Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kateri paradižnik naj posadim?

kateri paradižnik naj posadim?

Na balkonu bom letos imela v 2 večjih loncih posajen paradižnik. Ker se na sadike oziroma na sorte paradižnika ne spoznam bi prosila, če mi lahko svetujete katerega naj kupim. Že lani sem imela dve sorti, češnjevega, ki je bil zelo okusen in pa enega, ki je bil zelo trd, tudi ko je bil maksimalno zrel. V vrtnariji imajo zelo dosti teh sadik, ko vprašam za mnenje mi začne kar o vseh razlagati da so dobri. Prosim za nasvet. Hvala in lep dan še naprej

seveda so vsi dobri ampak ti moraš vedet, kater je tebi najboljši in tistega kupiš, najbolje več različnih

jaz imam od rumenih, do zelenih, pelatov, češnjevcev in velikih rdečih – več vrst, jih večino sama vzgojim, letos pa sem celo kupila sadiko, ki je namenjena točno vzgoji v loncu … že cveti in očitno bodo paradižniki kmalu za poizkušino.

meni so najokusnejši zeleni in pa majhni rdeči … to se mi zdi za na balkon tudi najbolj smiselno, ker hitro dozorijo in jih lahko ves čas ješ … večji ko je paradajz-plod, dalj časa zori.

Rada bi imela srednje velike paradižnike rdeče in da so na otip bolj mehki.

Pomagaj si s tem

http://www.cornus.si/paradiznik.html

Kateri ti je pa dober? :)))

Jaz imam v loncih različne drobne sorte. Češnjevec različnih velikosti, daterino, grapolo. To so vse sorte paradižnika, ki rastejo v grozdih in jih dobiš vseh možnih velikosti in različnih barv.
V loncih imam navadno vrtno zemljo in se super obnese.

Jaz bom tudi letos imela paradižnik spet na balkonu.

Zanima pa me – ali daste paradižnik v isto zemljo ali jo zamenjate?

Posadi paradižnik Lušt. Zelo je dober in okusan.

Seveda jo zamenjam, saj se je že izčrpala.

te imam pa tudi jaz, pa nisem vedela kako se imenujejo. Sem napisala na lončke oranžni, rumeni in rdeči datelnji. Meni so všeč, ker so mali in trdi. Na enih imam pa napisano iz Eurospina, pa so tudi daterini, nekakšni podolgovati pelati iz Eurospina. THX, Šavrinka.

Za svoje potrebe si doma sama pridelam sadike paradižnika. V glavnem imam svoje seme (vsako leto ga pridobim sama).

Imam pa “novosadski jabučar”. Seme prodaja tudi Semenarna Ljubljana.

Gre za lep okrogel rdeč paradižnik. Mi lepo uspeva. Vem, da se dajo tudi kupit sadike, ker sem že videla, da jih prodajajo.

Posadiš različne, če imaš prostor. Nekaj zgodnjih, nekaj srednje zgodnjih in nekaj poznih. Novosadski jabučar je bolj pozen, če hočeš pridelek prej, posadi še kaj drugega.

New Report

Close