kateri trgovec prodaja soško postrv
Pokliči Ribiško družino Tolmin, oni so najboljši v vzgoji soške postrvi. Verjetno imajo oni najboljši odgovor zate in lp
Pokliči Ribiško družino Tolmin, oni so najboljši v vzgoji soške postrvi. Verjetno imajo oni najboljši odgovor zate in lp
http://www.ribiska-druzina-tolmin.si/%5B/quote%5D
A zdaj pa naj še dve uri se guncam do tolmina za postrv? Sem mislila da če kak trgovec ima potem kupim, zaradi kile ribe pa se res ne mislim voziti 200km.
Samo v vednost ker je zgoraj nekdo napisal da so ribe iz ribogojnice futrane z vso mogočo svinjarijo in hormoni.
Zakaj se torej proda vec gojenega kot ulovljenega?
A to je resno vprašanje? Ulovljenih postrvi je količinsko praktično nič v primerjavi z gojenimi. Na trgu jih ni. Če bi bile, bi bile drage kot žafran.[/quote]
Ne govorim o postrvih ampak na splosno….
A to je resno vprašanje? Ulovljenih postrvi je količinsko praktično nič v primerjavi z gojenimi. Na trgu jih ni. Če bi bile, bi bile drage kot žafran.[/quote]
Ne govorim o postrvih ampak na splosno….[/quote]Na splošno? Pomeni vse ribe? Ali tudi divjačina? Ker za vse to, divje ribe in divjačino velja isto: zelo malo je tega in zelo drago je. Seveda pa je tudi zelo odlično!
Sošk postrv je zaščitena in je dobiš samo v zelo omejehih količinah, pa še to ribiči ali posoške gostilne.
Imaš pa navadne postrvi kolikor hočeš[/quote]
Prodajali so soške in navadne postrvi.Med seboj so se zelo razlikovale, tako po barvi, obliki, kot ceni, ki je bila skoraj podvojena.
So mi padle v oko, ker jih do sedaj nisem zasledila v prodaji trgovine.
Ne govorim o postrvih ampak na splosno….[/quote]Na splošno? Pomeni vse ribe? Ali tudi divjačina? Ker za vse to, divje ribe in divjačino velja isto: zelo malo je tega in zelo drago je. Seveda pa je tudi zelo odlično![/quote]
joj ce govorimo o ribah ni potrebe mesati divjacine zraven
Ni pa res da so gojene ribe drazje od ulovljenih…Drazje so le nekatere ulovljene ribe…
Vecina ulovljenih rib je cenejsih pa se ljudje odlocajo se vedno bolj za gojene. Ce so tako osvesceni kako se futra te gojene ribe zakaj jih kljub temu kupujejo vec kot ulovljenih? Pa gojene so drazje torej so ulovljene cenejse… Ni nobene logike
Na splošno? Pomeni vse ribe? Ali tudi divjačina? Ker za vse to, divje ribe in divjačino velja isto: zelo malo je tega in zelo drago je. Seveda pa je tudi zelo odlično![/quote]
Ni pa res da so gojene ribe drazje od ulovljenih…Drazje so le nekatere ulovljene ribe…
Vecina ulovljenih rib je cenejsih pa se ljudje odlocajo se vedno bolj za gojene. Ce so tako osvesceni kako se futra te gojene ribe zakaj jih kljub temu kupujejo vec kot ulovljenih? Pa gojene so drazje torej so ulovljene cenejse… Ni nobene logike :P[/quote]
No, zdaj me pa zanimajo te poceni ulovljene negojene ribe, ker jaz bi jih zelo rad kupil. Kje pa so to kupi?
Vecina ulovljenih rib je cenejsih pa se ljudje odlocajo se vedno bolj za gojene. Ce so tako osvesceni kako se futra te gojene ribe zakaj jih kljub temu kupujejo vec kot ulovljenih? Pa gojene so drazje torej so ulovljene cenejse… Ni nobene logike :P[/quote]
No, zdaj me pa zanimajo te poceni ulovljene negojene ribe, ker jaz bi jih zelo rad kupil. Kje pa so to kupi?[/quote]
Recimo v mercatorjevi ribarnici imajo poceni ulovljene ribe…
No da malo bolje razlozim…
Orade, brancini, rombi, morski listi, postrvi in potocne zlatovscice so gojeni. Cene teh se gibljejo od cca. 10 eur naprej
Medtem ko recimo skuse, ciplji, molici, sardele, suri drzijo ceno do cca. 10 eur
Aha, ja to pa (sicer zelo za silo) celo malo drži, jaz rabim sladkovodne, zaradi alergije, sem malo pozabil na morske. Gojene postrvi na lj. trgu v ribarnici Berlek so 6,20€/kg, edine cenejše ribe na trgu so sardele, ki so okrog 5€/kg. Tako da ene negojene ribe, sardele, so pa celo res cenejše od gojenih postrvi. Ampak samo sardele.
Tole post vsak dan dviguje nekdo kot da si res pol Slovenije želi lih soško postrv na krožniku, v bistvu pa, glede na kar nekaj odgovorov sklepam, da je avtorica itak samo preganjala dolgcajt in totalno nevednost na forumu. Nekdo, ki se mu zalušta točno neka hrana, jo verjetno že pozna, drugače bi rekel kvečemu, da bi rad poskusil, ne. Tole babše pa očitno nima pojma o postrvi, še o navadni ne, kaj šele o soški, glede na komentarje nekaj poznavalcev…. Torej, draga gospa, za nedeljo še dve šefli dunajskega šnicla, ne:-))
Aha, ja to pa (sicer zelo za silo) celo malo drži, jaz rabim sladkovodne, zaradi alergije, sem malo pozabil na morske. Gojene postrvi na lj. trgu v ribarnici Berlek so 6,20€/kg, edine cenejše ribe na trgu so sardele, ki so okrog 5€/kg. Tako da ene negojene ribe, sardele, so pa celo res cenejše od gojenih postrvi. Ampak samo sardele.[/quote]
Tudi pri tem ti lahko pomagam
Sardele ki jih ulovijo hrvati so po 3 eur in nekaj nase pa po 7. Ciplji in suri po 5 eur, skuse po 8
Govorim o mercatorju…Na trznici ne vem nisem se bila tam, vem pa da ima tisti kijih vozi okrog pod drazjo ceno
Suri, ki so modre ribe kot skuse so tudi po 6 eur…:)
Glede sladkovodnih rib pa tako…Gojene so postrvi in potocne zlatovscice
Ce isces negojene pa bolj fileji…recimo nilski ostriz kije iz reke v Tanzaniji pa Ciplji so vecinoma iz reke Po v Italiji…druge ribe mi trenutno ne padejo na pamet. Nilski ostriz mislim da dosega ceno 13 eur na kg. Ciplje pa dobis ze za cca. 5 eur