Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri parfum – nasvet

Kateri parfum – nasvet

Pozdravljeni,

danes bom šla do Milerja, kupiti si moram nov parfum. Ker že vem, da mi bodo po treh testirjih že vsi isto dišali, sprašujem za namige: kateri ženski parfum je vam všeč?

Sedaj sem imela zapovrstjo 2 x diorjev Poison. Sveže in cvetlični parfumi mi ne pašejo toliko.

Hvala v naprej.

Na tej spletni strani v iskalnik vpišeš svoj parfum in ti izpiše sestavine parfuma ter kateri drugi parfumi so všeč ljudem, ki uporabljajo izbrani parfum. Lahko pa iščeš parfume tudi po posamezni sestavini.

Drugače morajo pa imeti v Muellerju kozarčke z zrni kave. Vonj kave naj bi “resetiral” vonje prej povohanih parfumov. Če se prav spomnim, naj bi kavo povohal po največ treh zaporedno povohanih parfumih, ker jih več kot toliko nos se zazna in ne razloči pravilno.

Vaš link

Kaj ti pa je všeč? Sladki, vanilija-sti, citrusni, pačulijevi?

Govoriš o Poison original, vijolična steklenička, ali morda kateri drugi verziji?

Pravila – ne vohaj preveč, ker boš vmes že izgubila sled. Na roke si daj le tiste, ki ti dišijo na papirju. Vmes povohaj zrnca kave in pojdi malo ven, na svež zrak. Osebno ti priporočam, da pričneš v Nami, kjer je manjša gužva in ni vse zapacano z raznimi vonji. Nato lahko nadaljuješ v Mullerju, cene so najbrž tam tam. Pred tem imaš še Maxija, kjer se tudi lahko oglasiš. Tako greš v tri parfumerije, vmes se nos malo spočije, ti si na zraku, pa še marsikateri parfum prične drugače dišati, ko greš na zrak. Kot da dobi nek zagon:)

Drugače pa na hitro:
Dior Hypnotic Poison (vanilija, sladek, celo preveč zadušljiv zame)
Dior Addict (malo posebna vanilija)
YSL Manifesto in verzije (ne presladka vanilija)
YSL Black Opium (sladek)
YSL Mon Paris (pretirano sladek, sadni)
Armani Because of You (sladek, sadni, brez pačulija)
Elie Saab Girl of Now (sladek, mandljev)
Valentino Donna Aqua, meni osebno sicer Donna v nižji steklenički boljši (Aqua sladek mandelj, original Donna eleganten, malo sladkast, sicer pa vrtnica, iris in usnje ter pačuli)
Narciso Rodriguez Narciso EDP, Poudree ali EDT – bela ali roza ali črna kvadratna steklenička

Eventuelno:
Elie Saab Le Parfum in njegove verzije
Narciso Rodriguez L’Absolu
Dior Poison Girl

Lahko naštevam do onemoglosti, samo bi bilo bolje, če ti poveš, kaj ti diši in kaj iščeš;)

Lahko tudi na salmi naročiš testerje, jih imajo za večino parfumov.

sama menjavam med Poison in Opiom že od najstniških let, ti težki orientalski vonji so mi enostavno všeč!

Izberi takega, da druge ne bo oviral pri vdihovanju zraka. ;).

En in edini že …..vse moje odraslo življenje:)

[/quote]

a tako….jst prisegam na felce azura. Taplavga. pa še ribasso je bil (nabavljen na zalogo)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Leta in leta sem prisegala na Hypnotic poison, potem pa sem se ga naveličala in sedaj kupujem Kenzov Elephant (dokler se ne naveličam še tega). Poizkusi, noro diši!

[/quote]

Black opium?
ja, meni so tudi težji bolj všeč.

Black opium?
ja, meni so tudi težji bolj všeč.
[/quote]

Ne, black opium mi je presladek, sem bila razočarana. Glede na ime sem mislila, da je še bolj temačen od navadnega, pa ni.(

Če je zate Black Opium (sladka varianta) isti kot Opium (orientalska klasika), si morda tudi s Poison mislila Poison Girl/Hypnotic Poison…

Če ne misliš napisati, kateri so ti všeč, ker težji so lahko marsikaj, ti bo res težko karkoli priporočiti. Moja predvidevanja, da težiš za vanilijo in sladkimi, so morda pravilna, lahko ti dam pa še kakšen predlog, če boš kaj več napisala.

Težko povem kateri mi diši, ker jih ne poznam toliko.

Sedaj sem imela Pure Poison, 2 x.

Aja…poznam se Wish…ta mi je bil tudi všeč.

Jaz imam trenutno doma
Chanel Mademoiselle
Lancome La vie est belle
Jean P. Gaultier Scandal

Vsi mi dišijo, ves čas imam prvega, druga dva pa za občasno.

OK, poskusimo potem v nekem tem rangu. Zgornji so bili bolj sladke in vanilijaste zadeve, zelo popularne, a meni osebno večina preveč zadušljivih.

Predlagam, da poskusiš naslednje:
Guerlain L’Instant (ne L’Instant Magic, temveč L’Instant, mislim tudi Magic je OK, a prvi EDP je super)
Guerlain Mon Guerlain
Thierry Mugler Angel
Jimmy Choo Jimmy Choo
Bvlgari Goldea
Bvlgari Goldea Roman Night
Chanel Coco Mademoiselle
Chanel Coco Noir
Chanel Allure Sensuelle
Valentino Valentina
in že omenjeno Valentino Donna

Chaneli so dragi in če ti je vseeno, morda ostani v nižjem cenovnem rangu.

Ne odloči se takoj za nakup, naj parfum nekaj časa leži na tebi. Ko parfum nasprejaš, zaradi močnih zgornjih not praviloma diši popolnoma drugače kot kasneje, ko se razvijejo še srednje in bazne note.

Če se ti ne mudi kupiti danes, si raje vzemi čas in morda pojdi še jutri in pojutrišnjem, če seveda imaš čas in voljo. Ali pa zdaj kupi enega in drugič, ko greš mimo parfumerije, kakšnega povohaj.

Osebno dam parfum na papir in si po potrebi napišem še, kateri je, in potem vsakega v svoj žep, da se ne zmešajo. Nato doma listke razporedim in jih kasneje večkrat ter po možnosti še naslednje jutro ponovno povoham, da vidim, kako so se razvili vonji in kateri zdržijo dlje.

Ja, Chanel je pri nas res drag. Jaz ga vedno kupim v Livignu (brezcarinska cona), kjer je precej ceneje.

A se vam nič ne spremenijo na koži? Meni se zelo, dišijo popolnoma drugače kot na papirju ali na drugih ljudeh. Meni je nujno poskusit na koži tako da nakup isti dan ne pride v poštev.

ah ja izbire….najlepša hvala. Bom upoštevala nasvete.

Lep vikend.

A se vam nič ne spremenijo na koži? Meni se zelo, dišijo popolnoma drugače kot na papirju ali na drugih ljudeh. Meni je nujno poskusit na koži tako da nakup isti dan ne pride v poštev.
[/quote]

Ja, pa ne samo to, tudi moja percepcija vonja se spreminja glede na vreme, mraz, vlago, mesečni cikel…

Na papir predlagam iz dveh razlogov: zato, da najprej sploh vidi, če ji kateri diši dovolj, da ga potem da na kožo, in zato, da potem doma, ko bo čista od vseh vonjav v parfumeriji, še nekajkrat poduha tisti papir.

Seveda je na kožo dati obvezno, papir je bil mišljen kot podpora koži;) Zdaj pozimi je mali težje, ker je manj kože gole, a itak več kot 4, max 6, če je res res nujno, ni ok, ker se lahko vse zameša. Jaz dam zdaj na zapestja in gornjo stran dlani. Fajn mi je, če s katerim zraven posprejam še rokav (ne pa z obema!), kjer tudi ostane dlje in lahko potem tam še ponovno povoham. Delam pa tako, da dam recimo papir z levega zapestja v levi žep, itd.. Tako ni neke zmede, kje je kaj, sploh če še ne poznaš dobro vsaj približno, kako dišijo.

Še enega sem se spomnila – Miss Dior Eau de Toilette. EDP je bil letos spremenjen in je dosti drugačen kot prej, a še vseeno luškan.

Lep dišeči vikend tudi vsem:)

ja itak…maš tud parfumske vode in parfumske extrakte v pršilih…ko enkrat probaš npr Toma forda ,Roja, Xerjoff, Bond no. 9, itd, šele veš kaj je parfum…

ja itak…maš tud parfumske vode in parfumske extrakte v pršilih…ko enkrat probaš npr Toma forda ,Roja, Xerjoff, Bond no. 9, itd, šele veš kaj je parfum…
[/quote]
Avtorica najbrž trenutno pač ne cilja na nišne parfume, sploh v tem cenovnem rangu. Cena in ime nista vedno nujno sinonim za kvaliteto. Se najde dosti dobrih zadev, ki ji bodo najbrž všeč, tudi pri dizajnerjih in celo pri celebrities.

Gucci guilty …. ne na meni 😉

[/b]

Eee, tole je pa napaka, čeprav si verjetno profesinalka na področju trženja parfumov.

Parfuma se nikoli ne kupuje na podlagi razvitega osnovnega vonja na testnem papirju čez nekaj ur. Na papirčku bo popolnoma drugače dišal, kot na človeški koži čez par ur.. zdaj veš, zakaj ne smemo kupovat parfum po vonju papirnem testerju če dan ali dva. Vedno na lastni koži preizkušat po par urc …. Toplota in kislina 🙂

Kot sem omenila že v enem prejšnjih svojih postov, je papir podpora poskušanju parfuma na koži. Ker če se jih preskusi preveč, je papir dober za kasneje ali celo naslednji dan, ko je naš nos že spočit in lahko ponovno preskusimo, kaj nam je všeč. Če greš v Muellerja, źe tako dišiš, brez da bi kaj poskušal, ker je ozračje nabito z vonjavami. To s papirji je moja praksa, tako meni ustreza, in z razlogom. Jasno mi je, da nekomu drugemu ustreza nekaj popolnoma drugega.

Nisem tržnica, če bi dobro pogledala, so med mojimi predlogi parfumi različnih uvoznikov. Sem le hobi ljubiteljice. Profesionalno sem čisto v drugoh vodah in niti slučajno v prodaji. S svojimi idejami sem poskušala pomagati. Morda uspešno, morda tudi ne.

Bi pa seveda bila zelo vesela odziva avtorice, če ji je bil kateri všeč.

New Report

Close