Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pralni prašek in mehčalec uporabljate???

Kateri pralni prašek in mehčalec uporabljate???

Jaz pa sem pred nekaj dnevi prvič našla prašek, ki mi res diši in to je AVA oxi v oranžni škatli

Zdi se mi, da pri pranju diši celo stanovanje, kar mi je zelo všeč .pa še perilo je res lepo oprano

Mehčalec pa uporabljam modri Silan

Persil, Ava, Ariel, Rex, v zelo majhnih količinah. Mehčalca pa ne uporabljam zaradi alergij.
Lp, Sara:)

Žogica Nogica – probaj frosch! Tekoči dash je tudi OK, meni je bil še kar tudi tekoči rex, ali pa od DM, persil in ariel pa ne.

Meni je najbolj všeč ariel, pa ne tekoči, pa tale ava oxi (ta nova) se mi ne zdi švoh.
Lp, Mateja

Sem pozabila – mehčalca ne uporabljam že dooolga leta.
Lp, Mateja

Tekoči Rex, mehčalca pa ne

trenutno imam prašek in mehčalec od Müllerja_DOMOL, zelo lepo opere in lepo diši. Blazno sem zadovoljna.

Mene pa zanima kaj za belo uporabljate vsi zrnat prašek in za temno tekoči. Kajti jaz sem uporabljala DASH in mi je na temnih oblačilih pustil bele madeže za belo perilo pa je bil OK.
KAKO JE PRI VAS??

Persil, mehčalec Lenor

Zanima me pa, zakaj mi na temnih cunjah ostajajo beli fleki od praška ( pranje pri 40 ), če pa gel uporabim pa tudi ostanejo taki pocasti fleki- ne povsod, ampak samo ponekod.

Kateri prašek tega sigurno ne bi naredil- sem ga pripravljena zamenjati.

Mina

DASH – tekoči in prašek
SILAN – malce spreminjam, da se ne naveličamo vonja. So mi pa več ali manj vsi všeč.
VANISH OXI – za extra fleke

Uf, napaka, za mehčalec uporabljam LENOR in ne Silan

Mina. Za crno perilo uporabi nekaj tekocega, tisti ne puscajo belih flekov na perilu.

Po moje so beli fleki na crnem zaradi tega, ker se pri 40 stopinjah ne razstopi prah v celoti!

svetlo perilo – ARIEL tekoči(samo tega)
temno perilo – Persil, Dash, Rex(vsi gel)
za fleke – še nič pametnega pogruntala(amway, stanhome, vanish, ..)
mehčalec – SILAN lila (divja orhideja, lotus???) ali pa Cocolino beli

MINA, fleki ti lahko ostajajo, če imaš prepoln stroj in prenizko temperaturo ter premalo vode. Tudi meni se je to dogajalo. Sedaj pa perem manj perila in uporabim tipko za več vode. In je vse OK. Praha pa ne uporabljam, ker se mi je zgodilo, da mi je temno perilo celo razbarval :((

Nihče ni tako dobro podkovan, da mu ne bi kdaj pa kdaj zdrsnilo.

Hvala lepa Solzica, bom poizkusila prati manj perila z več vode.

Mina

Ali je katera že poskusila prati s SPAR-ovim praškom? Me zanima, če je v redu. Drugače uporabljam Ariel ali Persil, za belo prašek, za temno gel. Mehčalec Quanto- ta modri, ne vem a je Ocean ali Pacific ali oboje skupaj.

Jaz uporabljam Ariel, mehčalca pa ne ker je zelo škodljiv.

Lep dan.

Jaz uporabljam Rex ali Persil (oba gel – tako za belo perilo kot za temno) ter Silan ali Lenor….
lp Tanja

Jaz sem uporabljala Sparov gel. Kakšni flekci ostanejo (tako kot pri vseh ostalih), sicer pa je OK.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Ava Oxi v oranžnem loncu za belo perilo (res lepo diši in lepo opere), za pisano pa Sparov gel Color, za bolj občutljive pa Woollite. Mehčalec Lenor Atlantic ali Active Fresh.

Gel Persil in včasih mehčalec Life. Mehčalca vedno samo pol zamaška, pol pa vode, ker je vsak mehčalec pregost in kot tak lahko škoduje stroju (priporočilo serviserja).

Zanima me kako diši blago po Sparovem gel color??

– za belo perilo: Faks
– za pisano perilo: tekoči Rex
– za volno in občutljivo perilo: Nina lana

Rex color in Lenor summer.

Jaz sem pa odkrila neko fulll poceni znamko, italijansko, v trgovini Eurospin, se imenuje Dexal…V glavnem prašek+mehčalec stane manj kot 5 eurov, in perilo full diši…

belo perilo: beli Woolite
barvasto perilo: roza Woolite
mehčalec: beli ali zeleno-modri Lenor

Vedno drugačnega, ker še nisem naletela na pravega. Pravkar porabila mehčalec Lenor sensitive – prijeten vonj, a še vedno nič posebnega, da bi ostala pri tem.

New Report

Close