kateri mesec bi zbrale za roditi
Men je blo prvič čist vseden, kdaj bom rodila, samo da bom!
In sem rodila marca (zelo lep mesec)
V drugo pa sem si želela, da če bom zanosila, bi rada rodila v prvi polovici leta.
To pa iz praktičnega razloga – da bo otrok star 6 let, ko bo šel v šolo!!
In me je nekdo tam gor uslišal, saj bom rodila maja!
Drugače mi je pa res čisto vseeno, nikoli ne bi načrtno šla zanosit na določen mesec; no, saj niti ne bi mogla……
lp
Pravzaprav je čisto vseeno! Priznati pa moram, da sem jaz, ko smo začeli delati na drugem otroku, vseeno malo planirala, da je prišla konec aprila (tudi maja bi še šlo). Je bilo že fajn toplo, konec viroz in podobnih bolezni pri starejši, pa še jaz se spomladi počutim tako naspidirano.
Zima ni ravno moj letni čas, prva pa se je rodila januarja. Nisva mogli biti veliko zunaj, kratki dnevi, depresija. Pri drugi pa sva bili lahko nonstop zunaj, ni se bilo treba veliko oblačit, podojila sem jo kar na kakšni klopci v parku. Pomembno pa mi je bilo tudi to, da mi ni bilo treba noseči poleti na morje (rizična nosečnost), tako da smo eno poletje otroka delali, drugo pa smo se že veselo namakali.
Če pa se ne bi izšlo, bi bilo tudi v redu. Samo da zanosiš, donosiš in rodiš zdravo dete. Ampak če že imaš možnost, da si nosečnost splaniraš, si kar daj.