Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri model Mercedesa

Kateri model Mercedesa

Kupujem Mercedesa pa ne vem, kaj je bolje gla ali cla karavan? Isto podvozje, ista oprema, cena minimalna tazlika. In ne vem ali bencin ali dizel, ce mi lahko kdo svetuje?

Avto bo precej v garaži, ker se vozim s tramom, vsake dva meseca ali malo pogosteje, bom delala cca 1900 km. Dizla se nikoli nisem imela.

Če bi bila dejansko iz Švice, bi vedela, da dizel ne pride v poštev.
Glede na letne kilometre pa je odgovor isti tudi za ostale države.

De omnibus disputandum..

Jaz dejansko živim v Švici!

En prodajalec je rekel dizla ne, danes pa en drug v drugi enoti Mercedesa, da naj vzamem dizla. In sedaj ne vem.

Zdaj pa poguglaj GLA razred pa se zamisli kako traparijo si napisala

https://motortipps.ch/diesel-oder-benziner-wie-kann-der-konsument-geld-sparen/

De omnibus disputandum..

In še zakaj Švicarji ne marajo dizla (ga celo želijo prepovedati):
https://www.srf.ch/news/schweiz/diesel-fahrverbot-auch-bald-in-der-schweiz
https://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/vcs-sagt-dieselautos-den-kampf-an/story/19202592

Kot rečeno, v Švici kupiš bencinarja. Glede na letno kilometrino pa je odločitev ista tudi drugje.

De omnibus disputandum..

Po na hitrco prebranem je treba vzet dizel? Ker delala bom cca 15000 na leto. Cena dizla in bencinarja je tu skoraj enaka. Dizel je cenejši. Samo ne vem, kaj pomeni za dizel, da stoji v garaži in je samo občasno v uporabi.

GLA 250 4MATIC…. Tega bi jaz na tvojem mestu.

A se ti hecaš? Dizle bojo začel prepovedovat, če je razlika v cenah minimalna je bencinar potem še toliko bolj logična opcija. Dizel pa za mestno vožnjo tudi ne pride v poštev, razen če se boš vozila z njim le na dolge razdalje

Vzemi kar ti paše, tistega ki ti je lepši,… Meni je cla karavan lepši. Nekaj takega recimo https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12706301 Dizel mora biti kao ves čas v pogonu pa delat nevem koliko km ampak tega skoraj noben lastnik dizla ne upošteva.

Za točno tega mi je danes naredil predračun!

Samo ne vem ali bi tega ali raje cla shooting brake, ki je 22 cm dalši…
Itak bom šla še ene 5 x nazaj.

Za točno tega mi je danes naredil predračun!

Samo ne vem ali bi tega ali raje cla shooting brake, ki je 22 cm dalši…
Itak bom šla še ene 5 x nazaj.
[/quote]

Če rabiš velik prtljažnik, 4×4 in da je malo dvignjen… bi bil moja preferenca pa E All Terrain, z istim motorjem.

Cla 250 4matic ima večji prtlažnik kot gla, tko na uč!
Konjev imata enako 211, opremo enako, oba 4×4…..

Potem bo dilemo rešila cena. 🙂

Sorči za E…. ampak All Terain je samo z dizelskim agregatom.

No pa za E tudi ni keša…. 🙂

IMO je tak avto malo brezveze za 1x na dva meseca, je pa gla nekoliko krajši…zakaj raje ne testiraš vožnje

Testirala sem gla. Dobro je, da si malo všja samo me nekako ni najbolj prepričal. Mogoče je manjkala pika na i. Bom pa drug teden šla še s cla, da vidim.
Danes je bil v salonu amg cla in je res špica, samo ta odpade.

Dizli že v nekaj mestih nimajo vstopa, popolne prepovedi uporabe teh agregatov pa še dolgo ne bo.
Bodo pa zagotovo počasi šli v smer, da bodo prepovedali registriranje novih avtov z dizelskimi agregati in bodo ti počasi, npr. v 20 letih zapustili ceste skoraj popolnoma.
Je pa po svoje škoda, ker so ti agregati v samem vrhu po ekonomičnosti.
Mazda je sicer že napovedala prodajo avta, z bencinskim motorjem na samovžig. Torej bencinar na dizelski način. Bomo videli, kako se bo to obneslo. Meni se zdi dobra reč, če se prime in bo ekonomična.
Mercedes je to že imel pa je reč šla v predal.

Joj, ko si omenil Mazdo! To je bil pa moj najbolj željen avto – Mazda 6. Jo kar malo pogrešam, je bila ljubezen na prvi pogled. In nakup brez testne vožnje, prvič in zadnjič v lajfu. Si ne predstavljam več, da ne grem na testno, pred nakupom.

En kratek cas sem vozil nekega GLA, mislim da 350. Okay avto. Pa mi novi mercedezi drugace niso vsec. Notranjost tega je vsaj se avto podobna, lol.

Evropa je po aferi naravnana proti dieslom. Načeloma so tudi zavarovanja avtov višja, ker se smatra, da se z dieslom opravi več kilometrov. Razlika v ceni goriva je zelo majhna.

New Report

Close