Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pralni stroj kupiti – Bosch ali Hoover?

Kateri pralni stroj kupiti – Bosch ali Hoover?

Lepo pozdravljeni.

Potrebujemo nov pralni stroj in po sedanjem Gorenjevem, Gorenjev definitivno odpade, ker smo ga imeli 10 let, enkrat se je pokvaril v garanciji, pa zdaj letos tudi kljuka na vratih bobna, tako, da smo ga kr s težavo zapirali.

Najbolj me nekako pritegne BOSCH, gledala sem tudi Hoover, samo ne vem koliko je ta znamka že uveljavljena, ker s Candy večina ni zadovoljna (Hoover je menda kupil Candy a ne), samo karakteristike pa niso slabe, glede na ceno.

Prosim za izkušnje, zanima me, če ima kdo BOSCH WAQ2447KBY Avantixx 8 VarioPerfect, na VIP testu zveze potrošnikov je bil dobro ocenjen, v tem mesecu je pri Mercatorju darilo še likalnik (bi ga prav tako mogla zamenjat). Skrbi me le velikost bobna 8 kilogramov, smo 4 člani, res pa je, da se perila kar nabere, s tem, da imava dva predšolska otroka. Kako funkcionira ta fuzzy količinska avtomatika, če daš manj notri, a se to splača glede na porabo vode in energije? Sicer veliko peremo, samo zdej ne vem v koliko časa se nabere za en tak stroj?Fajn je pa večji tudi za kovtre in posteljnino. Sam sej pravim kolebam med 7 kg in 8 kg, 6 bi bil najbrž premalo glede na dva majhna otroka?

Pa še nekaj, če mi poveste tisti, ki imate kakega Boscha, a je pri polnitvah različno glede na perilo, npr. pri bombažnem se lahko nafila polno – 8 kg v tem primeru, pri občutljivem npr. samo polovica, ker pri sedanjem Gorenjevem je tako, in sem se takrat pri izbiri narobe odločila, ker to sem šele potem prebrala. Ne vem pa kako je pri ostalih firmah? Bosch, Hoover?

Kateri tip Boscha ima kdo in kako ste zadovoljni?

Zdaj je sploh dilema ali 7 kg ali 8 kg stroj? Ali ima kdo Hoover, kako ste zadovoljni in kateri tip?

Najlepša hvala za pomoč.

Lp

Jaz imam tega:

http://trgovina.mercator.si/tehnika/gospodinjski-aparati/bela-tehnika/pralni-stroji/pralni-stroj-miele-wkh-130-wps-pwas-tdos-784368

gorenje novejši modeli in tam od 400, 500 € navzgor so špica. (majo npr sensocare funkcijo in podobne zadeve)

bosch, tudi nekje v rajngu od 400, 500 € navzgor so okej. cenejši znajo biti loterija.

Hoover je višji rajng od candyja in candy ni nek presežekm ampak pofl

če kupuješ tam okrog jurj abi ti priporočal siemes, miele al pa asko

pa upoštevaj da gorenj em a5 let garacnije bosch v osnovi dve, lahk pa jih nadljana 3 dokupiš

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Tistega z največ garancije!!!

zakaj pa imate slabe izkušnje z Gorenjem? zato, ker se vam je pokvaril samo enkrat v desetih letih? skoraj ne bi smeli imeti slabega mnenja. poznam ljudi, ki imajo veliko več okvar v takšnem obdobju. pa da vam je delal 10 let je že dosežek. današnji pralni stroji so narejeni tako, da je njihova doba največ 7 let (to priznavajo tudi proizvajalci).
mi imamo doma Bosch, pa smo zadovoljni z njim. star je pet let, v tem času smo že morali menjati pumpo. moj brat ima bosch star 2,2 leti, pa se mu je pokvaril takoj po poteku garancije. tako da ni vse v firmi
kar se tiče velikosti bobna je vse stvar navad. mi imamo sedaj boben za 4 kg, pa smo tudi štiričlanska družina, in nimamo nekih posebnih težav.
res pa je, da sedaj gremo na Gorenje, ker preurejamo in bomo dali sušilni stroj na pralnega. ozkega sušilnega pa na žalost ne dobimo. za gorenje smo se odločili, ker imajo najdaljšo garancijo, ker novo serijo strojev zelo hvalijo,( pa tudi zato, da podpremo slo gospodarstvo.). smo pa kupili pri Harvey Norman, ki omogoča dokup daljše garancije (tako lahko imaš skupaj 7 let garancije)

Moj Miele ima 5 let garancije, Bosch pa tudi fajn pere:)

definitivno Hoover – imela 8 let Hooverja z 9 kg bobnom (model VHD964ZD), delal brez problema, letos crknila elektronika (popravilo cca. 200€), ampak smo se odločili, da kupimo novega 🙂
jasno, da smo vzeli spet Hoover, prav tako z 9 kg bobnom, tokrat model DYN 9144 DPM

pred prvim Hooverjem smo imeli Gorenje in s serviserjem sva si že bila na ti, ker je bil zihr 1x na mesec pri nas 🙁

imela vseskozi Gorenje… Zaradi starosti sem ga morala zamenjati, ne, da bi se pokvaril..Potem me je premamil Hoover, zaradi prostorske stiske sem vzela polovico ožjega..
Mar bi vzela Gorenje, prav tako ozkega, ki se polni skozi steklena vrata, Hooverjev pa dvignem pokrov-od zgoraj..
Po osmih mesecih mi je začel teči iz vrat rjasta voda…Mi zamenja vrata, serviser je rekel, da je zarjavel vijak v vratih-verjetno je navaden žebelj…Po dobremu letu mi ponovno teče iz vrat rja, ne vem, ali je slabo naredil, ali je samo kaj popravil. Stroj je bil skoraj 600,00€, pa je navaden klump…Res sem jezna, sedaj moram ponovno klicati servis in ne vem, kakšni izgovori me čakajo..Takih komplikacij z Gorenjem nisem imela, serviser se je potrudil, tukaj pa komaj odgovori, če ga kaj sprašuješ…Uporabljam pa samo prašek Fax, mogoče Avo, včasih Arile in tekoče gele…in mehčalec Ornel..

Hvala za vaša mnenja.

Mislim, da se bova kr za bosch odlocila. Sam še vedno ne vem ali naj kupimo 7 kg ali 8 kg.

Je pa namrec še to da imamo susilec pa 7 kg, bomo pa kmal tud menjali.

ampak skrbi me, da ne bo 8 kg pralni stroj prevelik.

Hvala in lp

8 kg, če ste štirje. Pri nas sva dva in 8 kg ni preveč. Posteljnina, in je poln, brisače tudi. Ni v redu, če je nabito poln. Se modulira teža za sintetiko, volno… na 1 kg, 2 kg…

Jaz imam vse Siemens, nikoli nič pokvarjeno. Pomivalni pral 2 krat na dan 18 let.

New Report

Close