Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri magnezij?

Kateri magnezij?

V kakšni obliki je najbolje jemati magnezij, da bo učinkoval in kdaj naj ga vzamem, zjutraj ali zvečer? Hvala!
(berem, da je precej koristen – na primer tu: http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/669/MAGNEZIJMineral_proti_stresu_.aspx?lang=SI

Vzami citrat ali pa treonat (slednji je dražji). Jaz bi vzela zvečer, kako uro pred spanjem.

koliko časa se magnezij lahko jemlje? samo določeno obdobje ali lahko vseskozi? jaz imam namreč težave s trzanjem živcev (v glavnem ponoči), pa sedaj probavam rešiti težavo z jemanjem MG šumečk (1 na dan).

Magnezij seveda lahko jemlješ konstantno, sploh če veš, da imaš primankljaj. Nič ne škrtari pri dozi, ker če bo premala, učinka ne bo. Ne kupovat šument v marketih, pa tudi sicer, za malo ceno efekta ne bo. Ker gre preetžno za karbonate, kjer je izkoristek morda 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in nič več. Jemlješ pa po navodilih 2-3x dnevno, recimo. Najboljša je v obliki citrata ali pa v kelatni obliki pa še nekaj, samo sem pozabila). Ne vem, če se še dobi, ker ta je bil meni osebno daleč najboljši, Magnesol.

Edini, ki se bo pravilno abosrbiral v telesu, je Magnezijev klorid heksahidrat. Kupite v lekarni – nekatere že imajo natehtane monodoze, za 1 liter prekuhane vode.

Edino tak je koristen in takoj učinkovit, je sicer zelo slanega okusa -vse ostalo v tabletah in šumečkah je samo približek.

vzami takšnega z vitaminom c. mislim da se v lekarni dobijo ene šumeče tablete mg+c in so fajne

New Report

Close