kateri mesec bi zbrale za roditi
če bi se dalo kater mesec bi si zbrale in zakaj,odločamo se sicer za drugega bebija, pa me skrbi, če bi se lih pred dopustom prijelo(kaj storiti-itit ali ne, hčerka gre zelo rada na morje), pol pa spet, če bi lih poleti rodila(vročina) uglavnem, prvo sem rodila septembra in mi je res odgovarjalo, pa nisem planirala, samo sedaj ko premišljujem, uglavnem kompliciram….
Kateregakoli izmed 12 v letu.
Se mi zdi neumno imeti take želje glede na to, da sem težko zanosila. Bila sem srečna, da sem postala mamica.
Poleg tega imam prijateljico, ki je imela že tri splave, prijateljico, ki je rodila otroka z DS in prijateljico, ki je šla čez težko preizkušnjo, ker je imela zelo slab izvid NS in vem, kaj vse je pretrpela ko je čakala na izvide amniocentoze.
Bodimo srečni, da imamo lahko otroke in želimo si, da so zdravi. Ne ukvarjajmo se z mesecem rojstva in spolom. Pustimo nekaj tudi naravi, da opravi po svoje.
Vem, da nisi pričakovala takega odgovora zato upam, da ne zameriš.
lp
Jaz imam oba januarja. Prvič nenačrtovano, drugič načrtno. Visoka nosečnost ni poleti, ne rabiš se stalno preoblačit zaradi vročine, ne rabiš toliko garderobe, ker so puloverji (v nasprotju s kratkimi rokavi) ponavadi itak vsi raztegljivi in ni treba ekstra nosečniških oblačil kupovat. Dvoje, troje hlače, pa je.
Za otroka je fino zaradi šole.
Je pa v redu, da sta oba otroka v približno istem času, da lahko oblačila še enkrat ponosite. Pri nas je kljub vsemu bolj malo prav prišlo, ker je bil drugi fantek.
Toncka
Po moje bi vsaka rekla, da je ravno tisti mesec, ko je rodila, idealno. Za vsak letni čas bi se našlo kaj.
Jaz sem rodila konec februarja, in je blo super, ker nisem bila v vročini visoko noseča, pa poleti smo že lahko šli fajn na morje, pa v šolo mu ne bo treba iti že s petimi leti. Če bi decembra, bi blo pa super, ker je tako inteligenten, da bi blo škoda čakat s šolo;-).. Če bi maja, bi blo fajn, ker bi lahko mel naš fant piknike za rojstni dan itd, če bi novembra, bi blo najbrž super, ker… ker hm, bi že našla kaj:)
LP
Jaz pa bi maja, zakaj? Ne vem, ker mi je maj najbolj pri srcu, ni ne vroče ne mrzlo, pa vse je tako lepo:)))
Zvoncica, tudi maj ni več to, kar je bil. Meni je mama vedno govorila, da je najbolje imeti otroka spomladi zaradi sušenja plenic. V bistvu pa je vseeno, ker otrok ne uporablja plenic samo par mesecev. Danes je , kar se tega tiče vseeno. ker plenice za enkratno uporabo.
Prvič sem rodila septembra in sem takrat rekla, da ne bom nikoli več noseča čez poletje. Sem mislila, da me bo vročina ubila, pa še zredila sem se čez 20 kg. Drugič sem rodila spomladi, pa je bilo poletje tako voče, da sem mislila, da bom vso tekočino prešvicala in ostala brez mleka.
Jaz imam oba junija, ni bilo plansko ker je ta drugi za več kot en mesec pohitel, za piknike je v redu, še ni dopustov, je bilo pa pred skoraj štirimi leti vroče že junija, no če bi že lahko izbirala bi šla na delo tako, da bi štručko imeli v poznih pomladanskih mesecih, čeprav rata ko rata in ponavadi ne takrat ko si želiš.
naši trije so vsi majski, pa celo na tri leta so (znamo planirati, kaj? ;-)) no, v bistvu ni bilo planirano tako, mi je bilo pa res fajn ravno zaradi tega, ker je bilo že bolj prijazno vreme, pa ker smo lahko vedno šli že julija na morje 😉
v bistvu je fino in prijetno kadarkoli se otroček rodi, vse ima svoje pozitivne stvari, tudi če je otrok rojen npr. januarja, ker je potem pri uvajanju goste hrane tooooliko izbire svežega sadja in zelenjave…
Imamo aprilsko in avgustovsko deklico ter novemberskega in avgustovskega dečka… april je kar prijeten mesec, saj potem pride poletje, ko otroka ni treba že prve mesece “na ful” oblačiti… pa še nosečnost le čez zimo, kar je mnogo lažje prenašati, kot npr. hudo vroč junij leta 1996, ko sem še delala in se je v pisarni komaj še dihalo…
Sicer pa, ko pride, pride, tu ni kaj dosti računati.
Vladka
Zimski meseci so lahko problem, če že imaš kakšnega otroka in ti ta nosi domov razne viroze.
Jaz sem prvič rodila julija in j ebilo čist kul, tudi vročino sva dobro prenašali. Je bil paprobelm z uvajanjem sadja, ker je bila takrat zima (ko je bila stara pol leta) in ni bilo nobenega pametnega sadja….
Zdaj bom rodila aprila in se mi zdi tudi ok, ker bodo glavne viroze mimo (upam!!!!) in zunaj bo dovolj toplo, da bomo lahko veliko na svežem zraku.
Moja prva je januarska-neplanirana. In sem si zelo želela, da drugič rodim na poletje. In smo splanirali in rodili sredi junija. Super je tako. Prvi teden sem šla že ven, kapco je imel iz porodnišnice domov in naslednjič šele septembra, za praznovanje rd je super, ker naredimo piknik in lahko cel razred povabi……tako da ja, navijam za pozno pomlad.
September ali oktober, da ne bi bilo težav z vrtcem.
Najmanj ugodno se mi zdi spomladi, ker je za te:
– najtežje dobiti prosto mesto v vrtcu (tudi poletni imajo verjetno probleme pri tem, a jim ni treba tako dolgo čakati do septembra),
– gosta hrana se uvaja, ko ni toliko svežega sadja in zelenjave (razen mogoče za rojene v marcu, aprilu),
– ko naj bi začeli bolj migati, so precej oblečeni in jim je gibanje oteženo in vsaj naš mali je tudi zaradi tega zamudnik,
– lahko lupinica prehitro postane premajhna, ker so pozimi debelo oblečeni, sploh, če jih je kar nekaj skupaj…
Jana11 ja saj, če bi jaz maja rodila bi sigurno sneg padal ali pa bi bilo 30 stopinj:)))))