Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kateri prekopalnik za njivo…

kateri prekopalnik za njivo…

Prosim za mnenja kateri prekopalnik za večji vrt oz. njivo, bi bil najbolj uporaben?
Gledamo prekopalnik “marko”…se mi zdi še najboljši pa od honde se mi zdi tudi ok.

Lepo prosim za vaše izkušnje, mnenja.

Lep pozdrav

Samo Honda !!!

Odgovor na objavo uporabnika
vrtnarka na novo, 07.06.2016 ob 08:39

Prosim za mnenja kateri prekopalnik za večji vrt oz. njivo, bi bil najbolj uporaben?
Gledamo prekopalnik “marko”…se mi zdi še najboljši pa od honde se mi zdi tudi ok.

Lepo prosim za vaše izkušnje, mnenja.

Lep pozdrav

Noben. Ti prekopalniki so igračke za na vrt, ne za na njivo.

Jaz imam prekopalnik marko z brigsonovim motorjem (super dela, tudi spomladi vzge na prvo), ker sem alergičen na štihanje, tud če ni vec kot 15 kvadratov, sem čisto zminimaliziral vrt. Si ne predstavljam, da bi šel z njim celo njivo prekopavat.🤣

Koliko m2?

Nekoga najemi, da ti prekoplje prvo leto, potem pa brez prekopavanja naprej, samo z vrtnimi vilami na hitro prestihas, na grede pa meces veliko trave. trava bo v nekaj mesecih razpadla in dodatno pognojila zemljo, vmes pa meces nove plasti trave.  Za krompir osipat je zaganje odlicno, in zahteva veliko manj dela, samo ce bos zaganje obdrzala za naslednjo sezono, potrebuje dusik, sicer ga bo pobralo iz zemlje in ukradlo zelenjavi. Lahko ga pa poberes stran in ga imas za naslednje leto. O takih vrtovih je veliko na internetu. Jaz to prakticiram ze vec ko 10 let.

radikalno, 12.03.2023 ob 19:49

Nekoga najemi, da ti prekoplje prvo leto, potem pa brez prekopavanja naprej, samo z vrtnimi vilami na hitro prestihas, na grede pa meces veliko trave. trava bo v nekaj mesecih razpadla in dodatno pognojila zemljo, vmes pa meces nove plasti trave.  Za krompir osipat je zaganje odlicno, in zahteva veliko manj dela, samo ce bos zaganje obdrzala za naslednjo sezono, potrebuje dusik, sicer ga bo pobralo iz zemlje in ukradlo zelenjavi. Lahko ga pa poberes stran in ga imas za naslednje leto. O takih vrtovih je veliko na internetu. Jaz to prakticiram ze vec ko 10 let.

Je, Saj me ne briga, ampak realno povem, to je idealno gojišče miši, rovk in voluharjev. Vi kar imejte eko lenuh farme glodavcev, ker ste preleni za motiko. Dober tek.☝️🤣

čim močnejši in lažji za obračati.
Moči ni nikoli preveč pri teh napravah..
Sem pri snežni frezi šparal in kupil kao še ustrezno in cenejšo. Velika napaka

Bog Mona TM, 12.03.2023 ob 20:25

čim močnejši in lažji za obračati.
Moči ni nikoli preveč pri teh napravah..
Sem pri snežni frezi šparal in kupil kao še ustrezno in cenejšo. Velika napaka

Daj nehaj, za njivo pride v poštev kvečjemu motokultivator – freza. To pa ni več par sto evrov, ampak nekaj tisoč. Pa še to je najbolje, da ti njivo najprej nekdo preorje. Če gre za njivo, če ni za avtorja njiva 20 kvadratov.

Jaz vem☝️, 12.03.2023 ob 20:33

Daj nehaj, za njivo pride v poštev kvečjemu motokultivator – freza. To pa ni več par sto evrov, ampak nekaj tisoč. Pa še to je najbolje, da ti njivo najprej nekdo preorje. Če gre za njivo, če ni za avtorja njiva 20 kvadratov.

Se vedno ne vemo,za koliko m2 potrebuje.

Mi imamo podobnega, https://www.eurogarden.eu/sl/KOSILNICE-VRTNI-TRAKTORJI-IN-OSTALI-STROJI-ZA-VRT/PREKOPALNIK-TEXAS-365TG-LILLI-20-40-60cm-mot.-TG195D/, le da je izvedba z Briggs & Stratton  motorjem.

Gospodje, zenska sprasuje. Mislite, da ima moc oprerirati take masince? In me vec ne cudi, da ljudje jamrajo, da je vrtnarjenje tako drago, ce  samo v masinerijo vrzete vec, kot iz vrta dobite.

Pa kdo od vas slepcev vidi da je vprašanje iz leta 2016????

Odgovor, 12.03.2023 ob 21:11

Se vedno ne vemo,za koliko m2 potrebuje.

Mi imamo podobnega, https://www.eurogarden.eu/sl/KOSILNICE-VRTNI-TRAKTORJI-IN-OSTALI-STROJI-ZA-VRT/PREKOPALNIK-TEXAS-365TG-LILLI-20-40-60cm-mot.-TG195D/, le da je izvedba z Briggs & Stratton  motorjem.

Kot povem, prekopalniki so igračke za vrtičke. To je njohov namen. Motokultivator je nekaj drugega, razlika v ceni pa tudi..

Jaz sem vzel prekopalnik marko. Cena je bila krepko višja o tega tvojega, ampak sem se zaribal. Izbral sem boljši motor, brigsov, ki res vžge vedno na prvo, tudi ob prvem zagonu spomladi. Nima pa vzratne prestave. Tako da je težje pri obračanju na majhnem prostoru. Ampak kar je je. Itak mi dol visi za vrt. Nekaj paradiznikov, kumar, buč, paprike, tu pa se že pri meni neha.

rdrttr, 12.03.2023 ob 21:19

Pa kdo od vas slepcev vidi da je vprašanje iz leta 2016????

Taka tema je aktualna vsako leto takle cas.

Jaz vem☝️, 12.03.2023 ob 21:21

Kot povem, prekopalniki so igračke za vrtičke. To je njohov namen. Motokultivator je nekaj drugega, razlika v ceni pa tudi..

Jaz sem vzel prekopalnik marko. Cena je bila krepko višja o tega tvojega, ampak sem se zaribal. Izbral sem boljši motor, brigsov, ki res vžge vedno na prvo, tudi ob prvem zagonu spomladi. Nima pa vzratne prestave. Tako da je težje pri obračanju na majhnem prostoru. Ampak kar je je. Itak mi dol visi za vrt. Nekaj paradiznikov, kumar, buč, paprike, tu pa se že pri meni neha.

Saj naš tudi ni točno ta, ki sem ga prilepila.

Mož ne prekopava s šestimi noži/obračalniki, uporablja samo štiri. Globina prekopavanja je 28, sva prav iskala takega, ki gre globoko, mož pa se po proizvajalcu motorja.

Počakava, da je dovolj toplo in da je res vsaj nekaj dni brez padavin, pa gre v enem dopoldnevu prekopati vrt. Ki nima samo 150 m2.

Pozdravljeni,

Prodam prekopalnik Marko, z osipalnim plugom, železnimi kolesi in reduktorjem

Ko sem bil mlajši, sem delal z motokultivatorjem SEP Rev 1000 s 350 ccm Lombardini motorjem.  150 m2 vrta + njiva 0,7 ha (buče).

Priporočam enoosni multikultivator z vsaj 4-imi prestavami (2 naprej + 2 nazaj), če bo koriščen za delo na asfaltu (snežna freza), je pametno vzeti diferencial (in zaporo/”špero”). Motor bolje če je Honda (Briggs & Straton je v stečaju in ne bo delov). Razni prekopalniki brez pogonske osi so neuporabni na zabiti zelji in obupno utrujajoči. Gre za igračke za majhne vrtove.

Le ena trežava: oče je našega kupil za 185.000 SIT, sedaj pa so cene kvalitetnih (npr. BCS s Hondo) nenormalno visoke. Če se ga bo vzdrževalo, običajno preživi lastnika a naj si vsak preračuna kaj se splača.

New Report

Close