Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri električni radiator kupit…

Kateri električni radiator kupit…

V stanovanju lahko grejemo samo z elektriko. Imamo že eno klimo s katero se ogrevamo, več jih ne moremo priklopiti. Je pa premalo. Katero dodatno grelno telo oz. radiatorje bi bilo najbolje kupiti na elektriko, da bi imeli najmanjšo porabo?

Mi smo prejšnjo zimo kupili varčne električne radiatorje v Bauhausu in po zagotovilu prodajalca porabijo pol manj električne energije! Mi smo zelo zadovoljni in računi za elektriko so bili celo zimo okoli 100€ za stanovanje velikosti 125m2. Ogrevamo pa samo s temi radiatorji. Živimo v Kropi na gorenjskem.

Imamo pa tale tip radiatorjev:

https://www.bauhaus.si/varcni-elektricni-radiator-beha-pv12-1-2-kw-ip24-wi-fi-40-x-92-7-x-83-cm

Odgovor na objavo uporabnika
Anja704, 06.12.2023 ob 12:34

Mi smo prejšnjo zimo kupili varčne električne radiatorje v Bauhausu in po zagotovilu prodajalca porabijo pol manj električne energije! Mi smo zelo zadovoljni in računi za elektriko so bili celo zimo okoli 100€ za stanovanje velikosti 125m2. Ogrevamo pa samo s temi radiatorji. Živimo v Kropi na gorenjskem.

Tu pa nakladate da bolj ne morete ti radiatorji na elektriko so vsi zanič pa še žrejo elektriko.Se mi

je pokvarila pred 3 leti ravno v petek centralna seveda serviser se prikaže komaj v ponedeljek pa v dnevni vklopim da radiator električni neki velik drugje po hiši je bilo kot v zamrzovalniku , otroka na srečo odpeljem za čez vikend k tašči seveda ju je takoj vzela da ubožčka ne bosta zmrzovala je rekla .Naslednji mesec dobim za 20 evrov višjo položnico samo za te 3 dni v dnevni pa 18 stopinj zato ne napizdujte da vi na Gorenjskem celo hišo grejete z tem .

sonja112, 06.12.2023 ob 14:31

Tu pa nakladate da bolj ne morete ti radiatorji na elektriko so vsi zanič pa še žrejo elektriko.Se mi

je pokvarila pred 3 leti ravno v petek centralna seveda serviser se prikaže komaj v ponedeljek pa v dnevni vklopim da radiator električni neki velik drugje po hiši je bilo kot v zamrzovalniku , otroka na srečo odpeljem za čez vikend k tašči seveda ju je takoj vzela da ubožčka ne bosta zmrzovala je rekla .Naslednji mesec dobim za 20 evrov višjo položnico samo za te 3 dni v dnevni pa 18 stopinj zato ne napizdujte da vi na Gorenjskem celo hišo grejete z tem .

Saj se že bere kot reklama, tako da nisem nasedla.

Me pa zanima kaj bi bilo najbolj varčno na elektriko…. naj bi bila klima sicer. Na trdo gorivo žal nimamo opcije. 🙁

Imam radiator, ki se preko wi-fi napaja z sosedovo elektriko 👍

Thermon soprano radiator WI FI, malo porabi, mi ogrevamo celo bajto z el.radiatorji. Račun za celotno  el. je v zimskih dneh okoli 170 eur, tako da po izračunu damo za ogrevanje cca.120 do 150 eur mesečno

Jaz sem imel v stari hiši ravno tako električne radiatorje, ker nisem imel druge možnosti. Pač smo plačali ogrevanje malo dražje, avtorica pa imej ti pač toplotno, da boš na dolgi rok nekaj prihranila.

blabla9899, 06.12.2023 ob 12:27

V stanovanju lahko grejemo samo z elektriko. Imamo že eno klimo s katero se ogrevamo, več jih ne moremo priklopiti. Je pa premalo. Katero dodatno grelno telo oz. radiatorje bi bilo najbolje kupiti na elektriko, da bi imeli najmanjšo porabo?

Toplotna črpalka pa bo. Če pa ti bedasto razmišljaš o radiatorju, potem ga pa vzemi. Itak ne boš nikoli zadovoljna ker preveč kompliciraš

Upam da si samska, ker nihče normalen ne bo zdržal s tabo!?

Glamox vigo, 2000 w, zagreje cca 30 kv. metrov ko bi reko keks. Pet let garancije, izredno natančen in prilagodljiv termostat. Obiščite Merkur

Ne dajaj preveč denarja. Vsak električni radiator porabi točno toliko el. energije kot da kw toplote. Pika.

Razni programi, ki jih imajo prednastavljene so bolj za takrat ko te ni v bivalnem prostoru. Drugače je bolje preklopit na manuel in ročno nastavit temperaturo. Vsi konvektorji imajo displeje, tako da ni težava.

Iz izkušenj s preko 50 radiatorji – konvektorji v službi, ti atlantic ali atlas dolgo zdržijo. So lahki. Ga enostavno montiraš na steno. Imaš pa različne jakosti.

Jaz imam atlantic. Vredu je. Dela kot mora.

V prejšnjem stanovanju smo imeli first, bila mi je bilj vsec.

Varčni električni radiatorji ne obstajajo! Kilovat štroma je kilaovat štroma. Vse drugo je nateg!

Bep Kororoti, 06.12.2023 ob 18:17

Varčni električni radiatorji ne obstajajo! Kilovat štroma je kilaovat štroma. Vse drugo je nateg!

Tudi varčne žarnice ne obstajajo 🤣. Še enkrat v vrtec, da boš kaj znalo!

elektro, 06.12.2023 ob 18:50

Tudi varčne žarnice ne obstajajo 🤣. Še enkrat v vrtec, da boš kaj znalo!

Eeeeh. Kake imaš. Ti res rabiš vsaj trikrat ponavljat oš, ne tisti ki mu repliciraš.

.https://youtu.be/BlEyK9Xi8-M?si=2nIyf52KK9IG-Xi9

Tajanstveni, 06.12.2023 ob 20:31

.https://youtu.be/BlEyK9Xi8-M?si=2nIyf52KK9IG-Xi9

To je navaden IR panel. Saj ti pove, za majhen prostor, ker je samo 600 w. Za eno sobo 20 kvadratov rabiš tri take.

New Report

Close