Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri narodi so vam najbolj prijetni?

Kateri narodi so vam najbolj prijetni?

Tisti, ki dosti potujete ali še bolje: da ste že živeli v tujini:

kakšne izkušnje imate z različnimi narodi po Evropi?

So vam bolj všeč glasni temperametni Italijani ali bolj tihi, hladni Skandinavci? So vam bolj ok pedantni Nemci ali frfrasti, ampak bolj topli Črnogorci…?

Meni osebno so všeč Čehi in  Portugalci  –  pa še to samo zato, ker imam nekaj prijetnih izkušenj in se mi zdijo oboji podobni nam.

Res slabe izkušnje nimam z nobenim narodom, mogoče so Parižani rahlo nesramni.

Črnogorci, Makedonci: eni zelo prijazni, drugi samo čakajo, da te oberejo za denar. Če greš izven turističnih območij, so ok. Turistična območja pa si jim bankomat. Je pa tako, da ženska pri njih ni ravno veliko vredna.

Avstrijci: presenetljivo prijazni.

Nemci: zategnjeni, picajzlasti, škrti, neprijazni.

Angleži: malce nenavadni, ampak daleč ne tako zategnjeni kot Nemci

Skandinavci: tihi, zadržani, nevsiljivi, ampak vseeno pa prijazni

Španci, Italijani: prijazni, temperamentni ampak nezanesljivi

V večjih mestih pa ponavadi osoren, neprijazen narod v večini držav.

Ko enkrat začneš potovat in si odprt do drugih, so tudi oni do tebe in vidiš, da smo ljudje v resnici vsi enaki. Prepotovala polovico sveta in prav nikjer nimam slabih izkušenj. Povsod so ljudje super. Res slabe izkušnje imam samo s turisti iz Izraela. Te res mislijo da so nadrasa, v njihovi državi pa nisem bila.

Drugač so mi bližje južni narodi, v Italiji se počutim kot doma vse mi je super. Severno je pa po eni strani fino, ker te vsi pustijo pri miru in ti dajo osebni prostor. Dokler veš kje si in kakšne so navade v določeni državi in se temu prepustiš, je povsod super.

Albanci, ker znajo cenit naše osamosvojitelje!

Jaz se ne bi strinjala, da je povsod tako super. Marsikje znajo biti precej vsiljivi, nesramni do žensk. Recimo Albanci, ko sem bila v Makedoniji. Čisto drug odnos imajo pa do moških.

Pa po večjih mestih imaš ogromno zelo vsiljivih tipov, ki težijo ženskam. Tako, da daleč od tega, da bi bili vsi ljudje tako super in fajn.

Pojdi male po turističnih krajih po Italiji, sploh Rim. Kup vsilijivh tipov, ki ti bodo težili (pa ne Italijani).

z nemci delam vsak dan in Avstrijci, ja no, zelo podobni nam, jamrači prve klase, tko k mi, jebali bi se samo, da ne uđu, tko k mi. Drgač imam raje južne narode, kot pa hladne severne, razen Nizozemcev, oni so pa tud the best…

NAjraje imam pa priseljence, kake čefurje v Avstriji in NEmčiji, Švici, zmer sem imel top zabave gor…Grke, Turke itd…

Izredno pozitivno sem bil zmer presenečen nad Palestinci, medtem ko Židje so me zmerja neki bulirali v Izraelu in bili zoprni ko kurac, negostoljubni in nesramni. Zato, kar sem hodil dol, so mit op Jordanci in Palestinci.

Vere me ne zanimajo.

Odgovor na objavo uporabnika
par stereotipov, 26.02.2025 ob 10:55

Jaz se ne bi strinjala, da je povsod tako super. Marsikje znajo biti precej vsiljivi, nesramni do žensk. Recimo Albanci, ko sem bila v Makedoniji. Čisto drug odnos imajo pa do moških.

Pa po večjih mestih imaš ogromno zelo vsiljivih tipov, ki težijo ženskam. Tako, da daleč od tega, da bi bili vsi ljudje tako super in fajn.

Pojdi male po turističnih krajih po Italiji, sploh Rim. Kup vsilijivh tipov, ki ti bodo težili (pa ne Italijani).

Če je tvoje pisanje namenjeno meni, jaz vedno potujem z možem oz. z družino, pa mogoče zato nimam takih izkušenj. Sigurno pa obstajajo kulture, kjer je odnos tak, kot ga opisuješ. Vedno se je treba prej prepričat kam greš in kakšna so tam “pravila”.

Ko smo potovali po ruralni Maleziji sem imela ves čas na sebi dolge rokave in dolge hlače, kljub +30 stopinjam, ker je tam pač tako in če sem jaz pri njih, se prilagodim njim ane? Naučiš se par osnovnih fraz njihovega jezika, spoštuješ kulturo v katero prihajaš in večinoma si sprejet lepo. V mojem primeru, nepozabno. Kjerkoli si, pogledaš kako delujejo domačini in se poskušaš zlit z njimi – osnovno pravilo.

Ja, jaz potujem sama. In v Makedoniji sem se povsem normalno obnašala in ja, ni bilo to prijetno, kar se tiče Albancev.

Dejstvo pač je, da ljudje še zdaleč niso vsi ok kot ti trdiš. Lahko se povsem ok obnašaš pa bodo težave. Res, poskusi sama potovati po italijanskih turističnih krajih. Recimo Rim, Firence. Me zanima, če ti bodo tisti vsiljivi tipi še tako simpatični ljudje. Pa kako se boš obnašala, da se ti ne bodo vsiljevali. Namreč to počno vsaki ženski, ki je sama in vidijo, da je turistka. Aja, prilagajt se moram tako, da ne smem na ulico sama, ker sem ženska?

par stereotipov, 26.02.2025 ob 11:16

Ja, jaz potujem sama. In v Makedoniji sem se povsem normalno obnašala in ja, ni bilo to prijetno, kar se tiče Albancev.

Dejstvo pač je, da ljudje še zdaleč niso vsi ok kot ti trdiš. Lahko se povsem ok obnašaš pa bodo težave. Res, poskusi sama potovati po italijanskih turističnih krajih. Recimo Rim, Firence. Me zanima, če ti bodo tisti vsiljivi tipi še tako simpatični ljudje. Pa kako se boš obnašala, da se ti ne bodo vsiljevali. Namreč to počno vsaki ženski, ki je sama in vidijo, da je turistka. Aja, prilagajt se moram tako, da ne smem na ulico sama, ker sem ženska?

Za nasvete kako potovati kot samska ti jaz ne znam pomagat, ker skupaj z mojimi potujem že več kot 30 let in ne vem kdaj, če sploh, bom sama, niti nimam te želje. Je pa na YT ogromno žensk z nasveti kako same potujejo tudi v najbolj nenavadne kraje, ampak kot rečeno, to ni zame.

Smo pa velikrat na poti srečevali različne popotnike, tudi samske ženske, tudi dele poti prepotovali skupaj, pa nikoli ni bilo govora o kakšnem nadlegovanju s strani lokalcev ipd. Pa ne trdim da se to ne dogaja, samo jaz nimam izkušenj s tem.

Dejansko poznam samo posameznike, narodov pa ne – zato ne morem nič tako posplošenega reči za ljudi v Evropi.

Kot posamezniki… pa med italijanskim, hrvaškim ali francoskim kolegom ni nekih pomembnih razlik. Bolj se razlikuje npr Finec – a to samo zaradi izrednega smisla za črni humor. A tudi Škot je tu blizu…

Finci. Sem delal z enim kolegom skoraj eno leto,  ni vedel kako mi je ime, jaz pa zanjga ne. Najboljši prijatelj kar sem jih imel. Še zdaj se vsake toliko nič ne pogovarjava.

lloyd, 26.02.2025 ob 13:37

Finci. Sem delal z enim kolegom skoraj eno leto,  ni vedel kako mi je ime, jaz pa zanjga ne. Najboljši prijatelj kar sem jih imel. Še zdaj se vsake toliko nič ne pogovarjava.

Perkele!

Mojemu znancu je bilo ime tako, da sem prvič pomislil da mi bodo predstavili neko žensko… potem se je pa pojavila gora od človeka, res dedec…

Vse sorte izkušenj tako s hladnimi in zadržanimi, a korektnimi severnjaki, kakor s temperamentnimi in radoživimi, a odprtimi južnjaki in vsemi vmes so mi pokazale eno pravilo: kakršen si ti z njimi, takšni so oni s teboj.
Sicer jih pa ni čez Slovence.

Pol sveta!?? 😂😂

Ne srački, lepo prosim. Ti še veliko manjka, da bi videla pol sveta…

Delala sem v turizmu nekaj let in najslabše so se pri meni odrezali Izraelci. Zelo vzvišeni, zelo zahtevni gostje, do nas so se obnašali kot nadljudje in še vedno nam oponašajo holokavst ter s tem vzbujajo slabo vest. V Izraelu pa še nisem bila, zato ne morem oceniti, kakšni so kot gostitelji.

Najraje imam pa Grke. Klub bogati kulturi in tradiciji ostajajo prijazni, gostoljubni. Vedno se rada vračam med njih.

Jaz sem v nekaj zadnjih situacijah bil neverjetno pozitivno presenečen na Nemci.
Res se prav zavzamejo, če rabiš pomoč in so za to pripravljeni nameniti tudi precej svojega časa in truda.

Špancev je pa velik gobec, v stilu “Mi casa, tu casa.” Potem pa hitro naletiš na kakšen konflikt, ko takoj izbruhnejo.
Med drugim sem bil v Valenciji lani, ko jim je najbolj zagustilo in so me čisto pustili na hladnem. Nihče mi niti nobene informacije ni bil željan posredovati. Samo vse so mi hoteli ekstremno drago prodati (npr. taxi v tisočih evrov). Med sabo se je pa tudi videlo. So se takoj organizirale poulične bande, ki so ropale premoženje. to se pri (avtohtonih) Nemcih ne bi zlepa zgodilo.

potep po Evropi, 26.02.2025 ob 10:40

Tisti, ki dosti potujete ali še bolje: da ste že živeli v tujini:

kakšne izkušnje imate z različnimi narodi po Evropi?

So vam bolj všeč glasni temperametni Italijani ali bolj tihi, hladni Skandinavci? So vam bolj ok pedantni Nemci ali frfrasti, ampak bolj topli Črnogorci…?

V Črni gori živijo Srbi, Črnogorci niso narod, ampak geografska opredelitev, tako kot Štajerci, Gorenjci, Primorci…

V teh zajebanih časih ni prijetnega naroda. Mogoče samo Japonci s svojo visoko etiko, zadržanostjo in spoštljivim odnosom do vsakega. Ostalo je sranje.

Avstrijci, Nemci, Italijani nas imajo za cigane, Hrvati nas sovražijo, musliji in šiptarji nas prezirajo, Srbi nas idealizirajo, Angleži in Američani nas imajo za nićvredne Slovane, Kitajci nas odkrito ne marajo kot vse belopolte narode…

Skandinavci niso samo nedružabni, introvertni in zaprti ljudje, ampak resnično zlobni in pokvarjeni. Germani so leni, vzvišeni in cinični, Italijani bleferčki in pičkice, Francozi največji nacionalisti.

Zelo cenim Kelte oziroma ostanke Keltov. Veljajo za srčne, poštene in odkrite ljudi: Wales, Škotska, Irska, Bretanija (napisal sem Bretanija in ne Britanija), Galicija v Španiji. Tudi Rusi so dobri; pripravljeni so priskočiti na pomoč, cenijo in spoštujejo ženske in starejše, deci so še edini pravi deci.

To se mi zdi preveč omejeno, da bi si na podlagi dobrih ali slabih izkušenj s parimi ljudmi določene nacije poustvaril pozitivno ali negativno sliko. Če se z nekom “zaštekam”, je zaradi mene lahko tudi Nezemljan.

Še jaz, 17.03.2025 ob 11:44

Delala sem v turizmu nekaj let in najslabše so se pri meni odrezali Izraelci. Zelo vzvišeni, zelo zahtevni gostje, do nas so se obnašali kot nadljudje in še vedno nam oponašajo holokavst ter s tem vzbujajo slabo vest. V Izraelu pa še nisem bila, zato ne morem oceniti, kakšni so kot gostitelji.

Najraje imam pa Grke. Klub bogati kulturi in tradiciji ostajajo prijazni, gostoljubni. Vedno se rada vračam med njih.

Isti so tud tam. Izredno lepa dežela, če človeka zanima tko like zgodovina in tako naprej, je top za videt vso področje. Ampak to so samo oni pa dooolg ni nobenega. Sem dostkrat spal v Izraelu, sem bil neumen, kasneje sem raje pri Palestincih, stokrat boljši ljudje, Židje so psihopati prve klase. Oziroma, če hočeš ene storitve v Izraelu bodi tolk zoprna kot so oni, jaz sem bil pasji nazadnje tolk, da sem v konfliktu zmagal, kreteni prtegnjeni. Iz inata. Najboljš je bilo bit pri PAlestincih v Jeruzalemu za pravoslavno veliko noč, top zabava, škoda le da me zoprni IDFovci niso nikol spustil v Al Aqso džamijo, ker pač nisem musliman. Sem se hotu prešvercat, pa se me je ena 18 let stara izraelska kuzla zapomnla. Sej vidiš, kaj delajo s Palestinci, tak narod ne more biti normalen. Ne hodit pa v Jeruzalem, ko je Jerusalem day, ker to psihopatski desni Izraelci popizdijo in pretepajo in dražijo vse, kar ni oblečeno kot Žid. Aja pa ne hodit v ortodoksen del Mea Sharim, ker če si zahodno oblečen, lahko kak kamen v glavo dobiš.

New Report

Close