Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kateri kredit za nakup stanovanja

Kateri kredit za nakup stanovanja

Spoštovani

V roku enega meseca moram najti najugodnejši kredit za nakup stanovanja.

Zato se na vas obračam za nasvet.

Vem veliko je bilo o tem že napisano pa vendar.

-Kaj je boljše LIBOR ali EUROBOR.
-katero banko glede na do sedanje izkušnje, informacije priporočate,..
-kako se lotiti zadeve,..

Stanovanje bo dano v javno ponudbo glede nato, da smo mi že vseljeni v stanovanje imamo prednost v nakupo.
Prodaja poteka po naslednjem:
-javna ponudba (do takrat 10% kavcije)
-lecitacija če je več ponudnikov
-pogodba za nakup (šele od tu imam tudi uradne papirje s katerimi lahko grem na banko po kredit).

Cena stanovanja je 13 MIO.
moja neto plača 250.000 sit.

Pozdravljeni!

Cenejši je Libor, je pa malo bolj rizičen. Težko je reči kaj je boljše, ker imata vsak svoje prednosti in slabosti.

Predlagam, da greste na dve ali tri banke in mi sporočite ponudobe, na katere dam lahko svoje mnenje.

Kredit 13 MIO SIT, glede na vašo plačo pije vodo na 20 let. Obrok mora biti manj kot 80.000 SIT.

Če bo licitacija, potem nimate prednost pri nakupu. Riziko obstaja, da daste kavcijo in nato banke ne odobrijo kredit.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Zdravo, SimR !

Kreditna sposobnost ni problem, saj bi anuiteta za kredit v švicarjih v znesku 13 mio SIT znašala okrog 78.000, za evrski kredit pa ca 89.000 SIT. Problem, ki ti ga bo banka verjetno izpostavila, je lastna udeležba, ki znaša praviloma 30% vrednosti. Ali imaš ta sredstva zagotovljena, saj 10% varščine ne zadostuje.

Problem, ki ga pa vidim jaz, pa je morebitna dražba. Ti sicer imaš predkupno pravico, kakor praviš, koliko pa je realno vredna nepremičnina?
Ali res ˝samo˝ 13 mio, ali lahko doseže npr. 20 mio? V tem primeru pride do povsem drugačne finančne konstrukcije!

Predlagam, da greš na svojo banko, jim vse poveš kot si nam in naj ti pripravijo ponudbo. Potem pojdi na druge banke in naj ti dajo ponudbe in potem boš videl, katera je najboljša.

LP

Hvala za trenutne informacije.
Seveda sedaj pa grem na banke in se še malo pozanimam, kakšno je stanje. Se slišimo

Hvala

LP
R

New Report

Close