Kateri Galeković v Vinici
Meni sta izredno dobri sestri dr. Galekovič, torej stomatološka ordinacija (in ne poliklinika z istim priimkom) , delala pa mi je pri njiju zaposlena super zobozdravnica dr. Ana Koračevič, ki ji izrekam vse pohvale za njen super pristop, njen humor in posledično razorožitev od strahu, ažurno skrbnost do pacienta, nekompliciranost, čutiti je bilo nalezljiv entuziazem pri delu, imaš ljudi, ki enostavno radi delajo svoje in ta mlada zobozdravnica spada mednje, tako da me zaradi injekcije res nič ni bolelo, strah pa tud nič bilo, ker je bila ona z mano. Pa vrtanje kariesa bil skoraj nek zabavni dogodek! Imajo pa močne injekcije, ki dolgo držijo, drugačne kot v Sloveniji.
Letos sem bila pri sestrah Gakolevic. Tocno 50 eur za belo plombico in injekcijo za 1 zob.
Na Hrvaskem je ne glede na novejse aparate kvaliteta storitev slabsa. Npr. dr. Koracevic pri vrtanju in menjavi plombice ni imela asistence zobotehnika in je na koncu ze mocno vpila ven med delom “na pomoc, cas za podlogo, naj ji jo prinesejo”!
Sele na njen tretji klic je v odprto ordinacijo prihitela tehnica s podlogo, ki zavaruje dlesni pred pskodbami in ranami.
Injekcija pa res je bila bistveno mocnejsa kot slovenska in mi je zal drzala cel dan, z zavasno hudo posledico : 10 dni sem imela uniceno misico in zivec na licnici pri obravnavanem zobu.izgledala sem, kot da me je zadela.kao, ustni koticmi povessni navzdol samo na eni strani, tam, kjer je bil zob v obdravnavi.
Vrtaal je delala je tako intenzivno in zavzeto, skoraj furjasto, da me tudi danila na sosednjem zdravem zovu in dlesni. Na sosednjem zobu sem na dlesni imela 2 krvava c risa in 2 krvavexi crti, ki sta se fnojili in smrdeli iz ust!
V stiski.sem sla k mojemu domacemu zobozdravniku kssneje, zaradi tezkega celjenja. In je take krvabe rise prepoznal kot nenamerno poskodbo s svedrom pri delu, ocitno me je porezala zaradi zelo hitrega mahanja z rokami in ker jim manjka personala in je asistentka prepozno prisla s podlogo, ki prepreco rane dlesni.
Celila sem si to sele na morju, 1 mesec pa se je grotlzno gnojilo se, dobila.sem vnetje dlesni! 5 dni plavanja.v morski vodi sele me je ppvsem pozdravilo.
Ker je injekcija na Hrvaskem res drugacna, je drzala cel dan. Jaz nisem vec lakote zdrzala in sem jedla po 5 urah od vrtanja. Toda zaradi izgube obcutka pa sem se mocno pogrizla notranjo stran licnic,.ker je nisem.cutila.
Prav tako mi je po vetanju na Hrvaskem zarad oremocne injekcije za 10 dnina levi gornji strani mi je zarasi premocne injekcije upadla misica na licih, zivec se je rahlo unicil. Desna stran uatnega koticka oz lica mi je rorej 10 dni visela dol enako, kot da bi me zadela kap!
Danes ssm vredu, letos sem bila pri svojem.zobkzdravniku ki mi je pomagal sanirati zadobljene poskosbe in vmetja dlesni l, na Hrvaskem!
Zdaj sem pri mojem domacem zobozdravniku sanirala dodarno 3 kariese.
Na zdracstveno kartico in sem za nadstandard, injekcijo in belo plombo placala samo 32 eur. Brez vseh zapletov,.vnetja in tezko zaceljivih poskodb!
Zobozdravnikov na Hrvaskem ne priporocam! Razlike v ceni ni vec bistvene in zaradi voljse stroke hodim samo se k slovenskim.
Vidim slovnične napake v prejšnjem zapisu, ker sem pisala z mobijem in nimam točnih prstov.
Torej, na kratko, zobozdravnica v Vinici me je ranila s svedrom nehote, potegnila me je z njim po sosednjem mesu in sosednji dlesni. Ker dela vsak zobozdravnik sam zaradi pomanjkanja personala, ji podrejena ni pravočasno pritekla s podlogo za zaščito. In itak asistentke sestre tam tekajo s podlogami in asistirajo v primeru nujnosti (krvavitev) , kjer jih kdo rabi, odvisno od katerih odprtih vrat ordinacije kakšen zobozdravnik nanje zakriči, kaj da potrebuje in da naj prinesejo! Torej ni strokovnosti na nivoju v Vinici, v Sloveniji sta vedno dva ob tebi. Ker morda njim gre le za kvantiteto, čeprav so za razliko od nekaterih slovenskih zobozdravnikov zelo osladni in prijazni. In tako da mi je neka raztopina mi je tam okrog vse dodatno razžrla, tako da sem fasala vnetje dlesni. Kasneje sva to z mojim osebnim zobozdravnikom zdravila z neko raztopino, toda ni povsme pomagalo, ampak šele več dni plavanja v morju.
Od njihove hrvaške injekcije proti bolečinam se mi je prav tako začasno uničil živec in mišica povesia navzdol, tak da sem zgledala kot da sem prizadeta po kapi. To je minilo v 4 dneh, nato še v 10 dneh nisem bila čist ok. Šele čez 2 do 3 mesece opažam, da imam sorazmerna usta in da ustni kot na obdelani strani ni več povešen, kljub temu, da sem v domovini Sloveniji na Štajerskem do zdaj že 2 x dobila injekcijo proti bolečinam, ki pa je delovala le 3 do 5 ur in mi nikakor ni povzročila takih posledic. Lahko si mislite, kako se človek prestraši, da misliš, da boš ostal tak prizadet!
Na Hrvaško sem šla izključno samo zaradi visokih čakalnih dob v Sloveniji in mi je žal. Stran vržen denar.
Ko sem svojo štorijo pripovedovala v ambulanti v domovini pri našem zobozdravniku, je drug sortpin pripovedoval podobno – njegova znanka si je šla delat noe zobe in mostičke na Hrvaško (ne vem, točno, kam) in se je vrnila domov z vnetimi dlesnimi, trpela je težko vnetje, tako da so jo za Dravo v Mariboru v stomatološki kliniki komaj reševali. Zdravili so jih vnetje z antibiotiki in ji vsake toliko morali izruvat kakšen štift, mostiček, ker se enostavno ni obneslo! Tja nazaj na Hrvaško pa ni več hotela.
Nazadnje so ji čist vse izruvali, si lahko mislite, da je reva vrgla v koš 7.000 eur ! Dolgo časa je bila brez zob, vzela kredit in zdaj si jih pa baje na novo dela v Mariboru in to prek ZZZS, ker je do nečesa upravičena.
Deset let stara tema, morda pa vseeno komu malce pomaga pri odločitvi. Vsaj s strani nekoga z “novimi” izkušnjami:).
Jaz sem imela zelo velik poseg, zgoraj 11 zob, spodaj trije vsadki s štirimi zobmi. V Sloveniji po takratni raziskavi 8500 eur, v kliniki Galekovič, pri dveh sestrah, Nini in Ivani, pa 4600 eur. Če prištejem še vsakokratne stroške poti, cca 6000 eur. Zelo profesionalen odnos, samo enkrat sem čakala pol ure po danem terminu, za kar so se mi opravičili. Posamezne segmente delajo različni ljudje, vedno pa ima nadzor ena od sester. Jaz sem imela vsak trenutek zelo dober občutek, res verjamem, da so naredili vse dobro. Zaenkrat (po enem letu zaključenega posega, ki je vse skupaj trajal malo več kot leto dni), je vse v okviru napovedanega. Seveda veš, da so zobje umetni, vendar pa je občutek dober, brez bolečin ali nelagodja.
Tako da, jaz sestri Galekovič v Vinici priporočam.
Sem šla k njim po implatante,mi pravi dr.M. ne ne priporoča in mi naredi fiksni mostiček,ker mi ne odgovarja in se grizem in se mi zobje zgornji spodnji tučejo in ne morem jesti me boli na desni in levi,sem zahtevala šefa in ja on vse lepo pobrusi tako,da ja vse štima za1x ter pove,ce ne bo dobro treba implatante,za vraga saj po njih sem prišla!!! In zaradi globokega vgriza mi je rekel dr.M da ne…..in zdaj sem 2.500 eur vrgla v luft???? Pa kaj je to za šalabejzerov
Niti org.računa mi biso dali
Skratka NIKOLI VEČ