Kateri kolagen naj izberem?
Najprej naj, zaradi tega ker vem kakšen je ta forum, napišem, da gre za resnično temo in ne za klikbejt.
Stara sem 36 in začela bi jemat kolagen, ker sem ugotovila da se tudi jaz staram 😀 in imam tiste prve gubice pri očeh, ko se smejem, pa tudi nekatere drobne so že precej “vrezane” v kožo. Sicer nekih težav s kožo nimam.
Tudi lasje so postali dosti tanjši (najbrž tudi zaradi barvanja) kot pred leti, so pa še vedno dolgi (do sredine hrbta, ne cepijo se, skratka nobenih težav) in sijoči.
Jem vse, rekla bi da s hrano dobim veliko, jem 95% doma skuhano nepredelano hrano, vso zelenjavo z vrta (sezonsko največ), sadje…
Potem se pa lotim raziskovanja KOLAGENSKEGA MISTERIJA in najdem toliko različnih ponudb, da sem enostavno izklopila vse skupaj in rekla, da bom kasneje šla brat…
Tekoči kolagen, kolagen v prahu, kapsulah, za 10 dni, za 15 dni, za 33 dni, za 20 dni?
Najbolj oglaševan je Medexov in od Gaie Naturelle, tak občutek sem dobila. Ko sem šla v drogerijo, sem videla še malo morje drugih… za 17 evrov tekoči kolagen za 33 dni, pa sem ga odložila nazaj na polico, ker se mi je zdel sumljivo (pre)poceni v primerjavi z drugimi.
Skratka, NISEM VEČ PAMETNA.
Kateri kolagen ve jemljete in da vidite neke pozitivne učinke?
Hvala in lepo vas pozdravljam.
Ma jaz sem mela tega od BOS kolahen https://www.drogerija.si/artikel/bos-kolagen-500ml/
pa se mi je malo poznalo po 2 mesecih uporabe, sem ga pa kupila, ker ima notr MSM
Tega sem že prej jemala.
lp
ksenija36, 15.03.2022 ob 12:39
Najprej naj, zaradi tega ker vem kakšen je ta forum, napišem, da gre za resnično temo in ne za klikbejt.
Stara sem 36 in začela bi jemat kolagen, ker sem ugotovila da se tudi jaz staram 😀 in imam tiste prve gubice pri očeh, ko se smejem, pa tudi nekatere drobne so že precej “vrezane” v kožo. Sicer nekih težav s kožo nimam.
Tudi lasje so postali dosti tanjši (najbrž tudi zaradi barvanja) kot pred leti, so pa še vedno dolgi (do sredine hrbta, ne cepijo se, skratka nobenih težav) in sijoči.
Jem vse, rekla bi da s hrano dobim veliko, jem 95% doma skuhano nepredelano hrano, vso zelenjavo z vrta (sezonsko največ), sadje…
Potem se pa lotim raziskovanja KOLAGENSKEGA MISTERIJA in najdem toliko različnih ponudb, da sem enostavno izklopila vse skupaj in rekla, da bom kasneje šla brat…
Tekoči kolagen, kolagen v prahu, kapsulah, za 10 dni, za 15 dni, za 33 dni, za 20 dni?
Najbolj oglaševan je Medexov in od Gaie Naturelle, tak občutek sem dobila. Ko sem šla v drogerijo, sem videla še malo morje drugih… za 17 evrov tekoči kolagen za 33 dni, pa sem ga odložila nazaj na polico, ker se mi je zdel sumljivo (pre)poceni v primerjavi z drugimi.
Skratka, NISEM VEČ PAMETNA.
Kateri kolagen ve jemljete in da vidite neke pozitivne učinke?
Hvala in lepo vas pozdravljam.
Nobenega ne rabiš, zapravljanje denarja.
Resnica o kolagenu
Ljubljana, 03.07.2021, 12:34
Kakšna je resnica o kolagenu? Kakšne učinke ima? Ali res dela čudeže in zmanjšuje gube? Ali je res dober tudi za kosti, lase in nohte? S katerimi trditvami o kolagenu vas zavajajo? Odgovore na ta in še druga vprašanja dobite v rubriki 24UR Inšpektor.
Kolagen je nedvomno trenden. Na našem trgu je na stotine kolagenskih izdelkov, najpogosteje so to prehranska dopolnila. Koliko jih je, ne ve nihče, a v očitni kolagenski poplavi se zdi, da je prava loterija izbrati najboljše in najučinkovitejše. Proizvajalci kolagenskih prehranskih dopolnil – devet izdelkov smo odnesli na testiranje na Fakulteto za farmacijo – obljubljajo skorajda čudeže, tako kot tudi številne slovenske vplivnice, ki kolagen oglašujejo.
Kaj pa so pokazali rezultati našega testiranja?
Devet izdelkov, devet prehranskih dopolnil s kolagenom različnega cenovnega razreda smo kupili, za najdražjega smo plačali 50 evrov. Vse smo odnesli na Fakulteto za farmacijo, kjer so nam pojasnili, kaj so testirali in kaj so ugotovili.
O tem, ali uporabljate kolagen, pa smo v anketi vprašali tudi bralce 24ur.com. Velika večina ga ne uporablja (12.654 glasov), tisti, ki ga, pa ga večinoma za lepšo kožo (1010 glasov), sledi uporaba za lase in nohte (891 glasov) ter uživanje kolagena za kosti (700 glasov).
Vse izveste v rubriki 24UR Inšpektor. Zdaj vam izdamo to: kreme s kolagenom so nesmisel! Ne delujejo! Veganski kolagen pa ne obstaja!
https://www.24ur.com/novice/inspektor/resnica-o-kolagenu.html
Sama uporabljam kolagen od Noveliusa ze kar nekaj casa, in je ocitna razlika sploh pri laseh in nohtih se opazi razlika ze po enem mesecu uporabe. Res da spada med visji cenovni razred ampak je ucinkovit in priznan. Probala sem tudi od Malince in hisa dobrot Zalec ampak odsvetujem, ker ni bilo nobene razlike in tudi je pri nih samo marketinška fora glede na to da so lastniki podjetja osebe k nimajo podlage znanja na tem podrocju.
Lp
Avtorica, poslušaj!! Jaz sem še večkrat slišala, da so razni prehranski dodatki s kolagenom bulšit, in ga telo itak izloči. Če te motijo gubice na obrazu, moraš v svojo večerno nego kože dodati RETINOL oziroma retinoide (povprašaj dermatologa, sicer pa dobiš to tudi v navadnih drogerijah, samo se pozanimaj prej, kateri je zate), to je snov, ki je zdaj vse bolj znana in je edina stvar, ki dejansko pomaga pri tem, da se celice v koži obnovijo. Pozabi na vse ostale marketinške fore, kreme s kolagenom ne pomagajo nič. Prehranski dodatki pa baje tudi ne.
Še nisem preizkusil BOS kolagena, vendar sem zelo zadovoljen s kolagenom, ki ga priporočajo in podrobno opisujejo v tem članku https://mojegibanje.si/najboljsi-kolagen/
Odličen zapis na to temo najdete tukaj: https://med.over.net/najboljsi-kolagen-kako-izbrati-najboljsi-kolagen-za-zdrave-sklepe-kozo-in-lase/