kateri telefon mi svetujete
Je iphone. Nobeden telefon nima tako dobre kamere kot jo imajo iphoni. Sam sem imel cel kup androidov ampak sedaj sem prešaltal na iphone. Androidi so programsko omejeni iphoni pa ne. Stari iphone se nadgrajuje na zadnjo različico operacijskega sistema ,android pa kvečjemu samo na naslednjo in potem je konec. Čez dve leti že šteka medtem iphone nikoli ne šteka,ker je drugačni sistem delovanja. Fotoaparat na iphonu od modela 5s je še danes posebno dober ,slike pri zelo slabi svetlobi čiste. Video posnetki brez enega samega štekanja. Če hočeš takšno kamero na androidu moraš nabavit model vsaj 7s. Vse ostalo je neprimerno.
No to so moje izkušnje
Lahko prilepiš link, kjer si našla primerjavo?
[/quote]
https://www.bigbang.si/primerjava-izdelkov
Na strani od Big Banga imaš to možnost.
Lahko prilepiš link, kjer si našla primerjavo?
[/quote]
https://www.bigbang.si/primerjava-izdelkov
Na strani od Big Banga imaš to možnost.
[/quote]
Lite ima le 3gb namesto 4gb procesorja in 16gb namesto 32gb notranjega pomnilnika, ki pa je itak razsirljiv z mikro sd tako da tu ni težava, tako da edino procesor, samo za to kar ti rabiš ne igra vloge.
Če si omejena na 250 bo to najboljši novi telefon, ki ga dobiš za ta denar.
Lp
Hvala. Ampak moraš razumet, da meni ni jasna razlika med ifonom in androidom Meni je telefon pač telefon in res nič ne vem o njih – razen da ga znam uporabljat
A mi lahko svetuješ kaj konkretnega, torej z imenom ?
[/quote]
Glavna razlika je operacijski sistem in to da ima iphone pomočnico siri.
Vendar za omejen denar ne dobiš dovolj kakovostnega iphona, bo honor boljša izbira. Sem imel že iphone in se tudi kvari in šteka po enem letu in pol, batarija je pa tudi fuč. Model je bil 6s, imam zdaj androida s7 edge in mi mnogo bolj odgovarja, odločitev je tvoja.
Glede velikosti mi je načeloma vseeno oz. bi raje manjšega kot večjega.
Torej je lite verzija čisto ok?
[/quote]
Enim sede iPhone 5s predvsem zaradi majhnosti. Osebno sem mnenja, da je 13cm super, takoj se navadiš in imaš pred seboj dovolj veliko površino. Če do sedaj nisi imela pametnega telefona, še ne veš, kako ga boš uporabljala. Sam ga uporabljam za vse, razen za resno delo. Tudi to pišem na 5.2 palčnega..
Glede velikosti mi je načeloma vseeno oz. bi raje manjšega kot večjega.
Torej je lite verzija čisto ok?
[/quote]
Honor 8 in honor 8 lite sta enako velika (diagonala 13,2 cm).
[/quote]
Sama sploh nisem preverila. Ampak če govorim na splošno, mi je načeloma res vseeno za velikost oz. bi mi bilo ljubše, če ne bi bil čisto prevelik.
Glede verzije lite – če je načeloma vseeno, zakaj bi potem nekdo kupoval onega drugega, ki ni lite, in plačeval več zanj?
Honor 8 in honor 8 lite sta enako velika (diagonala 13,2 cm).
[/quote]
Sama sploh nisem preverila. Ampak če govorim na splošno, mi je načeloma res vseeno za velikost oz. bi mi bilo ljubše, če ne bi bil čisto prevelik.
Glede verzije lite – če je načeloma vseeno, zakaj bi potem nekdo kupoval onega drugega, ki ni lite, in plačeval več zanj?
[/quote]
So majhne razlike (ram in pomnilnik), vendar za ta konkretni telefon res ne vem, zakaj taka razlika v ceni, če bi prej vedel, da je tako poceni, bi ga kupil.
[/quote]
So majhne razlike (ram in pomnilnik), vendar za ta konkretni telefon res ne vem, zakaj taka razlika v ceni, če bi prej vedel, da je tako poceni, bi ga kupil.
[/quote]
Za izbirčne je razlika ogromna, praktično vsi parametri so boljši. A za osnovno uporabo je razlika skoraj nična, zato naj avtorica seveda vzame cenejšega. Je tudi novejši z novejšim sistemom..
Hvala. Ampak moraš razumet, da meni ni jasna razlika med ifonom in androidom Meni je telefon pač telefon in res nič ne vem o njih – razen da ga znam uporabljat
A mi lahko svetuješ kaj konkretnega, torej z imenom ?
[/quote]
Vendar za omejen denar ne dobiš dovolj kakovostnega iphona, bo honor boljša izbira. Sem imel že iphone in se tudi kvari in šteka po enem letu in pol, batarija je pa tudi fuč. Model je bil 6s, imam zdaj androida s7 edge in mi mnogo bolj odgovarja, odločitev je tvoja.
[/quote]
Meni se je Samsung zameril, ker uporabnikom ne omogoča nagradenj. Kupiš drag telefon, po dveh letih pa si še vedno z istim, že precej zastarelim operacijskim sistemom. Kot uporabnik si za Samsung vreden nekaj samo, ko kupiš telefon, potem pa se j… Zato samsung – never again. Po dveh, treh letih je telefon počasen, potem pa še začne štekat, se ugašat in je za v smeti. Kolegica ima iphone 5, sploh ne šteje več, koliko let. Dela kot urca, non-stop posodobljen na najnovejši operacijski sistem. Zato sem tudi jaz presedlala.
Ampak pustimo iphone, ker ga itak ni v tem cenovnem razredu. Huaway bo veliko boljša izbira, ker za enak denar dobiš več telefona, kot recimo pri Samsungu. Po dveh letih bo pa počasi za odstrel – ga ima mož. Ampak če te ne stane veliko, vsaj ne jokaš za njim.
[/quote]
Meni se je Samsung zameril, ker uporabnikom ne omogoča nagradenj. Kupiš drag telefon, po dveh letih pa si še vedno z istim, že precej zastarelim operacijskim sistemom. Kot uporabnik si za Samsung vreden nekaj samo, ko kupiš telefon, potem pa se j… Zato samsung – never again. Po dveh, treh letih je telefon počasen, potem pa še začne štekat, se ugašat in je za v smeti. Kolegica ima iphone 5, sploh ne šteje več, koliko let. Dela kot urca, non-stop posodobljen na najnovejši operacijski sistem. Zato sem tudi jaz presedlala.
Ampak pustimo iphone, ker ga itak ni v tem cenovnem razredu. Huaway bo veliko boljša izbira, ker za enak denar dobiš več telefona, kot recimo pri Samsungu. Po dveh letih bo pa počasi za odstrel – ga ima mož. Ampak če te ne stane veliko, vsaj ne jokaš za njim.
[/quote]
menda je po neki logiki namen proizvajalca nečesa za potrošnike zaslužek, inovacije itn. poleg sledenja trendom, posledično vsako leto novi modeli, od potrošnikov ki v današnjih časih mislijo živet od ene naprave za desetletja pa nimajo nič, zato vas puščajo na zastarelih modelih z ukinjeno podporo ali pa na iphonih, ki po razvoju, funkcionalnosti in uporabnosti capljajo nekje zadaj.
[/quote]
menda je po neki logiki namen proizvajalca nečesa za potrošnike zaslužek, inovacije itn. poleg sledenja trendom, posledično vsako leto novi modeli, od potrošnikov ki v današnjih časih mislijo živet od ene naprave za desetletja pa nimajo nič, zato vas puščajo na zastarelih modelih z ukinjeno podporo ali pa na iphonih, ki po razvoju, funkcionalnosti in uporabnosti capljajo nekje zadaj.
[/quote]
Šurde, Gunnar, ti že veš, ker si imel v življenju toooook ifonov. :))) Po desetih let puljenja las zaradi andoidov zdaj iphone, ampak me boš ti prepričeval o funkcionalnosti in nefunkcionalnosti. :))) Padam pod mizo od smeha. Ti kar kupuj vsako leto nov telefon, saj če je android, ti kaj drugega tudi ne preostane.