Kateri suhi šampon priporočate?
Imam barvane (temne) lase. Lasišče se mi hitro zmasti, lase pa imam suhe, zaradi tega mi pričeska na stoji najbolje. Ker menim, da vsakodnevno pranje in feniranje ni dobro za lasišče, bi poiskusila SUHI ŠAMPON.
Ne vem, kako točno ga uporabljati, ali resnično izboljša videz pričeske, naredi videz umitih las in volumen. Nekatere jih zelo pohvalijo.
Ker pa je izbira res velika, ne vem katerega kupiti. S katerim ste ve zadovoljne?
Padla na to foro. Uničila si lasišče. Zgleda ogabno, smrdi ogabno, prhljaj sem dobila, vse srbi….
Sedaj si spet umivam lase vsakodnevno in je po parih mesecih spet vse ok. Tako kot je bilo pred to pametno odločitvijo to sranje špricat na lasišče 20 let. Res misliš da voda in blag šampon ki ga spereš škodijo lasišču, sprejanje v bistvu otroškega pudra s primesmi ki se prilepi na lasišče in las je pa ok?
jaz sem imela dolgo enak problem – hitro mastno lasišče, lasje pa suhi. odkar (kako leto je) si jih na koncu vedno sperem s kisom (razmerje kis:voda = 1:3), je občutno boljše. spremeni se ph lasišča in to sem potrebovala. ne morem pa vedno pustit, da je to zadnje spiranje, ker mi kis res smrdi (sicer potem ne pusti toliko vonja, kot bi mislili, ampak jaz ga še vedno zelo voham), zato si lasišče in lase na koncu na hitro splaknem še z vodo. meni deluje super.
Jaz uporabljam izključno suhi šampon od Moroccanoil za temne lase (na voljo imajo tudi različico za svetle lase). Meni je super. Uporabim ga tako da si že zvečer “našpricam” na lasišče, predvsem čez prečo, nato samo malo vmasiram s prsti, spnem lase v čop in grem spat, zjutraj lase samo še razčešem. Potem imam še 2/3 dni mir. Lasje so opazno manj mastni, lepo dišijo, malo se pozna tudi na volumnu.
Pri suhih šamponih je tako da če ne izbereš kvalitetnega je res brezveze, ker šampon ali ne bo imel učinka ali pa bo izgledalo kot da si si moko posula po glavi in ga ni moč razčesati ven (vsaj moje izkušnje). Pazi tudi da je šampon original znamke, torej da ne kupuješ raznih ponarejenih verzij, ki so precej cenejše. Sama nabavljam vse izdelke za lase v spletni trgovini med in mleko.
V resnici umivanje ni škodljivo. Bolj je na dolgi rok škodljivo puščane svinjarije na lasišču, lasje se bodo na ta račun hitreje začeli redčit, ker se mešički stalno svinjajo. Če imaš močno mastne lase (veliko nas je takih), si jih pač umivaš na 2 dni, tako bo vsaj tvoje lasišče zadihalo. Najdi šampon, ki ti ustreza. Meni ustreza trd šampon, ta mi edini spravi dol vso to maščobo. Za suhe konice pa poskrbim s hranilnim eliksirjem ter z oljčki za konice, vsakodnevno. Pa ponoči lase v rahlo kito, da se ne uničuje konic.
Suhi šampon sem nekoč uporabila v sili, ko sem imela zlomljeno roko. Ta suhi šampon moraš pol dol spraviti. Če je temnejši las, se ta prah od šampona pozna. Imam močne lase, ampak sem imela pol nekam čudno las in sem se pol vseeno pomujala in nekako umila kaše s šamponom. Ti šamponi so res za v sili in ne za redno uporabo. Začni uporabljati za lasišče domač jabolčni kis, ki ga lahko vmešaš z malo limone. Da se ti lasišče nevtralizira. Kar se tiče samih las pa, če že, pobarvaj samo narastek, ostalo pa vzame barvni preliv, da ti barvo samo osveži. Pa kupi si kakšno kvalitetno masko pri frizerju in obvezno redno striži lase.
Dry Shampoo, 22.02.2023 ob 11:24
Imam barvane (temne) lase. Lasišče se mi hitro zmasti, lase pa imam suhe, zaradi tega mi pričeska na stoji najbolje. Ker menim, da vsakodnevno pranje in feniranje ni dobro za lasišče, bi poiskusila SUHI ŠAMPON.
Ne vem, kako točno ga uporabljati, ali resnično izboljša videz pričeske, naredi videz umitih las in volumen. Nekatere jih zelo pohvalijo.
Ker pa je izbira res velika, ne vem katerega kupiti. S katerim ste ve zadovoljne?
Kadar si nimam časa umiti las, jih posipam z običajnim otroškim pudrom, vtrem, razčesem in za dva dni je super. Meni je to dobra varianta.
Kot so že druge napisale tudi jaz od Nivee za temne lase z modrim pokrovčkom. Pri suhih šamponih je važno, da so kvalitetni torej poceni trgovskih znamk ne kupovat, ker te bo samo glava srbela, vonj imajo grozen pa še učinek je slab in ne razmasti kaj dosti pa ker si temnolasa obvezno more bit obarvan, ker ce kupiš navaden boš vsa bela po glavi torej tudi razni otroški pudri odpadejo. Jaz sem probala vsa na trzišču in edino ta od Nivee mi je top že leta ga uporabljam, ker imam zelo mastne lase danes operem jutri bom že mastne mela in ker imam dolge lase potem zgubijo volumen zgledajo kot metla.
Anonimno 5262, 22.02.2023 ob 12:46
Kadar si nimam časa umiti las, jih posipam z običajnim otroškim pudrom, vtrem, razčesem in za dva dni je super. Meni je to dobra varianta.
Saj točno to je tudi suhi šampon – smukec, oz. otroški talk, pa ali koruzni škrob, in ali soda bikarbona pa alkoholi v pršilu z dodanimi vonjavami. Lepo zapakiran v dozo s potisnim plinom.
Bolje, da si jih bolj pogosto umivaš, kot tole lol. Ena dermatologinja pravi, da je bolj zdravo, da si pogosteje umivaš lase hehe. Ona si jih vsak dan kot katerikoli del telesa. xd
Jaz si dam v šampon tea tree oil proti prhljaju in se mi zdi, da mi pomaga. (Mogoče tudi proti mastenju). Pa šampon moraš skoncentrirat na lasišče, ne na lase. Pa pazi, da je tak, ki dobro opere lasišče.
Jaz si tudi vsak dan umivam lase. To počnem že leta in leta in nisem opazila nobenega poslabšanja kvalitete lase. Vem, da vsi strašijo, kako je prepogosto umivanje slabo, ampak ker imam tanke, svilnate lase, ki so tudi hitro oprani in suhi, obenem pa tudi vsak dan športam, mi je to najboljša rešitev. Lepa frizura, lepo dišeči, čisti lasje Suhi šampon pa samo res občasno, če je nujno, vedno pa Batiste (imajo v Mullerju).
BReza, stara id takrat vam razdajan za zelo suhe kase. lirija. . Navlaži ßampon brez vsega. Toliko, fa upoabiš pol peno, da kaj stoji. Zelo nehje si pi uporavu, nw naran da nu frfitajo pri delu šefica že tako preveč s svojomi 230. Vsaj lase mi dihajoc začasno dihajo z 230 na vrat kee ao take srecne, veaeke in ninajo donde po slovenakem izrazu. Bon apetit.