Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri mineralni puder

Kateri mineralni puder

Zdravo, ne vem se odločiti in bi prosila punce in ženske za nasvet…
Odkar sem pred leti odkrila mineralni puder, uporabljam samo še tega. Do zdaj sem imela znamko Inika, enkrat sem kupila Art deco pa mi ni ok, mogoče odtenek ni pravi.
Zdaj razmišljam o MAC ovem. Ali katera pozna, oz. ali je morda imela oba in celo pozna razliko? Cena je podobna. Imam pa zelo zelo suho kožo in mi je mineralni puder top.
Za odgovore vam bom hvaležna, upam pa, da mi teme ne bodo prestavili, ker potem je kot da je ni.

Poznam Iniko, mi je v redu, Mac- a na žalost ne, zelo pa hvalijo tudi Lily Lo mineralne pudre.

Res je, Lily Lolo so odlični. Jih dobiš tudi v hali a v eni trgovini z dodatki za dom, v spodnjem nadstropju (se pa ne spomnim kako se imenuje).

tudi everyday minerals so vredu!

Zdaj že leta uporabljam Lily Lolo in ga ne menjam. Prej sem imela tudi Alima (dobil se je v OrCi), ampak kolikor se spomnim je bil precej dražji od LL, kvaliteta pa me ni toliko bolj prepričala. Samo za odtenek najprej pojdi nekam, kjer jih fizično prodajajo, da stestiraš.

Moram pa pohvalit tudi veliki kabuki čopič od Alime, za katerega sem sicer res dala nekih 50€, ampak v cca. 7ih letih je odpadlo mogoče 10 ščetin. 🙂 (ne prodajam pudrov, da se ne bi katera spet vtaknila)

V čem je prednost mineralnega pudra? To je puder v prahu?

Nekaj prednosti:
– je iz popolnoma naravnih sestavin, mineralov (zato se tako imenuje)
– ne zapira por, ker so delci v pudru preveliki, da bi sploh lahko zašli v pore
– vsebuje cinkov oksid, ki nudi naravno zaščito proti UV žarkom
– ne vsebuje umetnih barvil, konzervansov, dišav, dugih kemikalij..
– redkeje povzroča alergične reakcije
– deluje zelo naravno in lahkotno

Vse to seveda velja, če gre za pravo mimeralno kozmetiko, ne kakšne fejk izdelke. Poleg pudrov se dajo dobiti tudi mineralne šminke, senčke za oči, eyelinerji, rdečila itd..
Priporoča se predvsem tistim, ki imajo težave s porami, občutljivo kožo, alergijami..

Pa tudi jaz ne prodajam pudrov, da se ne bo katera vpiknila 🙂 Sem samo navdušena uporabnica.

Nekaj prednosti:
– je iz popolnoma naravnih sestavin, mineralov (zato se tako imenuje)
– ne zapira por, ker so delci v pudru preveliki, da bi sploh lahko zašli v pore
– vsebuje cinkov oksid, ki nudi naravno zaščito proti UV žarkom
– ne vsebuje umetnih barvil, konzervansov, dišav, dugih kemikalij..
– redkeje povzroča alergične reakcije
– deluje zelo naravno in lahkotno

Vse to seveda velja, če gre za pravo mimeralno kozmetiko, ne kakšne fejk izdelke. Poleg pudrov se dajo dobiti tudi mineralne šminke, senčke za oči, eyelinerji, rdečila itd..
Priporoča se predvsem tistim, ki imajo težave s porami, občutljivo kožo, alergijami..

Pa tudi jaz ne prodajam pudrov, da se ne bo katera vpiknila 🙂 Sem samo navdušena uporabnica.
[/quote]

Hvala za pojasnilo!

Kje pa jih še imajo, razen hale a in spleta?
Tisto mi je odročno 🙂

Kje pa jih še imajo, razen hale a in spleta?
Tisto mi je odročno 🙂
[/quote]

Iniko drugače prodajajo v trgovini Natura na Bavarskem dvoru. Bom pa res ob priliki poizkusila tega Lily Lo. Pudri ne maram naročati preko spleta, ker je v resnici lahko čisto drug odtenek kot na sliki.
Za tisto, ki je spraševala o prednostih liberalnega pudra; res je videti zelo naravno, odkar sem odkrila mineralni puder, mi je tekoči čisto mimo.

Iniko drugače prodajajo v trgovini Natura na Bavarskem dvoru. Bom pa res ob priliki poizkusila tega Lily Lo. Pudri ne maram naročati preko spleta, ker je v resnici lahko čisto drug odtenek kot na sliki.
Za tisto, ki je spraševala o prednostih liberalnega pudra; res je videti zelo naravno, odkar sem odkrila mineralni puder, mi je tekoči čisto mimo.
[/quote]

A mislis, da je tak puder primeren za malo starejso, suho kozo (50 in se malo), ki ze ima kar nekaj gub? Se mi zdi, da kaksen tekoci puder se poudari gube, a je mineralni (liberalni – se vidi, da smo pred volitvami 😊) boljsi?

Kaksna je cena teh pudrov?

Jaz mislim da ja. Tekoči puder gre v gube, mineralni pa lepo ostane na koži. Sploh poleti, ko je vroče, se tekoči pudri radi razpackajo. Fino je tudi, ker ga lahko doziraš kolikor hočeš. Jaz se se nanj tako navadila, da enkrat ali dvakrat z njim potegnem po obrazu, tudi preden grem na pilates. Pa tam treniramo in švicamo na polno. Drugače imam pa tudi jaz suho kožo in mi res odgovarja.

Inika je 32 ali 36 eur, ampak jaz ga imam vsaj 6 mesecev.

Bom preizkusila. A prekrije tudi podocnjake? Zdaj, sploh poleti, uporabljam kar bb ali cc obarvano kremo, ampak prekrivnost ni prav dobra. Pozimi pa puder (nazadnje vichy), ampak nisem prevec zadovoljna. A so mineralni dragi?

Milaa, vidim, da si ceno ze zgoraj napisala. Hvala!

Bom preizkusila. A prekrije tudi podocnjake? Zdaj, sploh poleti, uporabljam kar bb ali cc obarvano kremo, ampak prekrivnost ni prav dobra. Pozimi pa puder (nazadnje vichy), ampak nisem prevec zadovoljna. A so mineralni dragi?
[/quote]

Dorissss, glede podočnjakov ti težko odgovorim iz izkušenj. Bi rekla, da je odvisno kako močne podočnjake imaš. Če so zelo izraziti, mislim, da je najboljše uporabiti oranžkast korektor prav za ta namen, da ubije modrikasto barvo. Zna bit, da je mineralni za izrazite podočnjake premalo.

Tole ste me pa navdušile:) Grem jutri v šoping:)
http://www.lilylolo.si/

Pa ne pozabi nam sporočiti ali si zadovoljna.

Pa ne pozabi nam sporočiti ali si zadovoljna.
[/quote]

Zmenjeno:)

Zraven že vseh naštetih prednosti, je pri mineralnem pudru velika prednost tudi to, da se nanaša v slojih. Več slojev pomeni večjo prekrivnost – res odlično.

Lily Lolo stane cca. 20€, ampak ena doza zadošča sigurno za 3mesece – če bi mazal vsak dan po več plasti. Meni zdrži cca. 6 mesecev. Dobiš pa vse mineralno – tudi zaključne pudre, bronzerje, senčke – ni da ni. 🙂 (Priporočam tudi ogled videa kako se nanaša – na začetku je malo smotano, če nisi vajen, potem pa potegneš en dva tri. Pomemben je dober čopič – prav za mineralni puder – in to, da stepeš iz čopiča nazaj v pokrovček vsakič ko namočiš. Potem “ostanek” naprej porabiš.)

In meni je najbolj všeč to, da ni tako očitno videti, da si napudran (saj veste one fasade, ko ženske ne prepoznaš, ko jo vidiš brez tekočega pudra) – zadnjič mi je ena kozmetičarka rekla “Lej, vem, da imaš nek puder gor, ker pač delam v tem fahu, zanima pa me, katerega imaš. Ker izhgleda zelo naravno.” 🙂

Danes sem v BTC ju v hali A hotela kupit Lily Lo puder; da preizkusim še tega, ampak imajo žal samo svetle odtenke. Prodajajo jih tudi v Tosamini trgovini v isti hali pa tudi tam samo svetli.
Sonce se me hitro prime, iskala sem temno medium odtenek pa žal nisem imela sreče. Tako da bom še kar ostala pri Iniki.

Sem bila včeraj v šopingu v obeh trgovinah v hali A (Tosama ima večjo izbiro) in nabavila mineralni puder Cancy Cane, čopič in maskaro.

Seveda sem morala doma to takoj probat;) Malo sem še nerodna s čopičem (do sedaj sem občasno uporabljala samo tekoči puder), od zdaj dalje bom verjetno samo tega;)

Navdušena! Tako lepo polt naredi! Tako nežen odtenek. Nekako uravna polt. Peg mi ne prekrije, rdeča lica pa malo umiri oz je bolj zamolklo.
Danes sem ga morala stestirati še na vroč poletni dan in je do zdaj ostal tam kjer mora biti.
Pa še nekaj je, pri tekočem pudru me je koža vedno pekla in dražila oči – ne glede na znamko pudra – tu me ne peče in mi ne draži oči. TOP!

In še maskara: evo, to mi je najboljša maskara v zadnjem času! Res ima dobro krtačko, zelo lepo namaže, ne zbije trepalnic skupaj, je močna črna in ne rabi veliko nanosov, da naredi svoje.

Punce, hvala za tole!

Sem bila včeraj v šopingu v obeh trgovinah v hali A (Tosama ima večjo izbiro) in nabavila mineralni puder Cancy Cane, čopič in maskaro.

Seveda sem morala doma to takoj probat;) Malo sem še nerodna s čopičem (do sedaj sem občasno uporabljala samo tekoči puder), od zdaj dalje bom verjetno samo tega;)

Navdušena! Tako lepo polt naredi! Tako nežen odtenek. Nekako uravna polt. Peg mi ne prekrije, rdeča lica pa malo umiri oz je bolj zamolklo.
Danes sem ga morala stestirati še na vroč poletni dan in je do zdaj ostal tam kjer mora biti.
Pa še nekaj je, pri tekočem pudru me je koža vedno pekla in dražila oči – ne glede na znamko pudra – tu me ne peče in mi ne draži oči. TOP!

In še maskara: evo, to mi je najboljša maskara v zadnjem času! Res ima dobro krtačko, zelo lepo namaže, ne zbije trepalnic skupaj, je močna črna in ne rabi veliko nanosov, da naredi svoje.

Punce, hvala za tole!
[/quote]

Super da ti ustreza. V kateri trgovini si kupila mascaro? V Tosami? Te znamke ne poznam, bi pa kupila to mascaro, če praviš, da je dobra.
Imam občutljive oči in v zadnjem času kupujem mascaro v lekarni, ne draži oči, ampak efekta pa ni bohvekaj.
Nanos mineralnega pudra je pa z malo vaje čisto enostaven. Ne vem, če zjutraj porabim minuto. Prvič me je z njim napudrala vizažistka za neko snemanje in to se mi je zdel cel projekt… Ko se pa sama in za vsak dan pa je lahko tudi mal na tricetrt:-)

Super da ti ustreza. V kateri trgovini si kupila mascaro? V Tosami? Te znamke ne poznam, bi pa kupila to mascaro, če praviš, da je dobra.
Imam občutljive oči in v zadnjem času kupujem mascaro v lekarni, ne draži oči, ampak efekta pa ni bohvekaj.
Nanos mineralnega pudra je pa z malo vaje čisto enostaven. Ne vem, če zjutraj porabim minuto. Prvič me je z njim napudrala vizažistka za neko snemanje in to se mi je zdel cel projekt… Ko se pa sama in za vsak dan pa je lahko tudi mal na tricetrt:-)
[/quote]

Ja, v Tosami.
Maskara mi je res všeč, tak mehak žameten filing, brez packanja in sprijemanja trepalnic. Upam, da ti bo ustrezala.
Pudram se približno 30x na leto, zato nimam redne prakse;) Bom zdaj malo več, ker me ta puder na koži ne peče.

New Report

Close