Kateri pomivalni stroj
Za nobeno stvar, za nobeno znamko. Po priporocilu prijateljev, ki imajo aparate znamke Mielle in jim delajo neverjetno dolgo, ze po 20 let, smo mi kupili 4 aparate te znamke, pomivalca, pralni stroj, susilca in sesalec. Dve leti je od takrat, zaenkrat vse dela pa bomo videli. Morda bomo preseneceni, morda razocarani. Sem pa zaenkrat zadovoljna z uporabo teh, dobro opravljajo svoje delo.
Imamo gorenje eden izmed najdražjih pomivalcev. Laufa max 3x na teden. In če štejem dneve kolikokrat je v okvari in preden pride serviser, sem samo letos 2 meseca že prala posodo na roke. Ven ga mož ne pusti vrečt, ker je še 5 let garancije. Star je caa 2leti.
Mama ima Gorenje caa 20 let že in dela kot švicarska ura. Niti enega popravila še.
Tašča im Bosha sedaj starega caa 8 let, pere tudi po 3x na dan, ziher pa vsak dan najmanj 1x in razen nekaj manjših potrošnih delov ni bilo problema. Serviser je prišel v roku 48 ur. Enkrat smo ga prosili, naj pride čez 4 dni od prijave in smo mu morali podpisat, da je tako pozno popravil na našo željo.
gorenje nikoli več! kupljeno pred 12-timi leti, vse naprave so vgradili Gorenjevi “specializirani monterji”
– pomivalni stroj – po treh letih šel en senzor, serviser popravil v garanciji, od takrat vrata škripajo (so rekli,da je to normalno, naj podmažem, sem podmazala, reklamacije niso priznali, (kasneje mi je serviser od klime – pazi od klime! rekel, da so zviti tečaji in jih je verjetno zvil serviser) po preteku garancije ne delajo več senzorji za sol in mehčalec vode, hkrati sem ugotovila, da je ob primarni montaži tip skrajšal električni kabel do nule (pa je dovolj prostora za daljši kabel) in je potem tisti ob popravilu, ko je potegnil ven stroj, tudi potegnil ven cel šteker z žicami vred in tega (pi.. mu ma..) mi ni povedal, sem ugotovila kasneje, ko sem čistila odtok, me je zgrozila kombinacija vode in elektrike
– hladinik- vrata kao inox: vse rjavi, rjavet je začelo že po treh letih, takrat sem opozorila serviserja, ki je popravljal pomivalni stroj: je rekel da to ni predmet garancije (me je zajebal) pred 12-timi leti sem plačala zanj 1.200 eur, to rjavenje me boli ker naj bi bil del kuhinje zdaj pa vse skupaj izgleda kot izmeček
– pečica: po 7 letih se je razletelo steklo na vratih, cela pizdarija s čiščenjem, serviser ni bi niti toliko prijazen da bi mi pomagal odnesti stara vrata od pečice v kontejner, je rekel, da je to moja last, sem mu rekla” ja sej mate prov, ki glih zbiram te stvari”
– steklo keramična plošča: montiral jo je serviser Gorenja , preveč privil neke žice, po šestih letih je začela “štrajkat” in smrdet po zažganem, ta novi serviser je rekel da bi se vse skupaj lahko vžgalo, lahko bi imeli kres, ampak ni bi prvi maj
– pralni stroj Beko: kupljen pred 12-timi leti dela super, “karoserija” malo rjavi, me ne moti, pobrusim, prebarvam in dela ko šus
moj nasvet vsem:nikoli gorenja čeprav ima garancijo 7 let
žal mi je za delovna mesta, ki jih ustvarja,..žal mi je tudi mojega denarja
Jaz ne bi tok na znamko gledala kot na funkcije. Pač tretja košara je zdaj že skoraj must tako kot piroliza pri pečici. Potem da se spodnja košara popolnoma zloži in da se po koncu pranja sam odpre ter kakšen varčen program do max. 1h. Pol je pa meni vseeno znamka. Čeprov mi je beko top. Je mati kupila hladilnik Vox za 200€. Ma to ne morš verjet kako je tiho. Zmeraj se prestrašim ko grem mimo, da je že crknil.
mam smega sta 4525, tj stroj 45 cm širine, vrh ponudbe. obstaja še en malčk boljši (mislim da 4526 ali nekaj takega, ni pa med njima nekih hudih razlik). Stroj bo nekje oktobra, novembra imel 2 rosjtni dan, dela po parkrat na dan (nas je kar nekaj, stroj pa ni največji, 60 pa v kuhinjo ni šla). Stroj je u nulo. cena je jeba, sam odtehta vse kar stroj s sabo prinese. Skratka kt pamela anderson v baywatcu. Najboljše od najboljšga
pomivalni in ostali – miele.
pralni stroj star cca 15 let, pomivalec 8, sušilni cca 6, pečica cca 4.
potrkam – še za nobenga od njih v vseh teh letih bilo treba klicati serviserja. Vse dela bp.
pred tem imela pralni candy, sušilec bosch, pomivalni candy, pečica blanco. kar nekaj je obiskov servserja je bila, predno smo se odločili za zamenjavo.
je pa odvisno od budgeta. cena vsakega je bila cca 1.300 ali kakšnih 200 eur več (razen pečica še nekaj več od tega).
moja sestra je v teh letih zamenjala že ne vem koliko aparatov, če seštejemo, ne vem, če sem jaz dela kaj več.
Moji sosedje so ga kupili, ampak jim je spustil vodo in uničil ves nov parket v kuhinji
Najbrž sicer samo nesrečen slučaj… Več naj povedo tisti, ki ga imajo.
[/quote]
Beko pomivlani prvič in zadnjič v 25 letih svojega gospodinjstva, še v 5letni tovarniški garanciji, višji srednji kakovostni razred ( cca. 500 eur), 3x servisiran v prvih dveh letih garancije. Dobili povračilo kupnine, ker so rekli, da ne bodo več popravljali. Zdaj imamo AEG in smo prezadovoljni.
Imamo gorenje eden izmed najdražjih pomivalcev. Laufa max 3x na teden. In če štejem dneve kolikokrat je v okvari in preden pride serviser, sem samo letos 2 meseca že prala posodo na roke. Ven ga mož ne pusti vrečt, ker je še 5 let garancije. Star je caa 2leti.
Mama ima Gorenje caa 20 let že in dela kot švicarska ura. Niti enega popravila še.
Tašča im Bosha sedaj starega caa 8 let, pere tudi po 3x na dan, ziher pa vsak dan najmanj 1x in razen nekaj manjših potrošnih delov ni bilo problema. Serviser je prišel v roku 48 ur. Enkrat smo ga prosili, naj pride čez 4 dni od prijave in smo mu morali podpisat, da je tako pozno popravil na našo željo.
[/quote]
mija 44 žal ne razume, da današnji stroji niso več tisto, kar so bili pred napirmer 20imi leti. Tudi mi imeli od leta 2004 do 2017 enega, delanega za takratni nemški trg na Boschevi Gorenje liniji – samo značko Gorenje je gor dobil… Tašča kupila leta 2017 tudi Gorenjev pomivalec tanajvišjega cenovnega razreda, pa ima samo sranje z njim, vsako leto servisiran dosedaj, še seveda v tovarniški garanciji do 2022..