Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kateri rabljen avto?

Kateri rabljen avto?

Ker kot večina študentov nimam ravno veliko denarja, avto pa vseeno potrebujem, sem se odločila, da poiščem starejši avto s katerim bi imela čimmanj problemov. Iščem nekoliko večji oz. srednje velik avto in pripravljena sem dati do 350.000. max 400.000 sit. Trenutno se mi še najbolj zdi primeren fiatov Tipo, saj za dokaj malo denarja dobiš precej opreme. Bi pa seveda zelo cenila še kakšen vaš nasvet, ker se na avte bolj slabo spoznam. Kaj npr. menite o Hyundajih? Ti so tudi zelo poceni, ne vem pa kako je s stroški vzdrževanja in ali se veliko kvarijo?

Hvala v naprej!

Kupi alfo 3 ali 75 !!!
Za 200 – 300 jurjev dobiš nastavljiv servo, elektriko, temna stekla,…
Če dobrega ujagaš popije tam nekje okrog 8 litrov, kolikor bi ti tudi Tipo ali pa Hyunday.
Stroški vzdrževanja izredno poceni – deli v Italiji,…

Tipo je za mene totalna tema. Jaz bi za ta denar raje vzel kakega korejca, ki nima cene in se sorazmerno malo kvari.
Sicer pa je moje mnenje, da če misliš kupiti avto za ta denar, imej pripravljeno še pol toliko denarja za razna popravila. Lahko pa se motim in boš imela srečo. Dobro premisli preden kupiš.
lp

Hyundai

Moj prvi in moj drugi sedaj je Hyundai in sem zelo zadovoljna.
Vžge tudi pri -25 (ni garažiran), poraba solidna, razen rednih servisov v 4 letih in dobrih 100.000 km dodatnih stroškov za popravila cca 30.000 sit (akomulator, del izpuha, ležaj). In ima vse, kar potrebujem.
Italijanski avti pa….se boljši sloves drži vzhoda kot njih.

Jaz pa ti priporocam ravno Italijana. Tisto, da se jih drzi slabsi sloves kot vzhodnjakov (tukaj so bili verjetno misljeni korejci-hyundai, ker japonci so posebno poglavje in jih ne gre enaciti s korejci), nikakor ni res. Italijani so v zadnjih devetih letih 4x osvojili naziv Evropski avto leta (in to podeljujejo strokovnjaki, avtomobilisticni novinarji in ne javnost)- za Punto 1, Bravo, Alfo 156 in Alfo 147. Po zanesljivosti so pa nekje isti kot Francozi ali Nemci (VW) ter Korejci. Vodijo seveda Japonci (Toyota, honda).
Ja, pri nas cela (razsirjena)familija vozi italijane. Od novih (Stilo, Alfa147), do starih (Uno, Alfa 155, 2x Alfa 156), vsi delajo kot urce.
Za ta denar, ki ga imas v mislih, lahko dobis Tipo-ta, Alfo 33, 75 ali celo 155, od manjsih pa kaksnega lepega Unota ali Pando. Pri italijanih je super, ker lahko po kaksne dele skocis cez mejo, na kak odpad in jih dobis za bagatelo.

Jaz osebno ti svetujem da se čim dle izogibaš italijanskoim avtom.. Kar poglej zakaj prodajo tako malo novih italijanov. Kupi nekaj osnovnega in čim novejšega za kako leto oz dve ( ne oziraj se na opremo). ko pa boš imela malo več denarja pa novejšega oz boljšega.Kot vidim bo to tvoj prvi avto. Zato je velika verjetnost da ga zgoniš oz obtolčeš .

LP

..Hyundai…največ muzke za najmanj denarja…

za ta keš bi jst kupu enga golfa II, sicer je brez opreme (manj možnosti da kej crkne), vožnja je ql, poraba pa motorjem primerna. sicer dostkrat slišiš da je precenjen, sam v primerjavi s tipotom, unoti in podobnim precej precej boljši, zanesljivejši… deli so še skor cenejši kot pri italijanskih avtih, govorim seveda o rabljenih (glej salomonca).
problemov s takim avtom pač ne moreš met.
alternativa je še kak citroen bx, po možnosti dizel, avtomobili so polno opremljeni + žrejo zelo mal, sam se jih folk nasplošno zelo boji zarad hidravlike. jeba:)

Fiat

Doma imamo dvanajst let staro Tempro in čisto nobenih problemov z njo
in če to prijerjam s sosedovim Acentom je ta čista katastroja in še dosti
mlajši je od Tempre.
LP

Joe

Iz lastnih izkušenj ti lahko svetujem le to, da si nabaviš Nissan Micro, pa je stvar rešena. Ta star model dobiš že za okoli 200 tisočakov, pa še to je za ta denar precej dobra. Sam jo imam, pa sem zelo zadovoljen. Poraba je nekje okoli 5,5 pa do 6 litrov, včasih kake pol litra več. Moram pa povedat, da jo zelo ˝teram˝ pa še vseeno dela kot urca.

ALI LAHKO POVEŠ KOLIKO STANE LEŽAJ ZA KOLO?

ČE NE VEŠ-TAM OKOLI 25.OOO + MONTAŽA, KAKO ŽE REČEMO TAKEMU NASVETU?

New Report

Close