Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri otroški voziček?

Kateri otroški voziček?

Mi smo bili zelo zadovoljni z I’coo Peak air. Brez težav po vseh terenih in tudi po snegu.

Kaj hočem, no…Meni je bilo tako veselje vozit dojenčka v vozičku, da sem se marsičemu zase odpovedala, samo da je bilo dete v lepem.In danes bi naredila prav isto.Tudi lani sem se malce priškrtnila, pa dala mladima denar za voziček…Kaj morem, taka sem…Mogoče sem trapasta, pa malo otročja…ampak tako lepo mi je videti otročka v lepem vozičku…
Po desetih letih sem bila pri štiriintridesetih še vedno kar mlada mamica…

Jaz sem tudi bila zagovornik teorije “saj so vsi isti, glavno da pelje” in z veseljem vzela ponujenega od svakinje. Bil je tezek, neroden, se zatikal… ampak sem pac mislila da so vsi bolj ali manj taki in se nisem sekirala. Potem sem pri kolegici sprobala bugabooja in sem mislila da so se mi odprla nebesa. Se isti vecer sem poiskala enega na bolhi za pol cene in ga sla iskat. Kot noc in dan! Tudi otrok je v njem veliko bolje spal, zabubljen v sedezu. Imela sem ga potem se za drugega otroka, vse super funkcioniralo. Moje mnenje je bolje iz druge roke in kvaliteten kot nov in šodr.
Jaz bi ti svetovala kaksnega dobrega mutsyja , iz druge roke.

Kaj hočem, no…Meni je bilo tako veselje vozit dojenčka v vozičku, da sem se marsičemu zase odpovedala, samo da je bilo dete v lepem.In danes bi naredila prav isto.Tudi lani sem se malce priškrtnila, pa dala mladima denar za voziček…Kaj morem, taka sem…Mogoče sem trapasta, pa malo otročja…ampak tako lepo mi je videti otročka v lepem vozičku…
Po desetih letih sem bila pri štiriintridesetih še vedno kar mlada mamica…
[/quote]

Meni je tudi to zelo lepo. Zelo kvaliteten in tudi vsec mi je vozicek I Candy peach 3

Ste pa verjetno bolj naravnost vozili? Zavijanje mora biti kar nerodno v teh.

Imam tri otroke in za vsakega otroka sem imela čisto nov voziček.Med prvim in tretjim otrokom je razlike 10 let in moderni so bili precej drugačni vozički.
Moja snaha in sin sta lani kupila voziček za prvega otroka.Stal je okrog 900 evrov.Tudi meni je nov in lep voziček prioriteta.
Kar se pa tiče tvojih zadnjih dveh misli : sem imela znanko, ki je imela umazan voziček, v njem je sedelo umazano dete , oblečeno v belo.Tudi to je polaganje napačnih vrednot v voziček…
[/quote]
Vi imate pa težave z razumevanjem besedila, je tako ? Kaj pomenijo vrednote vam tudi ni jasno… No ja imate pa za vse vase prince in princeske nove vozicke, to pa ja.

Ste pa verjetno bolj naravnost vozili? Zavijanje mora biti kar nerodno v teh.
[/quote]

O sem se nasmejala!
Zavijanje je bp, ker ga z nogo samo malo zadaj dol pritisneš in se sprednja kolesa dvignejo par mm in zaviješ.

Npr Golovec: je ni korenine, ki bi nas ustavila, medtem ko je kolegica s tistimi malimi koleščki naravnost zasovražila staro Lj zaradi kock, ker jo je skoz ustavljalo. Tivoli – po pesku pa spet ni nikamor prišla, brez da bi dušo spustila zaradi rinjenja.
Pa karkoli sem lahko naložila na voziček – se ni prevrnil. In verjemi, marsikaj lahko naložiš v spodnjo košaro;)

O sem se nasmejala!
Zavijanje je bp, ker ga z nogo samo malo zadaj dol pritisneš in se sprednja kolesa dvignejo par mm in zaviješ.

Npr Golovec: je ni korenine, ki bi nas ustavila, medtem ko je kolegica s tistimi malimi koleščki naravnost zasovražila staro Lj zaradi kock, ker jo je skoz ustavljalo. Tivoli – po pesku pa spet ni nikamor prišla, brez da bi dušo spustila zaradi rinjenja.
Pa karkoli sem lahko naložila na voziček – se ni prevrnil. In verjemi, marsikaj lahko naložiš v spodnjo košaro;)
[/quote]

Glede videza se moram strinjati s Klasiko. Zame ni lepšega vozička, kot je Inglesina classica, ampak pri nas na deželi bi ta voziček preveč izstopal. Če bi pa živela v kakšnem velemestu, bi ga imela brez pomisleka.

O sem se nasmejala!

[/quote]

Moj je bil tudi takšen. Najboljši voziček ever!

Meni je všeč voziček Roan Marita…skoraj podobnega sem imela za hčerko….

https://www.youtube.com/watch?v=0nCD_5RgGss&t=55s

Hvala vsem za mnenja.
Glede polemike o vrednosti vozicka…je stvar posameznika. Pac jaz z veseljem dam 1000€ za vozicek samo da bom zadovoljna. Tudi pri hčerki ne gledam na ceno oblačil. Želim da je urejena in po zadnji modi. To sem jaz… nekateri dajate denar za druge stvari.
Je pa res da če ne bi imela ok plače bi pač kupovala drugje. To so pač zmožnosti in želje posameznika. Smo si pač različni.
Ne vem kaj je s tem narobe. Mene lahko nekdo prepričuje da je brezveze da ima tamala oblekco za 60€. Ja ok…tvoje mnenje. Denar je moj in kupila jo bom.

Mi je pa buffalo res postal vsec in možu tudi. Greva pogledat v živo.

Jp, še en čisti babji šus in bodoča nora ločenka, ki bo uničila od otrok dalje vse.

Kakašen model bo pa otrok, tud ta je nov, tvoja kurja pamet mora počakat, da vidi kateri model vozička bo primeren. Ne moreš verjet, kaj vse po tem svetu lazi in to ima otroke.

Jp, še en čisti babji šus in bodoča nora ločenka, ki bo uničila od otrok dalje vse.

Kakašen model bo pa otrok, tud ta je nov, tvoja kurja pamet mora počakat, da vidi kateri model vozička bo primeren. Ne moreš verjet, kaj vse po tem svetu lazi in to ima otroke.
[/quote]

Hahahaha.
Mogoče sklepaš po sebi ločenec/ka?

Seveda vam gre nekaterim v nos da eni pa kupimo lahko tudi drazje stvari. To poslušam že dolgo. Ja ti ki lahko…ja jaz lahko. In?

Za tvoje cenjeno mnenje mi pa resnično dol visi.

Polemika ni stvar posameznika, ampak gre za javno debato, v kateri soočimo svoja mnenja. Odločitev, kakšen voziček boš na koncu kupila, pa je seveda popolnoma tvoja. Ne gre za to, ali imaš ok plačo ali ne in ali si voziček za 1000 € lahko privoščiš. Če si ga ne bi mogla, bi bila tvoja želja nedosegljiva in takšnega vozička ne bi kupila. Potem ne bi bila zadovoljna, ampak nezadovoljna, ker “taka pač si”, da hočeš imeti stvari po zadnji modi.

Veš, dobro je kdaj znati ukrotiti svoje želje, četudi si nekaj lahko privoščiš. Sploh pa je pametno to naučiti svoje otroke, ker bodo tako v življenju manjkrat razočarani in bodo lažje sprejemali različne življenjske situacije pa tudi druge ljudi v drugačnih življenjskih situacijah. Denar je tvoj, a ga lahko zapraviš na različne načine, predvsem pa ne kupuješ stvari, ki so nepotrebne, odvečne, onesnažujejo svet, vrtijo krog potrošništva naprej. ALi jih pač kupuj čim manjkrat. Denar je tvoj, a ga lahko zapraviš tudi za koga drugega kot zase in za svoje otroke, za nepotreben luksuz, za nekaj, kar je tvoja kaprica. Denar, ki ga ne potrebuješ nujno, ker imaš tudi brez vozička za 1000 evrov očitno odličen standard, lahko zapraviš tako, da s tem podpreš nekoga drugega. Kupiš dva vozička za ta denar in enega podariš kakšnemu materinskemu domu, Karitasu in podobno, daruješ denar gasilcem, kakšni dobrodelni organizaciji ali pač komu diskretno v nabiralnik daš bon za kakšno živilsko trgovino, ker veš, da je v stiski.

Ne vem, mogoče že vse to delaš in boš delala še naprej, čeprav boš imela voziček za 1000 evrov ali več. Vsi imamo kaprice, vsi si kdaj kupimo kaj, kar ne potrebujemo nujno. Pomembno pa je, da se tega zavedamo in da vemo, da bi bio tudi brez te kaprice ali luksuza naše življenje čisto ok. Da tega v resnici ne potrebujemo in da smo zato, ker si luksuz lahko privoščimo zelo privilegirani, ne pa, da ‘taki pač smo’. Ne bi smeli biti.

Polemika ni stvar posameznika, ampak gre za javno debato, v kateri soočimo svoja mnenja. Odločitev, kakšen voziček boš na koncu kupila, pa je seveda popolnoma tvoja. Ne gre za to, ali imaš ok plačo ali ne in ali si voziček za 1000 € lahko privoščiš. Če si ga ne bi mogla, bi bila tvoja želja nedosegljiva in takšnega vozička ne bi kupila. Potem ne bi bila zadovoljna, ampak nezadovoljna, ker “taka pač si”, da hočeš imeti stvari po zadnji modi.

Veš, dobro je kdaj znati ukrotiti svoje želje, četudi si nekaj lahko privoščiš. Sploh pa je pametno to naučiti svoje otroke, ker bodo tako v življenju manjkrat razočarani in bodo lažje sprejemali različne življenjske situacije pa tudi druge ljudi v drugačnih življenjskih situacijah. Denar je tvoj, a ga lahko zapraviš na različne načine, predvsem pa ne kupuješ stvari, ki so nepotrebne, odvečne, onesnažujejo svet, vrtijo krog potrošništva naprej. ALi jih pač kupuj čim manjkrat. Denar je tvoj, a ga lahko zapraviš tudi za koga drugega kot zase in za svoje otroke, za nepotreben luksuz, za nekaj, kar je tvoja kaprica. Denar, ki ga ne potrebuješ nujno, ker imaš tudi brez vozička za 1000 evrov očitno odličen standard, lahko zapraviš tako, da s tem podpreš nekoga drugega. Kupiš dva vozička za ta denar in enega podariš kakšnemu materinskemu domu, Karitasu in podobno, daruješ denar gasilcem, kakšni dobrodelni organizaciji ali pač komu diskretno v nabiralnik daš bon za kakšno živilsko trgovino, ker veš, da je v stiski.

Ne vem, mogoče že vse to delaš in boš delala še naprej, čeprav boš imela voziček za 1000 evrov ali več. Vsi imamo kaprice, vsi si kdaj kupimo kaj, kar ne potrebujemo nujno. Pomembno pa je, da se tega zavedamo in da vemo, da bi bio tudi brez te kaprice ali luksuza naše življenje čisto ok. Da tega v resnici ne potrebujemo in da smo zato, ker si luksuz lahko privoščimo zelo privilegirani, ne pa, da ‘taki pač smo’. Ne bi smeli biti.
[/quote]

A ti vsakemu kadilcu nastimas pridigo, ker ce ne, si zelo krivicna. Ker kolk dele redni kadilci zapravijo dnarja in to zato, da zastrupljajo sebe in okolico in skupen dom. Pri tem je dober vozicek za jurja, ki se ga lahko proda za pol cene dobro ohranjenega, pri dnarju, ki ga kadilc zmece v zrak za zastrupljanje, je tak vozicek smoraj drobiz. Pa dober je za otroka.
Ciki niso za nikogar. Celo skodijo.

Pa dojami, ce je teb ok voz za 100 e pac tvoja izbira, nekomu drugemu je pac drazji. In res ne vsiljuj ljudem kaj naj.bi se po rvoje morali navaditi. Vsak ima pravico ziveti zivljenje kot ga zeli. Kot je ena rekla bolje kakovosten in malo drazji vozicek in ga kupis samo enkrat in tudi dobro lahko se prodas.
Poznam osebe, ki so kupile pp prioriteti kott ti, glavno da je poceni, pol so si pa sposojali vozicke od drugih, ker soimeli tezek nekvaliteten, neprakticen voz.

A ti vsakemu kadilcu nastimas pridigo, ker ce ne, si zelo krivicna. Ker kolk dele redni kadilci zapravijo dnarja in to zato, da zastrupljajo sebe in okolico in skupen dom. Pri tem je dober vozicek za jurja, ki se ga lahko proda za pol cene dobro ohranjenega, pri dnarju, ki ga kadilc zmece v zrak za zastrupljanje, je tak vozicek smoraj drobiz. Pa dober je za otroka.

Pa dojami, ce je teb ok voz za 100 e pac tvoja izbira, nekomu drugemu je pac drazji. In res ne vsiljuj ljudem kaj naj.bi se po rvoje morali navaditi. Vsak ima pravico ziveti zivljenje kot ga zeli. Kot je ena rekla bolje kakovosten in malo drazji vozicek in ga kupis samo enkrat in tudi dobro lahko se prodas.
Poznam osebe, ki so kupile pp prioriteti kott ti, glavno da je poceni, pol so si pa sposojali vozicke od drugih, ker soimeli tezek nekvaliteten, neprakticen voz.
[/quote]

Jaz se pa zelo strinjam z zgornjim zapisom. Odkar imam otroke veckrat pomislim kaksen svet jim bomo zapustili, v kaksnem.bodo ziveli ko nas vec ne bo. Ze zdaj se utapljamo v smeteh, dihamo zastrupljen zrak, jemo kontaminirano hrano, delci plastike so vsepovsod, v mozganih, pljucih…kaj sele bo cez 20 -30 let? Vsaka stvar ki jo kupimo in potem zavrzemo doda delcek v mozaik zasmetenega okolja. Nam bodo otroci res hvalezni da smo jim kupili vse vozicke, dodatke, igrace, ki bodo cez nekaj let postale smeti na njihovem dvoriscu? Jaz zato skoraj vse kupujem iz druge roke, ceprav imamo nadpovprecne dohodke. Pa se stvari so “zluftane”, preprane in nimajo vec tistega ogabnega vonja po novem.

[/quote]

Odgovorno ravnanje z denarjem je, da kupuješ kvalitetno. Ne gre za to, da je poceni. Meni se voziček za 400 evrov (ki ga omenja nekdo v tej temi) sploh ne zdi poceni. A tak voziček je funkcionalen, kvaliteten, zdrži več let in več otrok brez težav. Niso težki in niso nepraktični, niti grdi ne. Za to, da je voziček lep in po zadnji modi ter blagovni znamki, se pa doplača 600 evrov, čeprav ni nič boljši od tistega za 400 evrov. Za to gre in tega ne razumem. Zato sem vprašala, v čem je štos in izvedela, da ni nekega utemeljenega razloga, ampak gre predvsem za to, da si nekateri take vozičke lahko privoščijo ter da se v to nimam kaj vtikati.

Pri navajanju dejstva, da smo si različni in da lahko vsak živi življenje, kot si želi, pa pozabljate na nadaljevanje: vsak lahko živi, kot si želi, dokler živi odgovorno do drugih. Zato imamo prometne predpise, pa tudi protikadilske zakone. Mogoče bi morali uvesti še kakšen zakon o pretiranem potrošništvu. Če ga že primerjaš s kajenjem, naj ti povem, da kadilci kadijo zaradi zasvojenosti. Lep razlog, kajne?

[/quote]

Super napisano. Je moja soseda kupila bozicek za 100€ rabljen. Cez 3 mesece je skoraj razpadel. Kupila drugega za 300€. No je zdrzal enega otroka. Pri drugem je morala kupiti novega. Raje bi dodala 100€ pa bi za 500€ kupila kvalitetnega…tudi rabljeni so nekateri kot novi.

Sicer pa kje sem rekla da ga bom kupila za 1000€?
Ce mi bo vsec za 500€ bom pač tega.

Spremljam tole temo in mi je žal, da ste eni tako napadalni, saj je lahko za nekoga tudi čisto koristna. Recimo eni pa kupujemo prvi voziček, torej za prvega otroka, ko še ne veš nič.

Zato imam nekaj vprašanj, če je morda kdo pri volji, da bi odgovoril.
Zakaj je boljši voziček na tri kolesa ali je boljši na štiri, kakšno je vaše mnenje?

Voziček bo uporabljan na asfaltu in na pesku, kakšna kolesa morajo biti za tak teren?

Kaj vam je še bilo pomembno, ko ste izbirali voziček za svojega otroka?

Kaj ste ugotovili po nekaj časa uporabe, da ni najbolje (pa tega ne moreš videti takoj)?

In v čem je ta domnevna neodgovornost do drugih v primeru nakupa dražjega vozička?

Zaenkrat še imamo ustavno pravico do zasebne lastnine in potrošnje lastnega premoženja po svojih željah. Zgolj to, da se tebi zdi neumno kupit drag voziček in misliš, da bi namesto tega moral človek 500 evrov nekomu podarit, ni nikakršen argument.

A ženska komu škodi, če kupi dražji voziček? A je proizvodnja takega vozička manj etična? A se bo v prihodnosti kot odpadek dlje časa razgrajeval kot njegova cenejša alternativa?

Res, čisto napačno področje si si izbrala za svoje pravičništvo, ker nimaš popolnoma nobene trdne podlage. Če se že hočeš borit proti pretiranemu potrošništvu, se raje usmeri na ogromno proizvodnjo in potrošnjo otroških cunj. Pa tudi tam svoj srd naperi proti plastik-fantastik ceneni kitajski tekstilni industriji, ne proti temu, da eni dior body-je kupujejo.

Zdravo,
Lani sva tudi mi2 kupovala vozicek. Glede 3 ali 4 kolesnika ti ne morm svetovati, ker mozu 3 kolesniki niso vsec in jih sploh nisva gledala. Za makedam so bolsa velika kolesa.
Meni je bila pri vozicku najbolj pomembna teza – torej, da je cim lazji, ter da je v kompletu kosara, sportni del in lupinica. Pomembno je, da se sportni sedez obraca v obe smeri. Preveri tudi, ce je vozicek lahko zloziti in koliko prostora zavzame v prtlazniku.
Ce bi kupovala se enkrat,bi vec pozornosti namenila temu, da je vozicek lahko peljati z eno roko – detece je namrec po polovici sprehoda zmeraj hotlo iz vozicka.. Otrok v eni roki, vozicek pa furat z drugo si pa verjetno predstavljas;) vse lepo!

Pozna morda kdo tale voziček Bebetto Luca 3 v 1? Stestirala ga še nisem, morda kdo zna povedati iz izkušenj, če je v redu tudi za po pesku. Cena je cca 500 evrov 3 v 1. Ne vem pa, kakšna je kakovost.

[img]http://www.boombo.si/image/cache/Izdelki/Bebetto/Luca/S-line{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}202016a/Luca-S_line_SL02-700×700.jpg[/img]

Super napisano. Je moja soseda kupila bozicek za 100€ rabljen. Cez 3 mesece je skoraj razpadel. Kupila drugega za 300€. No je zdrzal enega otroka. Pri drugem je morala kupiti novega. Raje bi dodala 100€ pa bi za 500€ kupila kvalitetnega…tudi rabljeni so nekateri kot novi.

Sicer pa kje sem rekla da ga bom kupila za 1000€?
Ce mi bo vsec za 500€ bom pač tega.
[/quote]
Seveda ti je super napisano, ker ti paše, ampak prav bi pa bilo glede na masovno norost današnjega časa, da bi starši morali na psihološko preverjanje pred rojstvom otroka, če tega ne bi opravili, bi se jim otrok odvzel in dal v posvojitev. Ker ti si že ean šusev, neprimena za otroke.

Trikolesnik je manj stabilen pri prehodu na pločnik oziroma z njega, ker je spredaj samo eno kolo. Sicer na ravnem ni neke razlike (izjema je bil včasih en, ki je imel višje težišče in je bil živahnejši otrok v njem v nevarnosti, ker bi se voziček lahko prekucnil), je pa vseeno bolj stabilno, če sta spredaj dve kolesi.
Za pesek (neutrjen) bolj bistveno,d a voziček nima premajhnih koles in da ni pretežek, ker sicer tudi terenec z velikimi kolesi lahko zakoplje. Je pa bolj udobna vožnja z malo večjimi kolesi.
Meni je bilo še pomembno, da se športni del obrača in da se čisto poleže (imela sem samo športni del z mehko košaro oz. kasneje vrečo, ker ne bi imela dovolj prostora v avtu za trdo košaro). Imela sem Maxi Cosi Muro, ki je sicer bil super voziček in je zdržal vse mogoče terene in tri otroke. Edini minus je bil teža. Če bi danes izbirala, bi zato izbrala nekaj lažjega in tudi ne nujno s tako velikimi kolesi. Recimo Maxi Cosi Stella je podobna, samo malo bolj kompaktnejša od Mure. Pa Mutsy Evo mi je tudi všeč.

Seveda ti je super napisano, ker ti paše, ampak prav bi pa bilo glede na masovno norost današnjega časa, da bi starši morali na psihološko preverjanje pred rojstvom otroka, če tega ne bi opravili, bi se jim otrok odvzel in dal v posvojitev. Ker ti si že ean šusev, neprimena za otroke.
[/quote]

Me ne poznate. In takole, da sodite človeka v parih stavkih…. potem ste šus od človeka le vi.
Zdaj pa nehajte s svojimi bednimi izjavami.

New Report

Close