kateri piling uporabljate
Po mnogo sprobanih kupljenih, sem že 2-3 leta na domačem za obraz. Žlička sode bikarbone, malo vode, zmešaš v pasto, nežno vtreš v obraz, spereš, čez obvezno tonik, kremo in to je to. Ker imam suho kožo si ga naredim na nekje 3 tedne, prepogosto ni fajn, razen za mastno kožo. Za telo mi pa ni boljšega od koruznega zdroba (polente) in mleka. Tega pa morda dvakrat mesečno.
Občasno kaj poskusim (npr zgoraj omenjeni marelični ni bil najslabši, je v bistvu efini kupljen, ki ga imam trenutno doma), ampak realno mi niti 1 piling še ni ustrezal. Mi je že brezveze kupovati oz uporabim rajši stvari iz shrambe in hladilnika. Pred kratkim pa sem našla https://www.dm.si/ebelin-konjac-gobica-za-ciscenje-obraza-z-ucinkom-pilinga-p4058172233043.html … to je zame najboljše do zdaj in je tudi zadnja faza (torej gel tea tree, micelarna garnier, čisto na koncu tale gobica). Sploh ni groba, hkrati je pa bolj učinkovita kot npr marelični piling. Uporabljam vsak dan ali vsaj vsak drugi dan. Trenutno makeupa sploh ne uporabljam, ampak imam boljšo kožo, če ne izpuščam rutine
seveda je potreben, da odstrani odmrlo kožo, ne glede na to, kaj ješ in piješ
[/quote]
Če redno in temeljito čistiš ni neke silne potrebe. Eventuelno bi prišel v poštev kak encimski ali kemični piling, mehanski je pa v bistvu nepotrebno nasilje nad občutljivo kožo obraza ki lahko pusti mikro poškodbe kože ki se vidijo šele čez leta. Ko berem kaj nekatere počnejo s soljo, sladkorjem in celo s sodo bikarbono mi gredo kar lasje pokonc
seveda je potreben, da odstrani odmrlo kožo, ne glede na to, kaj ješ in piješ
[/quote]
Največ s čim si umijem kožo je gel za tuširanje, pa še to ne vedno, sicer navadna voda. Kremo si redno nanašam in nikoli zvečer si ničesar ne odstarnjujem.
Ne uporabljam nič od tega. Ne uporabljam pudra in podobnih izdelkov in nikoli jih nisem.