Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pralni prašek in mehčalec uporabljate???

Kateri pralni prašek in mehčalec uporabljate???

Recimo, da ne nasedamo televizijskim reklamam, zato me zanima kateri pralni prašek in mehčalec sta resnično učinkovita?

Lp Biba

Ariel, Persil…. pa Oxi zraven vsakega pranja, če ne nič ne pomaga….

Naše zaflekane majčke & co. so dokaz, da ne zaležejo ne zveneče ne manj zveneče znamke praškov. Tako da jih jaz izbiram izključno samo še po ceni in po vonju.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Vedno ariel ali persil, za volno in občutljivo perilo kar Šparov “super balzam”, mehčalce pa silanove. Za otročka silan sensitive, za nas pa nov vijolčen silan (se ne spomnim točnega naziva). Lp

Mehčalec samo silan sensitive, prašek pa ariel ali pa dash.

Jaz uporabljam tekoči prašek Persil in Lenorjev mehčalec (ponavadi Sensitiv, ali pa Summer), sicer pa se detergentom zaradi alergij v kolikor je to le mogoče izogibam.

Nobenih zvenečih znamk, dobro leto uporabljam Bipino znamo clever (kar le obstaja) za vso kemijo, ki je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejša od persilov in arielov (pa calgonitov), mehčalec uporabljam samo za sintetična temna oblačila od iste znamke za občutljivo kožo, za belo uporabljam kis, za volno pa balsam, mislim da je trenutno od drogerije schlecker AS.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

ariel brez mehčalca

Ariel in Silan

Nemski ali avstrijski persil megaperls za belo perilo, za fino perilo Pervol roza, za crno perilo Pervol crni.

Mehcalec je nemski Lenor sensitiv, za hude fleke, pa samo avstrijski Vanish oxi v flasi za skropit

Dash in lenor

Ariel color (tekočina) in Lenor…za madeže pa Vanish. LP

Jaz imam Ariel – tekoči za pisano in v zrnu za belo perilo. Mehčalec do pred kratkim Lenor – beli. Modre cunje vedno, res vedno smrdele (jih takoj vzamem iz stroja). Pa mi je mož zadnjič po pomoti prinesel Šparov mehčalec – isto beli – pa mi je bolj všeč. Se moram pa še znebiti tekočega Ariela in poštudirati, kateri prašek ne bi usmradil cunj.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Jaz pa sem začela uporabljati praške in mehčalce od DM-a in sem zelo navdušena. Sploh mehčalec ki diši po jasminu me je navdušil.

Za temno perilo tekoči ariel, za belo pa v zrnu. Mehčalec pa silan, modri- mi ful diši ali pa sensitive!!

Frosch za belo in za barvasto, kis, nobenega mehcalca in kadar je bolj zaflekano kaksen oxi, pa fleke prej namazem s kaksno recjo, ki je pri roki.

Ariel za stroj,Perwoll roza ali crni za rocno pranje,mehcalec Lenor,belilo pa kar je..

Torej:

-belo perilo: pralni prašek od Golden, mehčalec-kis
-barvasto perilo: ava gel, mehčalec silan modri
-za fleke: omino bianco in vanish

lp
Pati

Do junija smo kupovali mercatorjev prašek in njihov mehčalec, pač ker je poceni. Zdaj ko imamo nov stroj kupujem Ariel mountain spring in največkrat Lenor rumeni, ki mi ful diši, občasno pa še vedno mercator mehčalec. Drugače pa je mami serviser rekel, naj ne uporablja poceni praškov (mercator, spar…) ker kao uničujejo stroj. No meni recimo ariel ful diši. Za fleke pa vanish oxi ali neža varikina.

Tekoči Ariel – za pisano in občutljivo perilo
v zrnu Ariel – za belo
Vanish – za fleke
Lenor: bel ali rumen, mi zelo dišita
pozdravček

Že ne vem več kako dolgo samo “Ariel” ( mountainspring )!?
Najboljše se je in se obnese, cunje so res bele, lepo, nevsiljivo dišijo…skratka zelo zadovoljni z njim in ga po moje še lep čas ne bomo menjali.
Do lani, ko smo kupili sušilni stroj, smo uporabljali mehčalec “Lenor” ( rumen ali zelen ), od takrat pa za mehčalec ni več potrebe in ga tudi v naši pralnici in sušilnici ni več! Enostavno ni več potrebe po njem, ker so cunje mehke bolj, kot so bile prej z uporabo mehčalca!
Nočko!
Vallery!

Joj, Žogica Nogica, tudi meni so cunje po tekočem Arielu smrdele tolk, da sem že skoraj obupala z “reševanjem”. Sem se trudila 14 dni, samo prala in prala in sicer z navadnim Arielom, pa je pomagalo le to, da sem jih nazadnje dala v sušilca (sem ga ravno dobila). Pol je blo boljše.

Ariel Mountainspring pa mi dela zeleno belo perilo, tako da za belo perilo uporabljam Perwoll white.

Aja, mehčalec pa obvezno Lenor – sensitive za otroška oblačila, summer za naša, pa včasih še zelenega active fresh.

Za fleke morm pa še kaj boljšga od Vanisha stuhtat.

LP!

Mene tudi razni dišeči praški blazno motijo (mi smrdijo). Sicer nisem ne vem kako eksperimentirala, ampak zaenkrat uporabljam izključno Persil. Prašek ne oddaja vonja in meni dobro opere. Tekoči Persil pa ima vonj (še kar prijeten); uporabljam ga redko.

Dva žaklja Ave sem dobila zastonj, pa ne vem, kdaj ju bom porabila, ker mi tako smrdi.

Mehčalec: Silan sensitive ali Sparov sensitive.

Za 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odstranitev flekov priporočam Just ( univ. tekoči prašek )!!
Trava, kri ,rja .. vse gre dol.

Prašek Ariel ali Persil, mehčalec pa Lenor.

lep dan, Maja

New Report

Close