Kateri telefon?
Hej:)
Želim kupiti pametni telefon, a ne vem katerega. Kaj svetujete?
V bistvu sem hotela Samsung Galaxy S4, a mi je predrag. Pa sem razmišljala o S4 mini in HTC One mini, a ne vem. Kaj vi menite?
Velikost bi želela takšno nekje kot je S3, dober fotoaparat, hitro delovanje telefona … Kaj svetujete?
Kaj pa naročanje iz tujine? Kako je s tem? Katere strani priporočate?
Hvala, LP
Ne glede na to za kater telefon se odločiš, na omenjeno lahko sama precej vplivaš (izklop samodejnih posodobitev, izklop raznih sinhronizacij in delovanja aplikacij v ozadju ipd.)
Glede fotoaparata: lahko si pogledaš testne fotografije posnete z željenim telefonom https://secure.flickr.com/cameras/
Po specifikcijah sodeč je hitrejši Samsung S4 mini. Verjetno pa ne zgrešiš dosti niti z S3 mini ali kakšnim cenejšim HTC-jem.
Če kupuješ telefon brez vezave, se pravi po polni ceni, je trenutno glede na tvoje zahteve bestbuy telefon Motorola Moto G. Po vseh testih ga zelo hvalijo, predstavlja neverjetno vrednost glede na ceno saj se kosa s telefoni veliko višjega cenovnega ranga. Edina slabost je, da se ga v Sloveniji ne dobi, ker ni več uvoznika za Motorolo. A glede na forume, ga je iz tujine, preko amazona naročilo že precej slovencev in so vsi precej zadovoljni. Telefon blesti pravzaprav na vseh področjih, edino področje kjer ne izstopa je kamera, ki je povprečna. 8GB verzijo dobiš za 170€, 16GB za 200€, brez vezave seveda. KLIK
Druga opcija vredna nakupa v tem rangu pa je LG Optimus 4X HD, ki v svojem cenovnem razredu glede na konkureno ponuja največ. Več o njem lahko prebereš TUKAJ
Še ena odlična opcija pa sta seveda Nexus 4 in novejši Nexus 5. Nexus 4 dobiš TUKAJ za 285€, medtem ko je Nexus 5 nekoliko dražji (dobrih 100€) …
S tem je podobno kot pri izbiri tablic ali prenosnikov. Vsak bi želel kakovosten izdelek za malo denarja.
Ža se pregovor: Denar ne laže – pri teh nakupih še kako hitro izkaže za resničnega.
Računalnik s celeronom bo sicer nov in ob prvem zagonu dokaj hiter, zlasti v primerjavi s kakšnim starejšim mlinčkom, ki se nam valja doma. Po nameščanju vse potrebnih programov in začetku dela – se bodo seveda pokazale kar precejšnje razlike… No, šele potem uporabnik začne razmišljati, ali je z nakupov basic variante mobitela, tablice ali računalnika sploh kaj prihranil.
Forum je zaprt za komentiranje.