Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kateri piling uporabljate

kateri piling uporabljate

Kateri piling uporabljate, kar istega za obraz in telo ali ločeno kupujete? Kako pogosto izvajate piling?

Trenutno imam od Afrodite SPA sladkorni, ki je po umivanju res masten, prav tisti sloj ostane. So to razna olja, masla ali je bolje še enkrat sprati z milom/gelom?

Jaz cca 1x na teden. Imam suho kožo, je to ok? Kar tistega za telo, en je bil solni, bolj grob. Potem namažem s kremo.

Jaz imam trenutno tudi od Afrodite kremni piling (marelica). Rabim za obraz cca na 5-6 dni. Zadovoljna – povprečno. Naj pove katera, kateri piling za obraz je res fajn in naredi kožo žametno, mehko?

Doma narejenega.

Delam sama.

Za obraz koruzni zdrob + mandljevo olje

Za telo piranska groba sol + olivno, mandljevo……..olje

Naredim ko imam čas in se mi da.

Pravijo, da se koza po 20. letu obnavlja kak mesec, do 20. pa na 14 dni. Zato se trudim, da piling ne uporabljam prepogosto, ze na 1 teden se mi zdi prevec.
Za telo ga naredim sama, groba sol, olivno olje in med, za obraz pa kupim kakor kdaj, kar je v akciji.

Po mnogo sprobanih kupljenih, sem že 2-3 leta na domačem za obraz. Žlička sode bikarbone, malo vode, zmešaš v pasto, nežno vtreš v obraz, spereš, čez obvezno tonik, kremo in to je to. Ker imam suho kožo si ga naredim na nekje 3 tedne, prepogosto ni fajn, razen za mastno kožo. Za telo mi pa ni boljšega od koruznega zdroba (polente) in mleka. Tega pa morda dvakrat mesečno.

Občasno kaj poskusim (npr zgoraj omenjeni marelični ni bil najslabši, je v bistvu efini kupljen, ki ga imam trenutno doma), ampak realno mi niti 1 piling še ni ustrezal. Mi je že brezveze kupovati oz uporabim rajši stvari iz shrambe in hladilnika. Pred kratkim pa sem našla https://www.dm.si/ebelin-konjac-gobica-za-ciscenje-obraza-z-ucinkom-pilinga-p4058172233043.html … to je zame najboljše do zdaj in je tudi zadnja faza (torej gel tea tree, micelarna garnier, čisto na koncu tale gobica). Sploh ni groba, hkrati je pa bolj učinkovita kot npr marelični piling. Uporabljam vsak dan ali vsaj vsak drugi dan. Trenutno makeupa sploh ne uporabljam, ampak imam boljšo kožo, če ne izpuščam rutine

Za obraz uporabljam od Dermalogice encimski piling. Je prašek, ki se zmeša z malo vode, da nastane pasta, nanese na obraz, zmasira in splakne. Uporabljam 1x tedensko saj imam mastno kožo. Za telo pa si naredim s soljo, olivnim oljem in medom, tudi 1x tedensko.

… in še to samo cca 2x na teden od oktobra do februarja marca. Za telesce se pa na suho krtačim, občasno si privoščim kaj lepo dišečega, npr od Lusha.

in ne navadna?

in ne navadna?
[/quote]
Kupujem samo morsko sol, je pa vseeno katero daš.

A je v redu Tuzlanska sol?

Pri koži je tko kot pri usnjeni jakni, bolj pustiš na miru, bolje je.

Poskrbite raje za dovolj vode, pitje dovolj vode, da koža ni dehidrirana, dovolj vitaminov, da je nahranjena, seveda za kožo in seveda zunanjo zaščito – kremo.

seveda je potreben, da odstrani odmrlo kožo, ne glede na to, kaj ješ in piješ

[/quote]

Če redno in temeljito čistiš ni neke silne potrebe. Eventuelno bi prišel v poštev kak encimski ali kemični piling, mehanski je pa v bistvu nepotrebno nasilje nad občutljivo kožo obraza ki lahko pusti mikro poškodbe kože ki se vidijo šele čez leta. Ko berem kaj nekatere počnejo s soljo, sladkorjem in celo s sodo bikarbono mi gredo kar lasje pokonc

Pilinga za obraz ne uporabljam. Uporabljam le čistilno kremo z dodatkom arganovega olja.
Ta mi temeljito očisti obraz.
Dermalogica ima sicer odlične pilinge.

ne uporabljam mehanskih, se naredi kar velika škoda.
Uporabljam izkljjučno encimske in kislinske.
Je večji učinek.
Pa zraven že foreo napravico za obraz.

Kakšna sol na faco, to res ni ok. To so stare vraže in sol ter soda tudi slučajno ne sodita na obraz.

Dermalogica
https://www.zate.si/nega-obraza/pilingi-za-obraz/daily_microfoliant_75g.html

[/quote]

Največ s čim si umijem kožo je gel za tuširanje, pa še to ne vedno, sicer navadna voda. Kremo si redno nanašam in nikoli zvečer si ničesar ne odstarnjujem.

Ne uporabljam nič od tega. Ne uporabljam pudra in podobnih izdelkov in nikoli jih nisem.

Jaz uporabjam https://e-drogerija.com/izdelek/soskin-piling-za-telo-z-aha-kislinami/

New Report

Close