Kateri pesek za mačke najboljši??
Tisti peski, ki delajo grudice, se svinjsko prilepijo na tla in jih jaz zato ne maram.
Od tistih, ki jih ne delajo, je po mojih dosedanjih izkušnjah še najboljši Catsan (ima relativno najmanj prahu).
Razmišljam pa o tem, da bi okrog mačjega stranišča postavila nekakšen labirint, tako da bi morala mačka vanj zaviti vsaj okrog vogala, ker razkopava tisti pesek tako, da nobena vrata od mačjega stranišča ne zdržijo.
Hvala za vaše nasvete.
Briana – kaj na 3 – 4 mesece??? Pa to ne začne smrdet? Jaz ji do sedaj menjam skoraj vsak teden… Pa bi tudi rajši manj pogosto. Kaj, a vmes pa samo pobirate ven kakce in grudice od lulanja?
Kako pa funkcionira tisti pesek, ki se ne grudi? A potem maček hodi po lulanju, ko gre naslednjič ali kako?
Jo, tolikooo mam še vprašanj!
Ko sem jo našla pred našo hišo je bil praznik in sem šla k najboljšemu sosedu kupiti pesek (veterinarska je bila zaprta in o peskih nisem imela pojma). Ko se je muca polulala sem ji poskusila odstranit narejeno grudico, ki se je razpadla in pesek je grozno smrdel. Sorodnik mi je priporočal Ever Clean in od takrat naprej uporabljamo samo še tega. Sem hotela enkrat preit na drugega, pa muca ni hotela it notri.
Grudice je potrebno sproti pobirat ven, mi to naredimo vsakič, ko opazimo, da je opravila potrebno notri. Jo je tast tako razvadil, da ne bo šla na wc, če ni očiščen in pesek “poravnan”. Pesek je kvaliteten in ko lula ali kaka, se to RES zgrudi in ne razpade, ko z lopatico ven pobiraš.
Je pa tašča zelo občutljiva na razne neprijetne vonjave, pa se ni še nikoli pritoževala, da bi iz mačjega wc-ja smrdelo.
Vedno uporabljam snežno belega z modrimi in roza kamenčki oz kristalčki, ne vem imena, ker je ravnokar treba po novega. Sicer pa je snežno bel. Nobenih grudic, nobenih vonjav, menjamo na en teden in umijemo stranišče. Ostali pesek je brez veze, smo ga samo enkrat probali in je na čakanju za krizne čase.
Pri nas uporabljamo namesto mačjega stranišča LitterKwitter. Od začetka nam je bila zadeva malce čudna vendar ko smo dobro vse prebrali smo ugotovili da je zadeva super in da deluje.
Malce smo se še razgledali po youtubu in z veseljem ugotovili da če deluje na tisočih mačkih bo pa še na našem Tomiju.
In res… po 2 tednih smo vriskali in slikali našega Tomija ko kaka v WC. Nobenega smradu več! Da ne omenjam bakterij, ki jih maček raznaša okoli ko takole koplje po svojem WCju.
Če koga zanima naslov: LitterKwitter – naslov strani
Toplo priporočam!
Branka H.
Tudi mene zanima kateri pesek je najboljši. Imam 2 mački, ki se prehranjujeta izključno samo s kvalitetnimi mačjimi briketi, (Purizon, Applaws…) ker imajo ti briketi zelo veliko deleža mesa, so tudi mačji iztrebki bolj močni. Nekaj časa že uporabljam mačji pesek iz Eurospina-Radames, pa se mi zdi, da se je nekako poslabšal, kakor koli, zanima me, kje bi lahko kupila ugoden a hkrati kvaliteten pesek, nekje 1kg za 1€ ali malo več, trenutno sem malo gledala po forumih in veliko hvali znamke od Mullerja-Bentonit Katsenstrav, Dm-Dein Bestes, tudi od Leclerca-Vitakraft s kristalčki (vendar mi ta ne deluje najboljši), Eco pesek, Mr. Pet- Flamingo Baby puder pesek za mačke in Green Cat ( zgleda vredu, vendar me skrbi da ne zadrži toliko neprjetnih vonjav ). Zelo bi bila vesela če mi lahko kdo pove še kakšne izkušnje s temi posipi ali pa mi priporoče katerega je najbolje kupiti IN KJE?