Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kateri pesek za macko

kateri pesek za macko

Kateri pesek uporabljate za macko?

Sem jih probala vsaj 10 razlicnih, pa z nobenim nisem zadoovljna. Nasa macka je sicer zadovoljna z vsakim, ampak meni ni vsec, ko se kepa ne sprime lepo, ampak se drobi, sploh ce se ni posusena, pa prevec droben se ful prasi, eni prav smrdijo,…

Gledam tudi na ceno, ker ne dam 10€ za 3 litre peska, to je potem skoraj 50€ na mesec…
Zadnjic v eni temi je ena pohvalila Eurospinovega, sem ga kupila, zanic…

Torej, kateri pesek, da so kepe res kepe in da se ne drobijo,ker potem lahko vsak dan komolet menjam pesek.

Biosand, mislim da je znamka Lettiera. Je v rdeci vreči, zdaj ga imajo tudi v Mr Pet v BTC. Zadnje case najboljši, mislim da cca 10 eur na 5 litrov.

Drugace pa tisti v modri skatli, samo se je zelo podrazil in ga ne kupujem vec.

Kar ok je tudi Grey v prozorno-vijolicni vreci. Bentomit ali nekaj taksnega, tudi v Mr Petu. Potem imas Sanicat, samo niso vsi ok. Hoferjev je bil meni brezveze, cena res nizka, ampak porabil se je takoj in je imel prevelika zrna.

Poskusi s tem Biosandom, meni je res super.

Hoferjev me velika zrna ne motijo, macke tudi ne, ampak se ves drobi.

Enega belega sem kupila, fino drag, pa je bilo podobno, baje naj bi ga lahko odvrgel v wc, nisem poskusila.
Pa enega v roza in enega v modri vrecki, tudi ne najcenejsa, a funkcionalno nista bila dosti bolhsa od Hoferja, vsaj razlika v ceni je bila bistveno visja kot razlika v kvaliteti, disala sta pa oba fino.

Od DM, v skatli, je bolj droben, lepo se je prijel drekcev, a urin se pa spet ni dobro skepal.

Bom pogledala na Mr. Pet, ce se nisem probala (imen si ful ne zapomnim, embalazo pa 😂) .

https://www.mrpet.si/biosand-super-bianca-posip-za-macje-stranisce-10-l-p-5312.aspx

Tale?

Meni se pa ravno Hoferjev zdi najbolj OK, za nek normalen denar (3€ 10kg), Lidlov mi recimo ni, za isto ceno.
Probal tudi nekaj dražjih, pa ni blo neke ogromne razlike.

Hofrovih 10kg je kar za nekaj časa.. ene 2 tedna. Pa mamo 5kg mačkona ki kar veliko pridela.
Pa jaz tudi nisem varčen z peskom, ga kar veliko poberem ven, čeprav bi ga lahko manj.

Ever clean je najboljsi!

Jaz za muco uporabljam namesto peska kar smrekove pelete.

Naša pa ne mara nobenega peska, gre samo v šoto. Tiste velike vreče dolgo trajajo, ampak šota se ne sprime v kepo kot pesek.

Ce hoces, da se pesek lepo sprime v kepo, mora biti predvsem dovolj globok. Vsaj kakih 7 do 8 cm. In vsak dan ocistiti, ampak ne tik za tem, ko je macka uporabila stranisce. Je boljse pocakati pol ure, da se kepa dobro sprime. Ce je kepa na robu posode in se prilepi na stranico, je treba najti pravo tehniko, da jo odstranis cim bolj v enem kosu. Na 2 do 3 dni je treba dosuti manjkajoco kolicino.

Npr tale od Spara
https://www.spar.si/online/pesek-za-macke-molly-premium-8l/p/506801
Se dobro sprijema, se ne prasi in ni pretirano drag.

Pri vec mackah (ki najraje uporabljajo eno stranisce, ceprav jih imajo vec) pa se boljse obnese tisti, ki se ne sprijema in je dovolj poceni, da se na par dni zamenja v celoti.
Enako tudi, ce macka zelo koplje po straniscu in razbije kepe, se preden so se prav sprijele. Pri takih ne prides s sprijemajocim peskom nikamor, samo denar meces stran, ker je treba (pre)pogosto zamenjati ves pesek. Za takenje bolj primeren npr Catsan ali pa iz DM, ali od Eurospina v beli vreci.

Jaz pa kupim kar mercatorjevega;) modrega.
Men ful diši .
Sem kupovala ponavadi v mr. petu pa dajala po ful vec denarja.

https://www.mrpet.si/biosand-super-bianca-posip-za-macje-stranisce-10-l-p-5312.aspx

Tale?
[/quote]
Ja, tale je dober.

Pa ena druga je omenila Ever Clean, ki ga jaz prej navajam kot “v modri škatli, ki se je zelo podražil”.

Kot je omenila že Pismo rosno, je res po potrebi, sploh mali treba malo počakati, sicer se kepa v skoraj vsakem pesku razbije. Ampak ne glede na to so nekateri boljši od drugih in v zadnjem času tale Biosand daleč presega ostale.

To je pa še Bentonix:
https://www.mrpet.si/bentonix-posip-za-macje-stranisce-sivka-p-18955.aspx

Je cenejši in tudi kar OK. Vidim, da jih imajo v več vonjih, čeprav citrusov za mačke res ne bi vzela.

Sanicat je pa mene enkrat res razočaral, ampak jih imajo ogromno na voljo in tudi v Mr Petu BTC se da poskusiti in so izgledali kar OK. Mogoče sem vzela napačnega ali pa je bila čudna serija.

Golden Grey na Zoohitu, mislim da ga nekatere trgovine tudi imajo: https://www.zoohit.si/shop/macke/macja_stelja/sprijemljiva/golden_grey/236854

Iskala in iskala in nazadnje pristala na Ever Clean. Ta je res super, ampak kar drag.
Ko so imeli pred nekaj časa težave z dobavami in ga ni bilo za dobit, sem prešaltala na Golden Grey. Je mičkeno cenejši a ne bistveno slabši. Mačka se ne pritožuje.

Hvala vsem za odgovore.

Nasa macka ful koplje in koplje in koplje. Peska sem nasula po priporocilih 5-7cm, zdaj sem ga nasula vec, skoraj 10cm in je ze veliko bolje, so kar ok kepice, pa mislim, da sem imela doma Sparov pesek, v glavnem neko cenejso varianto, ki sem jo nazadnje kupila za probat. Bomo videli, kako se bo v naprej obneslo.

Mi ze dolgo uporabljamo samo saharski pesek. Veckrat ga k nam prinese med dezjem.

New Report

Close