Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kateri je najboljši probiotični jogurt?

kateri je najboljši probiotični jogurt?

Katere probiotične jogurte priporočate ob zaprtju in problemih z debelim črevom?

Mene je od Aktivie od suhih sliv pognal

activia ima za moje pojme preveč sladkorja oziroma OH – raje bi kak navadni jogurt…

Kefir

Jst sem zdej 2 dni zapored pila EGO, od korenčka in navaden, zvečer, pol litra, in sem zjutraj komej do WC-ja prišla :)) Pa noseča in z zlatimi žilicami… Tko da priporočam.

ma saj ne rabiš pit jogurta, samo kakšno butasto reklamo za activio si poglej pa te bo takoj pognalo 🙂

Če že govorimo o zdravju in o tem, kaj se priporoča kot zdrav jogurt, je vsekakor potrebno vedeti nekaj zadev. Npr. o jogurtih, ki jih (v Merkatorju npr.) celo prodajajo kot “zdrava prehrana”:

“Probiotični jogurt Zdravo življenje z različnimi okusi

Razlaga: Na pokrovčku jogurta piše, da je dodano sladilo, in če pogledamo deklaracijo, vidimo, da je dodan tudi aspartam (E 951), za katerega smo že pri probiotičnem napitku zapisali, da škoduje zdravju. Poleg omenjenega sladila pa ta jogurt vsebuje še barvilo karmin (E 120), ki sicer spada med manj škodljive aditive, ker povzroča hiperaktivnost pri otrocih.

Vsebnost mlečne maščobe je za najhrano še komaj na meji sprejemljivosti.

Iz gornje analize je razvidno, da moramo biti kupci pri nakupih zelo pazljivi. Vsakokrat moramo prebrati deklaracijo izdelka in ne smemo verjeti samo lepim besedam in oglasom trgovcev. Svetujemo vam, da se izogibate živilom, ki vsebujejo nepotrebne dodatke.

Ker govorimo ravno o jogurtu, svetujemo nakup navadnega jogurta, ki ne vsebuje nobenih zgoraj navedenih dodatkov (jogurt do 0,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe) s probiotičnimi kulturami, in mu sami dodajmo sveže sadje, lanena semena, pšenične kalčke … Za takšen jogurt pa res lahko rečemo, da je najhrana za najzdravje.”

Skratka, le redkokateri jogurt je resnično tudi zdrav. Tudi probiotični niso izjema. Glejte deklaracije.

Jaz sem začela kupovati bio šparove jogurte (navadne in sadne), pa so ok okusa in nasploh delujejo bolj zdravo kot recimo navadni jogurti.

Prisegam na navaden LCA in navaden EGO. Sadni jogurti nikoli!

Jaz pa pogrešam tistega navadnega od Ljubljanskih mlekarn, ki je bil včasih, se mi zdi da enkrat pred letom 91 (stara, ja :-)))). Tak fajn kompakten je bil, ne vem, današnji so mi pa vsi, tako navadni kot sadni, nekam “mokasti” al kako naj to opišem. Se morda še komu tako zdi?
Drugače pa za zaprtje namesto jogurtov kar suhe slive namočim v vodi, tista vodka požene, da je kaj 🙂 Pa kava, Donat … Jogurt mi ne pomaga ne vem kako.

Jaz Tak fajn kompakten je bil, ne vem, današnji so mi pa vsi, tako navadni kot sadni, nekam “mokasti” al kako naj to opišem. Se morda še komu tako zdi?
quote]

ja, ker odvzemajo jogurtu maščobo, da je “kao” lahek, za nadomestilo pa dodajajo škrob, da ni preveč tekoč

jaz pa še zmeraj ne vem, katerega naj kupim 🙂 Kefir zgleda, samo ta ne vem če ‘čisti’ črevo 🙂

Ker praviloma ne nasedam reklamam, dolgo iz principa nisem hotela kupit Activie. Pa sem jo pred kakim mesecem le kupila in glej ga zlomka, zares vsaj meni najbolj pomaga, pa še zeloo dobri so. Sedaj jih kupujem redno, čeprav so nekoliko dražji, ampak vsaj meni se splača.

Ne pozabite, da skoraj vse mlečne kisline v želodcu uniči želodčna kislina….

S temi reklamami mene sigurno ne bodo prepričali!!!

Če rabite dobro prebavo, pa v Hofru, ko je akcija kupite tablete za hujšanje. Takoj požene in drži pol dneva.

Na tešče vsako jutro si izstisni 1 celo limono, lahko tudi 2 in zmešaj z vodo, brez sladkorja. Prebava je tipi topi…

Lp,
😉

Najboljše, da si probiotični jogurt naredite kar doma. Je zelo enostavno.
RECEPT za probiotični jogurt >>> Domač probiotični jogurt[/url]

LP

Najboljši jogurt je LCA ker je vse slovensko, od embalaže do vsebine. In pika.

New Report

Close