Kateri sir na picah v picerijah??
Za moj okus je najboljši sir za pizzo Bellla pizza, mislim da je od ljubljanskih mlekarn,v bistvu je pakiran kot v eno štruco, pač tam pri sirih ti ga odreže kolikor želiš. Meni je tista mozzarela in vrečke premokra, pa mal preveč gumijsta postane, ko se pizza ohladi, no sicer je tudi OK. Sicer pa jaz rada zamešam poleg mozzarele (take ali drugačne) malo edamca li pa lahke livade.
A ja pa na paradižnikovo omako pazi, nikakor kakšen kečap na testo, bljak….
Ojej, v pizerijah uporabljajo najcenejši špraov sir in najcenejšo šunko, ki je še komaj prebavljiva…
Finta njihovega testa je v krušni peči, saj se peče na izjemno visoki temperaturi.
Ko pečem pico doma uporabim mozzarelo, njami, in pa malo boljšo šunko. Sicer pa lahko pripomoreš k boljšemu testu tako, da pečico predhodno zagreješ na ful in pri najmočnejši temperturi tudi pečeš.
Meni so pa v eni ful dobri in svetovnoznani italijanski piceriji v Milanu rekli, da je pizza najokusnejša, če dajo gor mešanico več sirov,v kateri je 40 procentov mocarele, dva mehkeja sira, ki se potem vlečeta in vsaj en kvaliteten trši za boljši okus, pa se tega tudi držim in je še vsem bila zelo dobra. V testo dam pa lonček jogurta (če imam čas in testo pustim vzhajat) ali pa deci piva (če gre direkt v pečico) in rata precej boljše.
Pred leti sem pekla pice. Za dobro, rahlo testo je pomembno, da ne dodaste preveč moke, torej, ko mesite testo, naj se vam testo še prijema na roke, ker če daste preveč moke , potem je testo trdo, potem pa samo testo premažite z oljem (v testo nič olja) in pustite, da vzhaja.
Najboljši okus je zame gavda, po vrhu je nekaj mocarele, pa zelo pomembno je, da pico hitro spečete na visoki temperaturi. Dober tek.
Hvala vsem za nasvete.
NEKOČ PEKLA PICE – ne razumem ko praviš da se mora testo prijemati rok, saj sem že videla (npr.:v Botani) ko je picopek vrtel testo po zraku da ga je razvlekel (če bi bilo testo z malo mokle, predvidevam da bi se prijemalo rok). Ko je bila pica pečena, je prišlo testo krasno… kje se motim?
Jaz se pa kar strinjam z nats, ker se mi zdi, da moram z lučjo pri belem dnevu iskati pizzerijo, kjer je šunka prebavljiva. Pravzaprav je ne iščem več, najraje pizzo naredimo doma, če jo pa že jem zunaj, pa zadnje čase vzamem kar margarito. Čeprav je tudi s sirom marsikje problem. Kje so stare dobre pizze?
jA, govorila sem za pice iz električne peči. Iz krušne peči pa mora biti testo trše, ker ga mečejo v zrak. Kakšen je pa tam hakeljc pa res ne vem, skratka, vedno ko sem delala testo, sem pazila, da nisem dodala preveč moke, in je bilo Ok.
Še moje mnenje. Obiščite pizerijo Čebelica na Izlakah, tam so za moj okus pice še vedno enkratne.