kateri odličen aparat za kavo?
Pred leti smo že imeli aparat za kavo, vendar ga nismo veliko uporabljali, ker je bila kava iz njega kiselkastega okusa, pa ne glede na znamko kave. Tako zdaj uporabljamo za kuho džezvo ali navaden lonček za kuhanje kave.
V teh letih se je na tržišču pojavilo veliko najrazličnejših aparatov, tudi taki, pri katerih uporabljamo neke kapsule kave?
Skratka, zanimajo me vaše izkušnje. Kateri aparat da dobro, sladkasto kavo?
mi imao dolce gusto in sicer tegale http://www.mimovrste.com/artikel/3510030921/kavni-aparat-krups-kp1002-dolce-gusto-bel
z njim smo več kot zadovoljni, res je super, kavice so zelo dobre
mi imamo dolce gusto in sicer tegale http://www.mimovrste.com/artikel/3510030921/kavni-aparat-krups-kp1002-dolce-gusto-bel
z njim smo več kot zadovoljni, res je super, kavice so zelo dobre
Prva stvar, ki ti mora biti jasna, če kupuješ aparat na kapsule, je, da ti delajo samo na določeno vrsto kapsul, jih ne moreš poljubno menjavat. Se pravi Illy aparat, Illy kapsule in tako naprej.
Tako, da poleg cene in kvalitete aparata, je zelo pomembna tudi cena in dostopnost kapsul za ta aparat.
Višji razred sta gotovo Lavazza in pa Illy, dražje a okusno, oba imata ogromno različnih vrst kave v kapsulah, niso pa prosto dostopne v vseh trgovinah ampak moraš naročiti pri posrednikih oz. v njihovih trgovinah. Lavazza ima tudi bogato izbiro čajev, čokolad, skratka ni, da ni. Če nisi ravno iz Ljubljane, je to mogoče malce preštorasto.
Potem imaš dva dokaj dobra avtomata, to sta Hoferjev in Cafissimo od Tchibota, kapsule dobiš v Hoferju oz Intersparu, izbire je dovolj, da najdeš tako, ki ti ustreza. Osebno se mi zdi to še najbolj racionalna odločitev, če res niste neki hudi poznavalci. Kava je dobra, cena kapsul in aparata pa sprejemljiva. Sama imam doma Cafissimo, smo zadovoljni, samo če bi še enkrat kupovala, bi verjetno vzela Hoferjevega, predvsem zaradi večje izbire okusov in cenejših kapsul.
Potem je tu seveda še Nespresso, ki ima tudi ogromno različnih okusov na voljo. Žal pa moraš po kapsule (in avtomat) v Avstrijo ali Italijo, ali pa jih naročiš prek neta, samo je minimalna količina naročila kar velika. Kava je dobra oz. najdeš tako, ki ti ustreza.
Mi smo strastni kafetarji, in če bi kupili aparat na kapsule, bi bankrotirali.
Imamo aparat De Longhi, uporabljaš lahko katero koli zmleto kavo za espresso, nikakor pa ne za turško, ker je predrobno mleta. Ta aparat ima možnost tudi uporabe mehkih kapsul različnih proizvajalcev, vendar mi ostajamo pri mleti kavi.
Tudi prejšnji naš je bil De Longhi, všeč nam je okus pripravljene kave s čudovito penico. Odkar imamo aparat, pijem kavo brez vseh dodatkov, tudi brez sladkorja, ker je sama po sebi tako dobra.
Mnogi hvalijo tudi Saeco in zelo verjetno bo to naš naslednji kavamat.
Jaz že kakšno desetletje uporabljam aparat od Lavazze na kapsule. Probala marsikaj drugega in kvaliteta žal ni primerljiva. Minus je pa seveda cena. Škatla kave v kateri je 100 kapsul (100 kav) se vrti okoli 33€. Torej 0,33€ za eno kavo. V Italiji ob nakupu treh škatel pride okoli 25€ na škatlo oziroma 0,25€ za kavico. To je dosti dražja kot kava brez kapsul. Tako si jaz kuham kafetjero in eno to kavico na dan za razvajanje kadar imam res čas, da si razvajanje lahko privoščim. Žal več ne znese.
sodelavka ima aparat na izposoji s tem, da kupi določeno količino kapsul mesečno, bi jo mogla vprašat, je pa zelo zadovoljna, mogoče najdeš varianto na netu
sem pa najdla še tole Brezplačni najem kavnega avtomata – sedaj tudi za domača gospodinjstva
10.03.12 17:15
Kvalitetna ekspresna kava doma ali v pisarni na zelo enostaven in hiter način? Odgovor je Lavazza Espresso Point! Samo za vas: odlična kakovost v imenitni skodelici, zahvaljujoč dragocenim in izbranim mešanicam, ki jih je Lavazza izbrala za vas, velika izbira kapsul za vse okuse, inovativna tehnologija nove EP850; sodobno in do potankosti oblikovana. Potrebujete le vtičnico in željo po odmoru za kavo! Uporabniški vmesnik: enostavno upravljanje za takojšnjo uporabo Ogrevan nosilec za skodelice: za ekspresno kavo vedno na pravi temperaturi. Rezervoar z veliko prostornino: za kar 35 kav! Parna šoba: za pripravo kremnih kapučinov v le nekaj sekundah. Odkrijte bogato izbiro kapsul Lavazza Espresso Point … in še mnogo več! Od kave z žametnim občutkom v ustih in aromo dišeče arabike do popolne ekspresne kave, od tiste močne do sladke kave brez kofeina. Lavazza je za vas izbrala najboljše mešanice, da bi vam zagotovila kvaliteto avtentične in popolne ekspresne kave. Poleg tega boste lahko odkrili bogato izbiro okusnih in toplih napitkov ter izbrali vam najljubše okuse. Dimenzije: širina: 20 cm višina: 36 cm globina: 28 cm teža: 5 kg EDINI POGOJ ZA PRIDOBITEV KAVNEGA AVTOMATA BREZPLAČNO JE MESEČNO KUPOVANJE KAVNIH KAPSUL, MINIMALNA KOLIČINA KAPSUL JE 100 KOM, CENA LE TEH PA ZNAŠA 36€ (TRI KAVE V POVPREČJU NA DAN)
Informacije in naročila: zflorjanc@yahoo.com
PS, Iščemo večje število tržnikov na terenu.
Lep pozdrav!
Žiga
To je malo dražja varianta tega kar sem napisala jaz. Jaz za ta isti aparat plačujem pri njih 33€ na škatlo oz.čez mejo 25€. Če imaš njihov aparat te stane 36€, ker je not zajeta še najemnina in servis aparata.
Je pa fajn, ker z aparatom nimaš nobenega dodatnega stroška, če se pokvari ga samo zamenjajo. In seveda nimaš začetnega stroška za nakup aparata.
Seveda, če ti 36€ na mesec ni previsok znesek samo za nakup kave.
Še 1x napišem…boljšo kavo zelo težko najdeš.
Jaz imam tudi Dolce Gusto in je super.Kave so pa sploh odlične.
Kapsul je 16 in ne 8 za ceno malce pod 5EUR. Če kupiš nekatere okuse je seveda noter
8melčnih in 8kavnih kapsul.
Jaz ravno zaradi teda večino kupujem Lungo in Espresso, kjer je 16kapsul in sama naredim penico iz mleka ali pa dodam smetano.
jaz imam aparat, v katerega daš kavo v zrnju, ga zmelje in skuha kavo, je znamke bosh. nisem preveč zadovoljna, saj skuha predolgo kavo in preveč ropota. če bi zdajle kupovala, bi kupila italijansko znamko aparata, ker mislim, da nemci nimajo pojma, kaj je espresso. če si iz ljubljane, preveri ponudbo v trgovini s kavo in aparati, ki je v stari ljubljani zraven čajnice cha.
kupujem., 12.05.2013 ob 07:52
Pred leti smo že imeli aparat za kavo, vendar ga nismo veliko uporabljali, ker je bila kava iz njega kiselkastega okusa, pa ne glede na znamko kave. Tako zdaj uporabljamo za kuho džezvo ali navaden lonček za kuhanje kave.
V teh letih se je na tržišču pojavilo veliko najrazličnejših aparatov, tudi taki, pri katerih uporabljamo neke kapsule kave?
Skratka, zanimajo me vaše izkušnje. Kateri aparat da dobro, sladkasto kavo?
mi imamo krupsovega, cela zrna zmelje, kava je odlična, aromatična, z veliko pwne, ali brez, po okudu. Filter filtrira vodo, kavomat naredi svoje, ima 8 programov, in recepte za različne vrste kave, kapučina ipd. Ima gumb za izbiro kave, naredi tudi 2 kavi hkrati, ima gumb za samodejno čiščenje, le poskrbimo da filter redno menjujemo vsake 3 mesece, pa seveda poskrbimo da napolnimo posodico z kavo in vodo, vse drugo krupsov kavni aparat opravi sam. Ima zaslon na katerem se izpiše, da bo izvedel ciščenje ko je to potrebno, tako da upostevamo navodila ki jih izpiše na zaslonu. Prezadovoljni smo.
@Anonimno 1754
Katerega pa imaš od Krupsa?