Najdi forum

kateri tiskalnik

Enako vprašanje sem postavila že na forumu o fotografiranju, a nanj ni odgovora, zato ga postavljam še tu.

Preskočila bom fotografiranje, ker smo to nekako že usvojili. ZAnima me pa, s katrimi tiskalniki tiskate kvalitetne fotografije. Mi smo namreč kupili novi Canon i350, pa nam cca. 2 cm od desnega roba (če gledamo fotograijo) naredi črto. Preizkusili smo dva enaka modela, a učinek je bil enak. Zame je to neuporabna fotografija.
S katrim tiskalnikom naj torej kvalitetno (pa po možnosti še po ugodni ceni) tiskamo fotografije (brez čte, seveda). Mora pa seveda imeti opcijo “brezrobega” tiskanja vsaj za fotografijo formata 10 x 15.

Hvala!
ARja

Težko bo takole na pamet, eden je recimo tale

Lexmark PrinTrio Photo
Lexmark je predstavil novo večfunkcijsko napravo, ki temelji na barvnem brizgalniku optimiziranem za tisk fotografij PrinTrio Photo P3150. Novinec omogoča kakovosten tisk digitalnih fotografij brez robov z ločljivostjo 4800 x 1200 pik na palec, pa tudi optično prebiranje gradiva z 48-bitno barvno globino in ločljivostjo 600 x 1200 pikic na palec. Povrh vsega vsebuje čitalce za pomnilniške kartice (CompactFlash I in II, SmartMedia, Memory Stick, Secure Digital (SD), MultiMedia (MMC) ter Microdrive), ki jih vstavimo neposredno v PrinTrio Photo enoto in nato fotografije natisnemo tudi brez uporabe in posredovanja računalnika (Članek skopiran iz http://www.monitor.si)

Sicer pa sem jih našel cel kup: v google sem vpisal “tiskanje brez robov”.

Wega LPS

Zame so tudi Canonovi tiskalniki neuporabni. Vsaj zame….

zakaj pa ne daš razvijati klasičnih fotografij? Znanec mi je omenil, da je najprej močno sanjal o tiskalnikih, pa je potem malce računal in se odločil za elektronsko dostavo fotografij (npr. če imate kabelski ali ADSL priključek, to ni problem) in izdelavo klasičnih fotografij. Definitivno najcenejši postopek.

V google sem vpisal “razvijanje digitalnih fotografij” ali pa kaj podobnega in našel cel trop naslovov, npr. http://www2.digifot.com/help/digifot/digifotHELP.htm

Premisli tudi o tem. Domača izdelava fotografij je zamudna in draga reč.

Se pridružujem mnenju. Dober foto papir stane več kot 200sit/A4, kamor ne spraviš 4 10×15 fotografije, da ne govorim o fotopapirjih, ki so že pripravljeni za 10×15 format in imajo prostora za dve taki sliki. Če računaš še porabo črnila, izgubo časa, amortizacijo tiskalnika,… je vse skupaj sigurno dražje in manj kvalitetno, kot razvijanje dig. fotografije v studiu. V Kodakovih servsih je cena digitalne na 10×15 70 SIT, kvaliteta pa je odlična (imam 4Mpixlov fotoaparat).

Andrej, saj veliko slik dajemo razvijat drugam (tako, kot ti svetuješ) in vem, da je to daleč najcenejša varianta. PA vseeno se dogaja, da želiš natisniti še kaj doma, ker bi npr. rad “fotko” takoj in ne šele čez 48 ur.
In ker nam je slučajno crknil še stari tiskalnik in če že kupujemo novega, bi vseeno želeli takega, ki bi nam tiskal tudi kvalitetne fotke.
Pa vseeno hvala za nasvet!
Arja

Mislim, da boste zadovoljni z vsakim novejšim modelom HP. Na foto papirju, ki seveda ni poceni, bodo slike odlične kakovosti. Cene tiskalnikom padajo, tako da odločitev ne bo težka. V vsaki večji rač. trgovini ali podjetju naj bi vam znali svetovati pri izbiri ustreznega modela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close