Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri korektor priporočate?

Kateri korektor priporočate?

Prvič sem si kupila korektor in ga uporabila – KATASTROFA!!!!!! Sem bila že prej skeptična, ker so korektorji bolj mastni – kompaktni, ker od vseh kozmetičnih izdelkov najboljše prekrijejo mozolje. Že po nanosu me je koža pekla, stanje mozoljev pa se je neznansko poslabšalo. vse se mi je vnelo in zagnojilo!! Znamka je Alverde od DM-ja. Tudi njihov tekoči puder je zanič.

S katerim ste zadovoljne?

Tako je,če kupuješ ceneno kozmetiko.

sicer imam problematično, a obenem precej neobčutljivo kožo, ne pomnim, da bi kdaj imela reakcijo na katerokoli ličilo…. tako da lahko predlagam le z vidika prekrivnosti/obstojnosti/lahkote nanosa.. trenutno sem najbolj zadovoljna s tem:

[img]http://de-pic2.ciao.com/de/262699371.jpg[/img]

Korektorji so stran vržen denar. Če boš malo pozorna boš videla, da jih marsikatera znamka nima v svoji ponudbi, ker slabo gredo v promet. To je “nišni” izdelek, da proizvajaec dodatno zasluži. Kupi dober puder in to je to. Mozolje se tako zdravi drugače.

Lahko razložiš?

Lahko razložiš?[/quote]

Vzrok je treba odpraviti. Če gre za resno stanje (veliko mozoljev), greš za začetek k dermatologu, po potrebi pa tudi endokrinologu. Te bo usmeril. Danes imamo ustrezne protokole glede na stanje. Če gre samo za kakšnega sem pa tja pa tudi zdravljenje ni potrebno. Zakaj bi morala vse za vsako ceno zamazati? Tudi današnji lepotni standardi tega ne zahtevajo.

JOj, ena bolj pametna kot druga. Korektor vsaka ženska rabi, za prekrit kaken mozoljček, dva, drobno nepravilnost…namesto da puder po celem obrazu nanaša. In ne – korektor nima iste teksture kot puder, je kompaktnejši in se ne razmazuje tako kot puder, kar je jasno – glede na to, da se ga nanese samo na drobne nepravilnosti in ne po celem obrazu. Dobre korektorje imajo bobbi brown, illamasqua in mac. SO dražji ampak vredni svojega denarja. Pri nakupu samo pazi, da bo korektor obstojen, to je bistvo. To pa vse tri znamke imajo. Meni se cenejše znamke korektorjev nikoli niso dobro obnesle, stran vržen denar.

Lahko razložiš?[/quote]

Vzrok je treba odpraviti. Če gre za resno stanje (veliko mozoljev), greš za začetek k dermatologu, po potrebi pa tudi endokrinologu. Te bo usmeril. Danes imamo ustrezne protokole glede na stanje. Če gre samo za kakšnega sem pa tja pa tudi zdravljenje ni potrebno. Zakaj bi morala vse za vsako ceno zamazati? Tudi današnji lepotni standardi tega ne zahtevajo.[/quote]
pa kak dermatolog!! kaj misliš da sem šla enkrat?

najlepša hvala – tak odgovor sem iskala.
lahko, prosim, napišeš, kje kupuješ korektor (od zgoraj napisanih znamk)?

Jaz ga kupujem v tujini ali na letališčih. Znamka MAC

Bobbi brown in illamasqua znamke dobiš v mullerju, najbližji mac pa je v trstu ali v zagrebu, tudi grazu. In še to – korektor za mozoljčke, rdeče fleke etc je drugačen kot za podočnjake, druga barva, tekstura (vsaj pri dobrih znamkah). Za podočnjake so primernejši bolj oranžni korektorji – ker oranžna barva nevtralizira vijolične podočnjake, ampak za mozolje to ne bo v redu. Če boš dala oranžno gor na mozolj, boš samo oranžna. Tako, da je dober izbor barve pomemben. Barva ima lahko tudi zelene pigmente notri (ti nevtralizirajo rdečico).Ti pa res predlagam, da si omisliš še en čopič za nanos, lahko tudi kakšnega cenejšega kupiš, saj bo le tako nanos korektorja optimalen – kot je pač potrebno za prekrivat nepravilnosti in nič več. Dostikrat se za ime korektor uporablja beseda concealer, za info.

Pa še to – določeni make up produkti lahko znatno mašijo pore. Ampak to je pač riziko vedno, samo jaz pri dražjih znamkah nimam tega problema ponavadi. Sicer pa ti priporočam za mozolje bha kisline (salicilna).

A je v redu, če bi si nanesla samo korektor, pudra čez pa ne?
Nisem ravno poznavalka. Vidijo se mi krogi okrog oči svetlejše barve, samo pudra pa ne bi rada uporabljala po celem obrazu. Je to možno ali bo videti smešno?

Kako veš, da ima kateri od teh korektorjev zelen pigment?

http://www.bobbibrowncosmetics.com/product/14018/15905/Makeup/Face-and-Cheek/Corrector-and-Concealer/Corrector/SS11

V reu bo, če boš nanesla samo korektor, brez pudra. Zato sem predlagala uporabo čopiča, da lepše zabriše robove in je manj viden in puder res ni potreben. Korektor mora biti polno prekriven in močno pigmentiran ravno zato, da ga ni treba na debelo nanašat gor in da že z majhnim nanosom dosežemo učinek. Tega nizkocenovni korektorji nimajo ponavadi in jih je treba ful na debelo gor nanašat, zato sem predlagala omenjene znamke.
Zelen pigment – včasih zgledajo prav zelene barve, samo to bi odsvetovala neprofesionalcem. Ker je treba čez dat vseeno puder, lepo razmazat, uporabit čopič itn. Je boljš kr navaden korektor, barvo glejte,d a bo takšna, da vam paše na kožo na obrazu. Zelen pigment je uporaben pri tistih, ki imajo močno rdečico na licih oziroma obrazu, zelena nevtralizira rdečo drgač in je uporabno tudi za takšne zadeve.

Alverde korektor je bil na testu Zveze potrošnikov predzadnji oziroma skoraj najslabši (ocena 52{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od 100).
Seveda ne zato, ker je poceni, poceni so tudi Catrice, Max Factor in Astor, pa so se na testu uvrstili na 2., 3. in 4. mesto (cene 3,5 – 5,85 EUR; ocene 74-72{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}). Najdražja dva (YSL in Lancome, 32 in 28 EUR) sta bila šele na 5. in 6. mestu.
Kot že tolikokrat se je spet izkazalo, da kvaliteta nikakor ni premosorazmerna s ceno.

Nikole se ne pudram. Za kak mozolj prekriti in podocnjake uporabljam korektor od Manhatna. Ga fajn vtrem, ker drugace se opazi.. Pa pazi, da bos kupila pravi odtenek tvoji koži.

Alverde korektor je bil na testu Zveze potrošnikov predzadnji oziroma skoraj najslabši (ocena 52{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od 100).
Seveda ne zato, ker je poceni, poceni so tudi Catrice, Max Factor in Astor, pa so se na testu uvrstili na 2., 3. in 4. mesto (cene 3,5 – 5,85 EUR; ocene 74-72{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}). Najdražja dva (YSL in Lancome, 32 in 28 EUR) sta bila šele na 5. in 6. mestu.
Kot že tolikokrat se je spet izkazalo, da kvaliteta nikakor ni premosorazmerna s ceno.[/quote]
no, jaz sem si pa kupila korektor od katric, da bi malo prekrila monovske podočnjake ;(.
Ma ne pokrije, čeprav nimam tako izraženih podočnjakov.
v nakup dražjih ne grem ravno zaradi tega, ker je vprašanje, kaj bi sploh prekrili.
tako da še naprej naravno kažem svoje podočnjake in poskušam ne toliko viset na monu ;)))). Ker pred monom nisem imela podočnjakov. In pred monom nisem nikoli kupila korektorja. sedaj pa leži pozabljen v predalu. Upam da bo tudi mon kmalu pozabljen ;))). Sem lahko optimistična, glede na to, da berem, da je folk tu gor tudi že 15 let??? O kriza, že teh 7 mesecev je dovolj.

Collistarjev korektor je zakon. 2.

New Report

Close