Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kateri šampon proti prhljaju?

Kateri šampon proti prhljaju?

Uporabljate? Meni un hčerki Head & shoulders ne ustreza, možu pa. Ne bi pa glih premoženja dajala v lekarni zanj.

lekarna je svinjsko draga

Po uporabi tega šampona se prhljaja ne boste več znebili.
Najboljši je pro biotični jogurt. Namažeš lasišče, pustiš gor vsaj eno uro (čim dlje), splakneš in opereš z najnežnejšim šamponom. To ponoviš 2-3x na teden. V dveh tednih boš brez prhljaja. Na Head and sholders niti pomisli ne….ga lahko spet dobiš ;).

No midva pa že leta uporabljava head&shoulders in nama je v redu. Sploh mož je imel prej precej težav s prhljajem in sploh slišat noče za drug šampon.

Tole smo debatirali leta nazaj, moj odgovor (delni):

Jaz sem zadevo potem rešila tako, da sem šla na tisti pregled s kamero, ki so jih včasih delali pri frizerju, sedaj ga pa v lekarn. Naredila sem kuro z ampulami pred in po umivanju ter posebno čistilno peno, in zadevo uspešno sanirala. Ta šampon, mislim da je Rougj oziroma sedaj so se nekaj preimenovali ( http://www.moja-lekarna.com/p-635-vital … 25-ml.aspx ). Sedaj pa uporabljam H&S, ja.

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9051561

Če je res hudo, ti res priporočam. Sicer na začetku za peno in te ampule malo skeširaš, vendar je potem mir. Jaz od te kure, ki jo omenjam zgoraj, prhljaja nimam več – ves čas pa uporabljam H&S (po kuri).

Meni pa pomaga koprivin šampon.

No midva pa že leta uporabljava head&shoulders in nama je v redu. Sploh mož je imel prej precej težav s prhljajem in sploh slišat noče za drug šampon.
[/quote]

Vse krasno, prhljaj je minil. Po enem mesecu se je spet pojavil. Sedaj brez H@S ne more.

Jaz sem se leta borila s prhljajem (probala šamponov ni da ni) in sem tudi vztrajala s H&S. No, nazadnje sem le ugotovila, da se s tem šamponom prhljaja ne bom znebila nikoli in sem začela uporabljati Recept od Subrine. Najboljši mi je tisti s kavo ali pa z ameriškim slamnikom. Stanje je bistveno boljše.

[/quote]
Jaz sem bil tudi pred uporabo tega šampona vedno “zasnežen”! Verjetno pa ni dober za vsakega!

Te ampule in maže + šampon meni ni pomagalo nič. Stran sem zmetala kakšnih 400 eur. V bistvu ti ne vem svetovat kaj pametnega. Jaz sem probala že marsikaj in mi ne pomaga nič. Prhljaj imam še vedno, trdovraten, celi kosi na lasišču. Vem pa tudi, da je pri meni velik vzrok stres.

Hvala za nasvete. Lekarna mi je predraga, kupila sem Alverde proti prhljaju, pa da vidimo! Lp

Tudi jaz imam težave, ki jih pa kolikor toliko premagujem z koprivinim šamponom od Ilirije ali Afrodite, pa tudi redno pitje koprivinega pomaga.

Tale Oronazol šampon iz lekarne (okoli 12€) je učinkovit, saj vsebuje ketokonazol in ubija glivice, ki se lahko skrivajo kot vzrok za prhljajem, v katerekoli primeru vam ga svetujem. Lp

Mogoče bi ti ustrezala uporaba belosalica, dobiš ga na recept, precej ublaži srbenje, zmanjša prhljaj in rdečico.

tudi meni head&shoulders ne pomaga. probaj od subrine recept za prhljaj, meni je ta pomagal, mogoče bo tebi tudi.

Meni pomaga samo Vichy Dercos šampon. Ni poceni (med 10 in 15 €), ampak najboljši od vseh sprobanih.

Alpecin proti prhlaju. Moz ga vsake toliko uporablja, ne pa vedno, ena kura in prhljaja ni vec.
Head&Shoulders pa sem jaz uporabljala enkrat in prhljaj ni izginil in potem me je frizerka vprasala kater sampon uporabljam in sem povedala in je rekla, da s tem se ne bom resila prhlaja. Ko sem menjala, je prhljaj izginil.

Potrjujem, Oronazol je zakon za odpravljanje prhljaja, ni pa ravno poceni. Ampak če deluje in te prhljaj moti potem sem pripravljen dati toliko.

New Report

Close