Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pomivalni stroj???

Kateri pomivalni stroj???

Prosim za malce pomoči. Kupujem pomivalni stroj – srednji cenovni razred. Zanimajo me vaše izkušnje s stroji. Katere imate, kako vam služijo?

Najlepša hvala za vsak komentar.

Pojdi v trgovino, kjer imajo veliko izbiro in isci pomivalca, ki opere v doglednem casu, ne pa da packa posodo 3 ure. Potem pa pac po teh modelih poglej, koliko elektrike porabijo, kake so kosare, prakticnost in podobno.
Imam nov Beko, najbolj osnovni model, posodo na 70 stopinj opere v 50 minutah. Super sem zadovoljna, tudi opere super, pa dajem samo pol tabletke.

Beko, s parnim generatorjem in programi pranja -izjemno lepo posuši, para je prijaznejša do steklovine in porcelana, Ima kratki program 30 minut, večinoma pa perem na programu quick clean na 60 stopinj, 1 ura in 5 minut-para močno skrajša čas pranja in rezultati so res super.
Meni je pri pomivalcu pomembno tudi, da porabi naprimer 2 l več vode na cikel, kot da špara preveč na vodi, ker je posoda bolje izprana in oprana.

Je bil po mojem raziskovanju tržišča in ponudbe pri nas v Sloveniji v primerjavi z drugimi znamkami parnih pomivalnih strojev to najboljša opcija, tudi na testih je dobil odlične ocene. Veliko stroja in funkcij za ceno, kolikor stane pri nas srednji kakovostni razred klasičnih strojev.

Če znaš nemško, si malo preberi:

http://www.testberichte.de/p/beko-tests/dsn-6845-fx-testbericht.html

Beko, s parnim generatorjem in programi pranja -izjemno lepo posuši, para je prijaznejša do steklovine in porcelana, Ima kratki program 30 minut, večinoma pa perem na programu quick clean na 60 stopinj, 1 ura in 5 minut-para močno skrajša čas pranja in rezultati so res super.
Meni je pri pomivalcu pomembno tudi, da porabi naprimer 2 l več vode na cikel, kot da špara preveč na vodi, ker je posoda bolje izprana in oprana.

Je bil po mojem raziskovanju tržišča in ponudbe pri nas v Sloveniji v primerjavi z drugimi znamkami parnih pomivalnih strojev to najboljša opcija, tudi na testih je dobil odlične ocene. Veliko stroja in funkcij za ceno, kolikor stane pri nas srednji kakovostni razred klasičnih strojev.

Če znaš nemško, si malo preberi:

http://www.testberichte.de/p/beko-tests/dsn-6845-fx-testbericht.html%5B/quote%5D

še dodatek: ima funkcijo, da lahko izbereš ali pereš s tableto ali pa ostalimi sredstvi ( pri tabletah podaljša čas za 10 minut pri vsakem programu, je treba malo dlje, ker je to zelo koncentrirano in močno čistilo in je treba tudi bolj sprat posodo, pa tiste tablete, ki ima zraven tekočino, ne moreš dat ravno na pol).

Ima tudi tretjo košaro zgoraj za dolgi pribor, pokrovčke od steklenih kozarcev, nože, karkoli drugega – super pogruntavščina.

…in sem zelo zadovoljna!.Star je že tri leta in dela kot ura.

Hvala za mnenja. Mi zelo pomaga. Sam prosim še kakšno…

Jaz imam Bosch-a približno 8 mesecev. Sama lahko izberem način pranja, temperaturo, ima časovni zamik, posebno poličko za jedilni pribor…dela kot urca sem zelo zadovoljna 🙂

bosch pod pogojem da jih gledaš na bosch. de in ti ga po potrebi uvozijo. Tist kar je pr nas so jajca

parne programe ima poleg precenejnega beka celo smeg, ki je precej boljš zadeva. Ima temperaturno ne ravno špraovne programe, kar je dnaes redkost in stroj ine skoparijo z vodo. Gorenje je v bistvu smeg, sam je vse skup bolj slaba zbira

če boš mel atretj okošaro, malo poglej kako je z odstranljivostjo posameznih delov košare, kako je z nastavlkjanjem višine te košare in kaj lahk v najboljšem in najslabšem primeru pereš v košari pod njo

poglej nabor programov in temperature pranja. pazi da bodo temperature kolikor toliko spodoben (50 + C)…pod 50 je bolj ne kot ja (pranje mislim)

pa 5 let garancije

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

No ja, dragi Whitecow – po preverjanju tržišča ti lahko zagotovim, da so tudi znamke Bosch, pa Candy pa Smeg pa tiste, ki so pod Ikeinim okriljem močno precenjene tudi med samimi potrošniki v Sloveniji ( glede na to, da niti Bosch, niti Miele, niti De Dietrich naprimer niso več tisto, kar so bile pred 20-imi leti, italijanski Candy pa sploh jajc od jajca….)
Trgovci tudi prevelike marže gor nabijejo. Ker če gledaš cene preko spleta v Avstriji, Italiji, Nemčiji, so v povprečju redne cene tudi 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nižje, brez akcij za popolnoma enake stroje kot so v poudbi pri nas, da o tem, kako poceni se Gorenje prodaja v tujini, ne pišemo….. Blazne marže imajo trgovci pri as še vedno, tudi če ti dajo 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} poopust.

Zame Beko ni nič precenjen, prej Gorenje, glede na to, da smo imeli zadnjih 10 let zelo velike težave s 3 Gorenjevimi belotehničnimi izdelki. Žal….. Ne morem več podpirat slovenskega roizvoda, če pa je kvaliteta zanič. In ja, z veseljem kupim še kakšnega korejca, kot je LG ali pa Samsung – ti so namreč postali vodilni v svetu bele tehnike, samo naši trgovci paš turijo tisto, kar dobijo ceneje pri dobaviteljih in kjer lahko višje marže nabijejo gor.

No ja, dragi Whitecow – po preverjanju tržišča ti lahko zagotovim, da so tudi znamke Bosch, pa Candy pa Smeg pa tiste, ki so pod Ikeinim okriljem (whirlpool, pa rex electrolux) močno precenjene tudi med samimi potrošniki v Sloveniji ( glede na to, da niti Bosch, niti Miele, niti De Dietrich naprimer niso več tisto, kar so bile pred 20-imi leti, italijanski Candy pa sploh jajc od jajca….)
Trgovci tudi prevelike marže gor nabijejo. Ker če gledaš cene preko spleta v Avstriji, Italiji, Nemčiji, so v povprečju redne cene tudi 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nižje, brez akcij za popolnoma enake stroje kot so v poudbi pri nas, da o tem, kako poceni se Gorenje prodaja v tujini, ne pišemo….. Blazne marže imajo trgovci pri as še vedno, tudi če ti dajo 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} poopust.

Zame Beko ni nič precenjen, prej Gorenje, glede na to, da smo imeli zadnjih 10 let zelo velike težave s 3 Gorenjevimi belotehničnimi izdelki. Žal….. Ne morem več podpirat slovenskega roizvoda, če pa je kvaliteta zanič. In ja, z veseljem kupim še kakšnega korejca, kot je LG ali pa Samsung – ti so namreč postali vodilni v svetu bele tehnike, samo naši trgovci paš turijo tisto, kar dobijo ceneje pri dobaviteljih in kjer lahko višje marže nabijejo gor.[/quote]

korejci so okej, so pa kar potratni (pač delano za tržišča kjer je štrom relativno poceni). problem je ker je naše tržišče totaln disaster..gor pišeš o precenjenem boschu. ja, to klar je pri nas na voljo je užas. zato pa na bosch.de, pregledat geschirrspueller pa kontaktirat Bosch Slovenija

res je kar praviš ti, čeprav jaz ne bi rekel da gre za precenejnene aparate, ampak me to bolj spominjana tak odje**i odnos, češ za vas je dobr vse. IN potem ko rabš neki mal boljšga ke treba gledat proizvajalca in na kolenih prost da ti mašineraj uvozijo.

Mimogede beko je hudo popularen,ker ga uvaža Big bang, kateri je lastniško povezan z merkuerjem in trenutno sedečim binkotom. Tud zato se beko tak ozelo prodaja in vturava na vse možnb elokacije

BTW mediaworld v Ita ne vem če ma kak pralc, pomivalc al karkli druzga od beka..majo pa korejce

whitecow;

me veseli, da si strokoven in podkovan, razgledan na več področjih ne samo na svojem specializiranem, malo je takih tukaj 😉

No glede potrate Korejcev vsaj za naše gospodinjstvo ne morem trdit, da ravno drži: 3 Gorenjeve aparate, katerih najstarejši je bil 4 leta, še v garanciji, a ker se je neprestano kvaril in bil več na servisu, kot v uporabi, smo nadomestili z 3 LG-jevimi – hladilnik z linearnim kompresorjem ( trojni A energetski razred), pralni stroj z invertnim motorjem in nazadnje pred cca pol leta še z LG televozorjem. A veš, da se je poraba elektrike zmanjšala za skoraj 1/3 v pol leta v našem gospodinjstvu – ogrevanje je pa na plin, ne na elektriko.

ja mi se grejemo (občasno)še z invertesko klimo pa ni panike (je pa stara ene 13 let, panasonic inverter)

New Report

Close