj dajali na kožo. a v teh vročih mesecih pač ne gre drugače.
saj ne vem, nekateri strokovnjaki pravijo, da so aluminijeve spojine v antiperspirantih škodljive, drugi pravijo, da ni povezav med antiperspiranti in boleznimi…….
jaz jih uporabljam. kadar gre, pa se jim tudi izognem. včasih jih namažem tudi samo po zunanji strani majice. predvsem pa se ne bojim/izogibam potenja.
lp
To lahko potrdim tudi jaz.
Sicer pa, deodoranti so bolj kvazi zadevščine, bolj učinkoviti so antipersipranti, ki naj bi zavirali potenje – ki seveda ga, vendar če je prehudo, pa tud ne. Recimo, meni se je pred leti zelo obnesel Triple Dry, ki naj bi ga po določenem času nanašal le vsakih par dni. In kaj podobnega.
A kakor obrneš, dokler se ne “razstrupiš” (ali pa lahko gre tudi za določene hormonske zadeve), je prva stvar higiena in to res temeljita – umivanje recimo 2-3x na dan s trdim milom (ne z gelom za tuširanje), dobro osušit, po možnosti pobrit dlake ali vsaj močno pristrič. Enim se obnese tudi zgolj nanašanje sode bikarbone. Oblačila iz naravnih vlaken. Uredit prehrano, kar pomeni stran z junk foodom (vsaj). Enako velja za pijače, pij le vodo, alkohol, razne kole ipd. striktno prepovedano. Cigareti sploh nobenega. Hormonski tableti tud ne doprinesejo k vonju. itd.
Pa, če že, antiperspirant v stiku, ne v spreju ali roll on.
Ta problem ne boš rešila z deodorantom, pa naj bo kakršenkoli.
Skozi znoj se izločajo iz telesa tudi različni strupi, zato nekateri res neznosno smrdijo, četudi samo malo zašvicajo. Morala sem boš temeljito razstrupiti in nato takšno stanje vzdrževati tudi v nadaljevanju. Prečiščena ne boš smrdela, pa če boš ornk zašvicala.
Govorim iz lastnih izkušenj.[/quote]
lahko prosim kaj več napiše? hvala.
Pa dobro, s čim se futrate, da takoooooo smrdite???? A vode nimate pri vas al kaj? Mislim ne vem, imam 90 kil na 170 cm, sem debela, sem v meni, tako da se me lotevajo vročinski polivi, ampak smrdim pa ne. Pa ne uporabljam ničesar “triple” in nobenih “ultra dry” in ne vem kaj vse še preberem tukaj gor, vsaj 20 let uporabljam rexono 24 h, tisto z najbolj diskretnim vonjem ali pa dove deo brez vonja, oboje v stiku in to je to. Je pa res, da se redno (najmanj 1 x dnevno, poleti pa običajno pred službo in po njej, pa potem še po rekreaciji) umivam s trdim milom pod pazduho in vseh pregibih, da se vedno do suhega posušim, ne nekaj na pol, da se oblečeš na vlažno kožo, pa pri tem niti nimam vsakič sveže brisače
Kaj so glive, ne vem, jih še v življenju nisem imela, ne na rokah, ne nogah, ne vaginalno, ne kje drugje. Pojemo pa tudi ogromno česna, čebule, sveže zelenjave in začimb, sadja, edino kar ne jemo, so pa vegete, knorri, hrenovke, poli salame ipd svinjarija.
Ne-potenje je izjemno nezdravo! Z normalno higieno v današnjih časih ne bi smel prav noben zdrav človek smrdet. Noben – izjema so bolniki na kemoterapiji in drugih težkih zdravilih, taki s hudimi hormonskimi motnjami ali motnjami potenja….
Veliko koristnega so ti že napisale. Zatiranje potenja ni zdravo. Lahko gre za hormonske spremembe in zaradi njih prihaja do močnejšega izločanja žlez z vonjem, včasih je enostavno le stres tisti, ki pušča svoje sledi tudi skozi vonj. Moja sodelovka, ko ima dneve nervoznosti, se njen vonj izrazito izraža ob tem.
http://www.prekomerno-potenje.com/kaj-je-potenje
http://www.jana.si/2010/06/obupani-zaradi-potu-/
Čeprav si že toliko stara, še nisi slišala, da smo ljudje različni?! Moja mama se tudi ni nikoli potila. V življenju sploh ni uporabljala deodoranta in ni nikoli smrdela. Eni so pač taki. A verjameš, da obstajamo tudi ljudje, ki se potimo in ki smdrimo, kljub temu, da se tuširamo, ne jemo svinjarije in da pazimo na zdravje.
Ne, ne, tvoja trda buča tega ne more razumeti. BLaro ubogim na duhu…
Čeprav si že toliko stara, še nisi slišala, da smo ljudje različni?! Moja mama se tudi ni nikoli potila. V življenju sploh ni uporabljala deodoranta in ni nikoli smrdela. Eni so pač taki. A verjameš, da obstajamo tudi ljudje, ki se potimo in ki smdrimo, kljub temu, da se tuširamo, ne jemo svinjarije in da pazimo na zdravje.
Ne, ne, tvoja trda buča tega ne more razumeti. BLaro ubogim na duhu…[/quote]
Verjamem, da tisti, ki imajo npr. zažrt vonj po čebuli in česnu sebe ne vohajo. Ker je že spraševala, s čim se drugi futrajo. Ker sploh ne obstajajo vonjave, ki se zažrejo skozi kožo ven.
Kot nekateri ne vohajo sami sebe, ko se nekaj dni že niso umili in menijo, da še vedno “dišijo”.
Pa če organizem res ni tako kompleksna stvar, da bi ga zgolj s higieno pogojeval.
Pa če si drzne koga še s pujsi nazivati pri svoji krepki zavaljeni zdravi kilaži.
Tudi, če sama nimam nekih težav, se mi zdi zelo nesramno, da se najde nekdo, ki nima osnov pošlihtanih na enem koncu in z nespoštovanjem na drugem koncu druge komandira, kako naj živijo in če pri 90ih res od samega zdravja, zdrave prehrane po šivih poka. Enkrat je eden abdominalni zdravnik dejal, da ljudje bolje skrbijo za svoj avto, kot pa za svoje telo in da ljudje ne bi verjeli, kaj vse je znotraj razvidno, četudi navzven površno vse ok kaže.
Pa če bi mogoče oseba morda miselno nesnago malo počistila in bi si na svoj račun morda za zdravje vsaj prebrala, da ne bi kako drugače vejal smrad:
http://www.pirnat.si/index.php/vpliv-prekomerne-prehranjenosti
JAz si naredim doma, nima vonja, zelo dobro pa “ubija” vonj po švicu.
Zmešaš stopljeno kokosovo mast (malo, mogoče eno žlico), dodaš še kako drugo olje, ki ga imaš pri roki (lahko olivno, mandljevo, arganovo), spet kako malo žličko, nato pa notri nekje v razmerju 50:50 soda bikarbona in škrob (tisti jedilni). Daš toliko, da dobiš lepo mazavo in kremasto strukturo. S tem si namažeš pod pazduho zjutraj in super drži.
REXONA vse vrste.
Samo to uporabljam, ker so učinkoviti deodoranti in držijo cel dan.
Za tisto pujso, ki ima pri 170 cm 90 kg pa… jaz se ne bi hvalila z odvečnimi kilami. če res tako zdravo ješ in se rekreiraš, potem ne bi nabrala teh odvečnih kil. Marsikdo obvlada samo teorijo in neskončno pametuje, v praksi pa se obnaša drugače.
Strah smrdi. Adrenalin, nervoza, stres – ti se odražajo tudi z vonjem; kolikor mi je znano, kar pri vseh ljudeh. Edina razlika je v tem, da se nekateri s tem srečujejo poredkoma, drugi pa pogosto. Deloma je to stvar osebnosti – kaj vse te vrže iz tira; deloma pa življenjskega stila in vrste službe.
Take telesne reakcije ne more zatreti noben dezodorant. Dezodoranti in parfumi z močnim vonjem take vrste smrad deloma prikrijejo, popolnoma pa ne. Oziroma včasih nastane še bolj ogabna mešanica vonjav.
Ne poznam dezodoranta, ki bi uspešno prekril tak vonj.