kateri magnezij naj kupim?
Po priporočilu bom začela jemati magnezij. Donata ne spravim po grlu, tako,da to ne pride v poštev. Ali ga kdo jemlje kot prehransko dopolnilo in katerega? Ali so ta dopolnila iz Milerja in Dm v redu? Baje ima Dm dobre vitamine, samo za magnezij sem pa prebrala na spletu, da se ga v tej njihovi obliki -trde tablete ne priporoča (oksid in karbonat). Ima kdo izkušnje s tem?
Poglej na deklaracijo, to je edino merilo (ok, pa malo glej, da ni nekih pretiranih umetnih sladil, če se da). Magnezijev karbonat je brez veze, absorbcija skoraj nična. Boljši je oksid, najboljši citrat. Oblika ni pomembna (ker megnezije citrat je tudi v obliki tablet). Seveda je cena primerna “absorbciji”. Definitivno je dober magnesol (šumenka), sicer pa je ponudbe zdaj čuda na to temo. Pojdi raje v lekarno, ker drogerije praviloma prodajajo karbonate (pač, cenovno najugodnejše).
jaz zaradi krčev redno pijem mg tablete. tiste iz DM so mi presladke pa tudi okus ni najboljši. natural wealth (pakirani sta dve tubi v škatli) mi niso delovale pa ogabne so. krugerjeve in hoferjeve so najboljše. ampak hoferjeve tudi dela kruger (pa ista količina magnezija je notri kot v krugerjevih).
Glede magnezija… zasledil sem, da je od prejšnega meseca na trgu nov izdelek z magnezijem Grandemag direkt. Sem ga poskusil in tudi pogledal deklaracijo. Tudi ta izdelek vsebuje citratni magnezij in nima nobenih umetnih dodatkov. Poleg vsega pa je magnezija 2 x več kot v Magnesolu. Jaz si zdaj kupujem tega in ga priporočam naprej. Dobil sem ga v lekarni v Domžalah.