Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kateri opevan kraj vas je razočaral

Kateri opevan kraj vas je razočaral

Mene Sardinija…čisti balkan, samo plaže so lepe, pa še te nič lepše, kot grške. isto 5 terre,…ma na sploh Italija mi je mimo. Živijo na neki strai slavi, cene imajo, da boli glava in ni neke kvalitete. kraji jim propadajo, od turizma ne vlagajo nič.
[attachment=0]sardinija.jpg[/attachment]

Pariz.

“Pričakovanja ubijajo doživetje” – ni moj citat, a avturja ne bim navajal, da ne bi rekli da mu delam reklamo.
Kakorkoli, več kot pričakujemo od destincije, bolj smo razočarani (težko, če ne nemogoče, je najti “raj” na zemlji).
Nas pa po drugi strani lahko navduši tisto, česar nismo pričakovali, kar se “prikaže” pred nami, morda celo samo za omejen čas. In nam naredi trenutke “nepozabne”.
In tudi 5 terre – je “instant” ponudba, ki verjetno res ni presežek, so pa lahko tudi kulisa za res lepa doživetja – Monterosso je videti povsem drugačen po 2+ urnem “sprehodu” iz Levanta kot pa po 5 minutni vožnji z vlakom.

Sydney

In Dalmacija definitivno! Ne maram skal ne zunaj in ne v vodi. Cel dolgcas na sploh itd.

Neapelj – tako svinjsko mesto, kot ga redkokdaj vidiš. Pa baje takrat smetarji sploh niso štrajkali. 🙂
Nica – po ulicah sami pasji dreki. Tista slavna plaža pa je v resnici prav bedna. Lepa in pisana pa je bila tržnica, pa sicer ulice (samo tiste pasje dreke bi morali res pobirat).

Pariz, tudi mene.
Šok zaradi idealizirane podobe in potem krute realnosti. Bolj je podoben kakšni afriški prestolnici, veliko črncev, revščina, umazanija, splošna neurejenost… Seveda obstaja tudi drugi Pariz, tisti za ultra bogate, ampak do tega navaden smrtnik nima dostopa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Opevani Bol na Braču.
Saj nisem nikdar kaj preveč navdušena nad čem, mislim, nikdar ne pričakujem ne vem kaj, zato tudi nikdar nisem kaj dosti razočarana in tudi za Bol težko rečem, da me je razočaral, ni mi pa nič posebnega, nič od nič.

Neapelj, Sicilija, Pariz, itd., saj veš, kaj lahko pričakuješ, dobro in slabo, nisem bila razočarana nad temi kraji.

res je: Loret de Mar in Nica, kamor naj bi hodila smetana bogatašev? nein danke

V bistvu je cela Azurna obala čisto razočaranje. Na fotkah sicer zgleda lepo, od blizu pa…eh, cigansko.

Plava plaža v Vodicah pri Šibeniku.
Čista ciganerija. Beton do morja, v betonu zareze koles, čevljev, napisi ta plus ta, ogabno. Popolnoma so uničili zaliv.
Veliko lepih plaž je na Hrvaškem uničenih na tak način. Škoda.

Ljubljana, ni večje ciganije na tem planetu, pa sem se zlagal, beli grad edini primerljiv z Zokilandijo.

Mene tudi! Pa ne grem nikoli na pot s pričakovanji, takimi ali drugačnimi, ker vem da to uniči vse veselje. Ampak očitno sem jih za Pariz nehote imela v glavi in me je totalno razočaral.

Tajska kot celota. Predvsem Bangkok in Koh Samui. Ciganerija, higiena podn, vse drago, povsod te hočejo nategnit – mene niso uspeli, neprijazni in nesramni ljudje in pa umazana – motna voda na večini obale. Ja, od daleč je lepe barve, ko pa greš v vodo do kolen, že ne vidiš več prstov. Na izletih s čolni, recimo na snorkljanje, je voda prozorna in morski svet je res čudovito barvno pisan, ampak plaže, ki so dostopne z obale pa so res razočaranje.

New Report

Close