Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pralni stroj naj kupim

Kateri pralni stroj naj kupim

1. Electrolux EW6FN448W, 8 kg, inverter motor
2. Gorenje WNEI84AS
3. Candy CO 474TWM6/1-S

3 članska družina, zdaj operemo približno 6-7 strojev na teden, 7kg boben, star Gorenje je žal prenehal delovati in ga ni smiselno popravljati

1. Electrolux

Ostale variante niso primerljive glede kakovosti.

Je pa nakup bele tehnike v vsakem primeru ruska roleta. Lahko da od vseh dobrih dobiš limono.

Osebno kupujem priznane firme, ki imajo akcijo 5 let podaljšane garancije, cena pa je zmerna. To pomeni, da imam 5-7 let mir, potem pa itak crkne in gremo po novega s 5-letno garancijo.

Hoover, Whirlpool, Electrolux…

Definitivno Electrolux,poskusi še primerljiv model AEG, ostalo ni več primerne kvalitete

jaz bi Candy brisal iz seznama.

opcija 1, opcija 3 je loterija, opcija 2 NO GO

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Samsung, Beko

Definitivno Electrolux, ki ima svojo tovarno v Romuniji. 👍

A Boscha pa ne bi?

Od izbranih pa definitivno ne bi candya, imam pa sama enega gorenjevega in sem zadovoljna, pa 5 let garancije ima, če bi že ravno kaj bilo.

Jaz vedno Siemens brez podaljšane garancije. Po devetih letih nekaj crkne in kupim novega. Zdaj imam že četrtega, s tem, da so bili otroci vseh starosti, veliki psi z dolgo dlako, delavski pajaci itn.

Gorenjevega zagotovo ne bi izbrala, z ostalima dvema pa nimam izkušenj.

Tistega, ki ima krajše programe in možnost prilagajanja temperature ter nivoja vode ali vsaj dodatno izpiranje. Imam že drugega Indesita, ker so mi najbolj uporabni programi, ki niso nenormalno dolgi, poraba vode pa tudi ni premajhna.

Imam pralni stroj od Gorenja in sem zelo zadovoljna. Imam ga že 10 let in še nisem imela nobenega problema.

Samo GOrenje ne.

Nima predpranja. Oz. se ga lahko naštima samo preko aplikacije. Grozljiva izkušnja.

Za Candy vem, da po desetih letih serviserji zavračajo morebitno popravilo, ker menda nimajo rezervnih delov.

samo LG

Odgovor na objavo uporabnika
katerega, 22.10.2024 ob 16:52

1. Electrolux EW6FN448W, 8 kg, inverter motor
2. Gorenje WNEI84AS
3. Candy CO 474TWM6/1-S

3 članska družina, zdaj operemo približno 6-7 strojev na teden, 7kg boben, star Gorenje je žal prenehal delovati in ga ni smiselno popravljati

Imam Hooverja, dela že 14 let, enkrat menjana guma zaradi fizične poškodbe.

1. tih stroj

2. kratki programi, ne kuhanje 3 ure

3. izbira temperature

4. visoko število obratov centrifuge – dobro ožemanje

Izmed naštetih Electrolux absolutno. Poglej tudi za Samsung. Marca sem kupoval in Gorenje je odsvetoval še sam Gorenjev prodajalec in predlagal raje Samsunga.

takšnemu človeku bi jaz takoj podal pisno odpoved delovnega razmerja iz krivdnih razlogov.

mi imamo Haier 

Prvo gledam funkcije stroja in ne znamke, torej program pranja, ki ne pere ne 20 minut, ne 3 ure, ampak cca 1 uro na 40 in 60, da je perilo spodobno oprano, potrm gledam kolicino porabljene vode na tem programu.

Druga stvar, garancija 5 let in se dokupim garancijo, jer danes so stroji delani za 7-8 let, ne glede na znamko.

Pred kratkim je bil pri nas serviser za aparat star 8 let in sem prav sprasevala za belo tehniko, katera znamka se najmanj kvari, je rekel, da tiste, ki so krepko cez jurja, jurja in pol, a da se tudi te kvariji, samo za razliko od stroja za 500€, ljudje tiste za jurja in pol ali vec popravljajo, te za 500 pa zamenjajo.

Se v Samsunga lahko doda voda dodatno?

Mi smo imeli starega Gorenje dolgo časa, menda 15 let, potem pa vzeli dva nova od Gorenja od 2020 naprej. Kvaliteta je NO-GO. Prvi je komplet crknil po 9 mesecih, drugi po 3 mesecih, drugič spet po 4 mesecih in spet tretjič po 6 mesecih in smo ga samo pustili na servisu. 2022 spomladi smo vzeli Samsunga pralno sušilni in smo izredno zadovoljni in ga toplo priporočam vsem.

Mi imamo samsunga in smo zadovoljni.

Ne za Beko. Bele kuhinjske krpe popolnoma zaflekane, na 90 sploh ne opere, kot bi se spodobilo.

Pojasnilo je, da zaradi ekologije, ne da zadosti vode, ker varčuje, čeprav je program za madeže dolg več kot 4 ure. Ne vem, a z elekriko pa ni treba varčevat?

Skratka, katastrofa.

Imela Gorenje 25 let že pred leti sicer in je na 90 pral 2 uri, perilo je bilo brezhibno čisto. Tudi ostali programi so bili veliko krajši in učinkoviti.

Tudi mene zanima, kateri je še tak pralni stroj, da opere dobro in hitro, ker tole bom vrgla ven.

New Report

Close