Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kateri digitalni fotoaparat?

Kateri digitalni fotoaparat?

Spoštovani!

Zanima me , če ima kdo od vas digotalni fotoaparat, katerega in kako ste z njim zadovoljni? Pa kje ste ga kupili in za koliko, ter kaj priporočate…

Hvala za odgovore!

Jaz imam Sony DSC-F505V, ki ima 3.3 miljona pixlov, in moram recti da je ZAKON. Slike so enkratne, imaz moznost snemanja kratkega filma. Cena pa je kar visoka, jaz sem dala v Lorex v Ljubljani 290.000, 00 SIT, sicer sem pa vidle ze po Salomonovem oglasniki, skoraj za polovicni ceno. Imala sem na preizkusnji tdui Kodak-ov fotoaparat, vendar je Sony prevladal. Ima tudi Carl Zeiss optiko. To bi bilo na kratko.

Hvala za informacijo Aleksandra! OSebno se zaenkrat zanimam za Canona A20 z 2.1 Mio ali razred više Nikon 885 s 3.3 Mio, samo stane 200k sit:(

Pa ostali?

Olympus 2100 ultra zoom,

2.1 pixlov, izjemno dober, mogoce ne izbira prevec dobrih osvetlitev, vendar za internet uporabo super znesek 170.000 in ddv se mi zdi

drugace ima pa vse

primoz

Morda še eno mnenje iz drugega zornega kota….
Nisi napisal OSNOVNEGA:
Za kakšne namene fotoaparat potrebuješ!

Naj povem svoj primer, ti pa poberi ven, kar se ti bo zdelo uporabno. Digitalni fotoaparat sem potreboval za naslednje namene oziroma z naslednjimi lastnostmi:
1. večkrat slikam v zaprtem prostoru gručo ljudi (zabava, rojstni dan…)
2. slikam na prostem v ne ravno idealnih svetlobnih razmerah
3. slikam tudi na potovanjih ter izletih
4. Slike bi rad natisnil na pisarniški tiskalnik – ustreza mi velikost slike 15 x 20 cm
5. zadovoljstvo mi pomeni več od cene

Iz tega sem potegnil zahtevane lastnosti aparata, ki sem ga iskal (po zaporedju):
1. širokokotni objektiv (28mm ekvivalent)
2. svetlobna občutljivost vsaj ISO400 ekvivalent
3. kompaktne dimenzije
4. zadostuje 1,3 ali 2,2 Mpix
5. cena do 500.000 SIT

Preberi si zgornja razmišljanje ter oceni, ali so neumna! To pa zato, ker takšnega fotoaparata še nisem zasledil, kljub temu, da sem imel na testiranju nekaj potencialnih kandidatov – nobeden ni izpolnil zahtev !!!

Tudi vsi ostali vabljeni s komentarji. Če ste podobno “čudo” že kje zasledili, pa vam bom neskončno hvaležen za informacijo.

LP, mačkon

PS: pa da ne bo kdo mislil, da si zmišljujem nemogoče: podobno pocket 35 mm camero se dobi v vsaki foto trgovini.

PPS: Še to – v zadnjih nekaj letih sem poslikal kar nekaj tisoč fotografij, tako da so želje oz. zahteve pretehtane skozi izkušnje.

Zanima me, kakšne izkušnje imate z novim Canonom G2, ki ga priporoča Birografika Bori?

Osebno me najbolj motijo omejitve slikanja pri slabši svetlobi, npr. v temnejših dvoranah, večje skupine udeležencev raznih seminarjev in podobno. Kako se zadeva obnese pri modelih, ki omogočajo uporabo dodatnega fleša pa še nisem preizkusil.
Navdušen pa sem nad globinsko ostrino posnetkov.

Sam iščem model, ki zahteva čim manj korektur pri pripravi za barvni tisk( tisk – ne print), saj imajo nekateri modeli (npr. Epson) v fotkah preveč črne barve, kar povzroči pri tisku rahlo vijoličaste obraze.

Skratka tema, ki nas bo v prihodnje gotovo še zaposlovala. Izmenjava izkušenj pa je zelo dobrodošla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close