Kateri pralni prašek in mehčalec uporabljate???
Nobenih zvenečih znamk, dobro leto uporabljam Bipino znamo clever (kar le obstaja) za vso kemijo, ki je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejša od persilov in arielov (pa calgonitov), mehčalec uporabljam samo za sintetična temna oblačila od iste znamke za občutljivo kožo, za belo uporabljam kis, za volno pa balsam, mislim da je trenutno od drogerije schlecker AS.
Jaz imam Ariel – tekoči za pisano in v zrnu za belo perilo. Mehčalec do pred kratkim Lenor – beli. Modre cunje vedno, res vedno smrdele (jih takoj vzamem iz stroja). Pa mi je mož zadnjič po pomoti prinesel Šparov mehčalec – isto beli – pa mi je bolj všeč. Se moram pa še znebiti tekočega Ariela in poštudirati, kateri prašek ne bi usmradil cunj.
LP
Do junija smo kupovali mercatorjev prašek in njihov mehčalec, pač ker je poceni. Zdaj ko imamo nov stroj kupujem Ariel mountain spring in največkrat Lenor rumeni, ki mi ful diši, občasno pa še vedno mercator mehčalec. Drugače pa je mami serviser rekel, naj ne uporablja poceni praškov (mercator, spar…) ker kao uničujejo stroj. No meni recimo ariel ful diši. Za fleke pa vanish oxi ali neža varikina.
Že ne vem več kako dolgo samo “Ariel” ( mountainspring )!?
Najboljše se je in se obnese, cunje so res bele, lepo, nevsiljivo dišijo…skratka zelo zadovoljni z njim in ga po moje še lep čas ne bomo menjali.
Do lani, ko smo kupili sušilni stroj, smo uporabljali mehčalec “Lenor” ( rumen ali zelen ), od takrat pa za mehčalec ni več potrebe in ga tudi v naši pralnici in sušilnici ni več! Enostavno ni več potrebe po njem, ker so cunje mehke bolj, kot so bile prej z uporabo mehčalca!
Nočko!
Vallery!
Joj, Žogica Nogica, tudi meni so cunje po tekočem Arielu smrdele tolk, da sem že skoraj obupala z “reševanjem”. Sem se trudila 14 dni, samo prala in prala in sicer z navadnim Arielom, pa je pomagalo le to, da sem jih nazadnje dala v sušilca (sem ga ravno dobila). Pol je blo boljše.
Ariel Mountainspring pa mi dela zeleno belo perilo, tako da za belo perilo uporabljam Perwoll white.
Aja, mehčalec pa obvezno Lenor – sensitive za otroška oblačila, summer za naša, pa včasih še zelenega active fresh.
Za fleke morm pa še kaj boljšga od Vanisha stuhtat.
LP!
Mene tudi razni dišeči praški blazno motijo (mi smrdijo). Sicer nisem ne vem kako eksperimentirala, ampak zaenkrat uporabljam izključno Persil. Prašek ne oddaja vonja in meni dobro opere. Tekoči Persil pa ima vonj (še kar prijeten); uporabljam ga redko.
Dva žaklja Ave sem dobila zastonj, pa ne vem, kdaj ju bom porabila, ker mi tako smrdi.
Mehčalec: Silan sensitive ali Sparov sensitive.