kateri mali avto?
odločam se za nakup rabljenega avtomobila za do nekje 900.000 SIT. Najbolj všeč mi je renault twingo, v poštev pa prideta tudi opel corsa ali ford fiesta. Kakšne izkušnje imate? Kako se obnese twingo? Kakšna je poraba, stroški vzdrževanja ipd.? Katerega izmed teh treh mi svetujete? Mogoče še kakšna druga ideja?
Sem lastnik twingota letnik 99 in lahko rečem da sem z njim vsa ta leta zelo zadovoljen. Poraba se giblje poleti 5,5L in pozimi 6L. Servisi so na 20kkm in niso pretirano dragi (če je vse v redu seveda). Jaz osebno sem pri 50kkm menjal vodno črpalko in klinasti jermen in to je tudi vse razen olja. Tudi zavore imam pri 80kkm še prve.
Za žensko bi bil mogoče primeren servo volan, ki pa ga v mojem twingotu ni. Za ta denar bi dobila twingota 98-99 letnik.
Predlagam ti kakšno testno vožnjo in potem boš videla.
Pozdrav
Ja, twingo je prava izbira!
Sama imam twingo 1.2, letnik 2001, III. generacija. Imam klimo, vse elektro in full ga imam rada. 🙂
Žre zelo malo. Tudi kadar imam klimo, je poraba minimalna. V knjigi piše, da bi s klimo pri mestni vožnji morala porabiti 10l, porabim pa mogoče 7. 🙂
Pa full maš prostora, lepo po žensko si ga opremiš in vse je the best.
Men se zdijo kr dost dragi. Še posebej, če si opremo zmišljuješ. Pa kakšne lepe felne gor pa boš špica.