Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri voziček

Kateri voziček

V začetku oktobra pričakujemo našega prvega dojenčka.

Ker se ne počutim ravno blesteče, hkrati pa hodim še v službo, se vozim do službe 1h pa še ta vročina ipd, nisem popoldan ravno pri volji za neke pohode po trgovinah za otroškim vozičkom.

Najrajši bi šla v soboto v Toysa s točno predstavo kateri voziček hočem in rekla, dajte mi probate tega in tega in tega in se potem odločila med 3 modeli.

Zato se obračam na vas s prošnjo, da mi predlagate katere modele naj sprobam.

Moje predstave so nekako sledeče:
– imel bi naj 4 kolesa
– kolesa bi bila vrtljiva v vse smeri
– sprednja koleca manjaša in bolj skupaj od zadnjih vendar sprednjih ne bi imela čisto skupaj
– moj navija za gumjasta kolesa (napihljiva ali kakšna?)
– voziček mora biti uporaben na našem dovozu – do ceste imamo caa 100m makedama – dovoz je v breg.
– voziček bo potrebno dostikrat tiščat v breg – živimo namreč v precej hribovitem področju
– super bi bilo, če bi imel jajčko, košaro, športni del (ali imajo to vsi vozički?)
– super bi bilo, da bi se dal ročaj obrnit v smeri vožnje – da lahko otroka vozim tako, da gleda proti meni ali pa vstran od mene
– oba z mojim sva precej visoka, zato bi bilo super, če bi bil bolj visok oz imel višji ročaj

Recimo nekaj takega http://www.otroski-vozicki.com/si/otroski-vozicek-tako-captiva-i1163.shtml

ali pa tkašnega http://www.otroski-vozicki.com/si/otroski-vozicek-tako-warrior-fantazija-8-i1169.shtml

ali pa http://www.otroski-vozicki.com/si/otroski-vozicek-bebetto-holland-potovalni-komplet-z-lupinico-i970.shtml

ali pa nekaj takega http://www.lux4kids.si/otroski-vozicek-viper-lux-2011

Ker že dolgo v sorodstvu nismo imeli dojenčka, prav tako pa sem tudi prva nosečka med prijateljicami vas prosim za vaša mnjenja.

Ali bo tak voziček, kot ga imava nagledanega sploh primeren za naš teren?
Ali bo z njim lahko ravnat?
Priporočate kakšnega drugega?

Kot že rečeno – v toysa bi rada šla z približnim seznamom željenih modelov in se tam na licu mesta odločila za enega.

Hvala vam že vnaprej za vso pomoč in predloge.

jaz bi samo glede toysa- tam ni nič ceneje. pojdi v BC, saj imajo isto. lahko pa potem svoj model ceneje iščeš na netu. BC ti vse razložijo (tudi če jim ta seznam tja neseš), razstavijo.

najlaže boš sprobala na licu mesta.
vsi vozki nimajo lupinice zraven.

Hvala za odgovor!

V BC bom tudi šla.
Imam pa do Toysa caa 40 min vožnje.
Sodelavec mi sedaj pravi, da naj grem si v BC izbrat model in si ga naj naročim na madžarskem.

Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Do Lendave imama caa 100 km – to bi še najbrž tudi šlo, če bo vreme tako kot danes 😉

Živjo

Priporočam ti Maxi Cosi Mura 4 kolesnik. Je res malo dražji ampak super voziček. Moj partner je tudi zelo visok in ročaj se da potegnit ven in se podaljša tako, da ga lahko brez problema voziš. Všeč mi je ker se tako lepo zloži in vse je samo na klik..Nič kaj veliko matranja, da ga zložiš ali zamenjaš lupinico z športnim delom oz košaro. Res pa je da moraš košaro in lupinico posebaj kupiti, ker pri nas v BC tega nimajo v kompletu kot 3 v 1. Nas je prišel ta voziček lani okrog 900€, lahko ga pa naročiš tudi preko eBaya. Mislim da tam celo ponujajo v kompletu voziček. Letos so sicer nove barve, mogoče pa preko neta ponujajo lanski model kaj ceneje. Voziček je vozen vsepovsod – smo sprobali. Vse kakor ti pa priporočam voziček, kateri ima napihljiva kolesa. Tak je za makedam super. Ker ostala kolesca se ti bodo ful uničila.

Kar se pa tiče Avstrije ti pa lahko povem, da sva midva tudi najprej hotela kupiti tam ta voziček samo pol ko smo pa cene vidli nas je pa vse minilo. za 200€ dražje nas bi prišlo v XXXLutzu kot pa pri nas v BC. S tem da so v Lutzu imeli popuste pa še vedno tako drago. Pa tudi preko neta nisem hotela naročit, ker če bi bila potrebna kakšna reklamacija raje to urejam pri nas kot v tujini.

Upam, da sem ti pomagala..

Lp m

Pozdravljena,

Tudi jaz ti priporočam Muro, kot predhodnica. Mi imamo sicer trikolesnik ampak je res fleten voziček. Sicer ni med najlažjimi, ampak vse ostalo odtehta (je že napisano v enem postu)
Sva pa mi2 kupila cel sistem: voziček s športnim delom, košaro, lupinico (Pebble), in Family fix ter avtosedež Pearl, ki ravno tako paše na family fix. In pa torba zame, čeprav je bil možek proti 🙂
Za vse skupaj sva odštela 2 leti nazaj malo več kot 1000 eur v BC. Je pa res, da je to edino, kar sva kupovala novo z izjemo previjalne podloge in parih kosov oblačil. Ostalo sva dobila na posodo.

Želim ti uspešen nakup.

Jaz sem imela Concord neo (lupinico, košaro, šp. del, torbo, zimsko vrečo) in bilo vse zelo kvalitetno. Še 1x bi se enako odločila!

Tudi jaz imam Maxi Cosi Mura 4. Sem super zadovoljna, po makedamu in v v precej strm hrib brez problema. Edino kar me eno pikico moti je majhen predal za stvari pod vozičkom, ampak ni panike.

Za makedam so gumijasta (napihljiva) kolesa pomoje skoraj obvezna. Pri Muri so sprednja kolesa manjša in se obračajo v vse smeri, po potrebi pa tudi fiksirajo. Sedežni del se obrne v obe smeri, tako da otrok gleda v smer vožnje ali proti tebi. Se povsem poleže, tako da je primeren tudi za zelo majhne otroke, čeprav smo mi imeli tudi košaro, ker je hči rojena konec decembra in smo košaro uporabljali tudi zaradi zaščite pred mrazom. Poleti bi mogoče šlo tudi brez nje… ročaj je nastavljiv po višini, voziček se dokaj enostavno zloži, zasede pa vseeno kar nekaj prostora in ni najlažji…

Jaz sem ga kupila po internetu iz Nemčije – vsaj 200 eur je cenejši kot pri nas v Babycentru ali v Pikapolonici. Obstaja par zelo dobrih in zanesljivih spletnih trgovin, kjer so stvari bistveno cenejše kot pri nas. Za voziček in košaro sva lani dala okoli 550 eur s poštnino vred, pri nas bi naju prišlo 750. Lupinico sem kupila posebej, ampak potrebuješ še adapterje, da jo lahko namontiraš na voziček (stanejo 10 eur). Ne pozabi kupiti senčnika/marelice že skupaj z vozičkom, ker ga poleti rabiš, pa na vsak voziček paše poseben – za maxi cosi stane skupaj z nosilcem nekih 35 eur.

Jaz sem dobesedno doktorirala iz vozičkov, preden sem ga kupila. Največji hec je bil pa to, da sem prvega izbrala Muro 4, vse pregledala in primerjala (v Avstriji so res dražji) in na koncu po nekaj mesecih analiz in premišljevanja kupila Muro 4 :)))

Nekaj praktičnih nasvetov:

1. Rodila boš oktobra. To pomeni, da bo tvoj malček, ko bosta zunaj še kar toplo oblečen. hkrati to tudi pomeni, da bo košara mogoče uporabna dlje, kot pri dojenčkih rojenih v spomladanskih mesecih. Torej naj bi bila košara dobra. Vzameš večji model košare (obstajata 2 velikosti) – vprašaj.

2. Lupinica mora biti kvalitetna, saj je to avtosedež in je varnost pomembna, hkrati pa mora biti udobna. Primerjaj par lupinic med sabo – saj jih imajo raztavljene, boš zelo hitro ugotovila razliko.

3. Športni del vozička. jaz iamm zelo slabo izkušnjo. Namreč moj športni del je sestavljen iz 2 kosov (naslonjalo, sedež), oba kosa sta združena v eno in med njima je 5 cm široka vrzel. Otroček ima sedaj 6 mesecev in moram tole vrzel napolniti z brisačami, sicer ima ožuljeno ritko.

za tako bedast voziček sem odštela 700e v Baby centru. Imela sem rizično nosečnost in prav tako nisem mogla dosti pohajat okrog. Prodajalke v BC pa me na to napako niso opozorile.

Sedaj ko to veš lahko enostavno 1x greš v trgovino in rečeš naj ti pokaže prodajalka vse 3 dele vozička,ki ti je najbolj všeč. Z roko se sprehodi po vozičku, tako kot recimo potišpaš jogi preden ga kupiš.

Začni pa tako, da si lahko preko interneta in s pomočjo kolegic izbereš voziček za ceno, ki si jo pripravljena plačat. Potem samo podrobno preglej tale voziček v živo in za to porabiš samo 1 dan časa.

Nisem brala vsega tule gor… se opravičujem – lahko ti pomagam, če mi poveš za kakšno ceno bi rada voziček. Torej max koliko denarja si pripravljena dat?

Hvala za predloge!

Sem dodala Muro 4 na seznamu, čeprav cena pa je ubijalska :S

Concord neo mi ima spredaj premajna kolesca in ne vem če bi se obnesel – mi bomo do ceste vozili po pravem makadamu, takšnem njivskem z dosti blata, trave, lukenj, velikih kamnov ipd – ko moraš še z avtom paziti kako pelješ :S:S:S

Peg Parego, Plico, hvalijo.

Cam 3 kolesnik je za tak teren, kot ga opisuješ. – vendar bodi pozorna pri tem vozičku na te stvari, kot je opozorila mala miš zgoraj.

Vozičke dobiš tudi ceneje, npr poglej si Baby boom, ali Baby spa.

Obvezno pa naj ti ne bo merilo samo vaš makadam, temveč so pomembne tudi stvari, ki jih je pisala mala miš.

Zate pride vpoštev 3 kolesnik. Tole že majo zoži tvoje nadaljnje razmišljanje.

Mala miš!

Hvala za tvoje pripombe in nasvete. Tudi jaz imam problem, da za iskanje vozička ravno nimam ne vem koliko časa (služba, zidamo, vožnja, vročina me ubija itd itd pa dobro – ne bomo jamrali :D).

Mura 4 recimo (koliko jo danes gledam) mi je zelo všeč – skrbi me le cena, ker ko sem seštela vse skupaj sem prišla na nekje 1.000 eur :S:S:S

Dala bi tam med 600 – 800.

Ampak zgleda, da če želim kvaliteten in predvsem funkcionalen voziček (ključen je makedam – čim večja napihljiva kolesa, oba s partnerjem visoka) itd. bom morala se pripraviti da bo cena bolj okoli 800 – 1.000.

Razen če kupil rabljeno ali pa jo probam naročit iz Nemčije.
Danes pošiljam tudi povpraševanje na madžarsko za Muro4 komplet in bom videla kaj bo rekla.

Obstaja še kakšen podoben voziček?

@belinka – hvala tudi za tvoje mnjenje.

Na nekih forumih sem prebrala, da bi naj 4 kolesnik bil bolj varen kar se tiče prehoda iz ceste na pločnik, po jarkastem in luknjastem terenu ipd.

Zato v osnovi gledava 4 kolesnik.

A bi se 3 kolesnik vseeno bolje obnesel?

Jaz sem mnenja, da moraš stvar potipat, jo prijet v roke in se nato odločit.

Mislim pa, da se kvaliteten voziček dobi tudi ceneje. Do oktobra imaš še čas, voziček se kupuje v zadnjih 2 mesecih. Ne zaleti se v nekaj, kar ti predlagajo drugi, dokler sama ne oceniš…

Nikoli nebi dala 1000e za voziček.

Poglej si kakšni so novi modeli vozička Cam Cortina 3x. Košara je zelo dobra, ima tudi nastavljivo vzglavje do polsedečega položaja. Lupinica je ok, za športni del vprašaj glede tiste vrzeli, ki jo omenja mala miš. To lahko narediš po telefonu.

mhm… in kaj boš naredila, če ti na sprehodu poči guma? Cam 3 kolesnijk je odličen za po makadamu, nima pa napihljivih gum. (Jaz imam tak voziček, vendar starejši model, ki ima res tole vrzel med naslonjalom in sedežem. Če so to odpravili, je voziček super in ga zelo priporočam, cena pa ni ubijalska.

Verjami, stroškov bo ogromno. Samo upaj, da boš lahko dojila, sicer je mleko katastzrofalno drago. Ne se zapufat za dojenčka. Pri izbiri vozička potrebuješ malo zdrave pameti.

… Za 1000 e dobim že rabljenega Cliota, ne pa voziček, a ste nori folk al kaj?

3 kolesnik je super, mora pa imet držalo iz enega kosa, ne iz 2. Jaz imam 3 kolesnik in je super za makadam, nisem opazila, da bi bil nevaren… Ne vem no… sem probala tudi 4 kolesnik… ampak… Mene je 3 kolesnik zelo prepričal. najbrž pa ne boš šla na Triglav z njim, oštja.

Lej ne vem… povprašaj še malo. 100 ljudi, 100 čudi, veš.

jaz imam ze v drugo quinny freestyla, odlicen vozicek, sicer 3 kolesnik, a priporocam, da razmislis. vse drugo se sklada s tem, kar si zelis od vozicka ti. le eno slabo lastnost ima – teza.

http://www.babyonlineshop.de/kinderwagen/Maxi-Cosi-Dorel-Shop/

Mura 4 za 400 eur…
potrebuješ še lupinico (cca 150eur za maxi cosi cabrio – meni je bila zelo dobra)
in košaro (cca 180 eur)

skupaj nekje 750 eur s poštnino vred…

zdajle sicer nimam več časa posebej brskat po internetu, ampak se zelo splača malo pogledat, če imajo na kakšni spletni strani kakšne lanske modele ali akcije

@Barbapapa

Hvala za pomoč 😉

Pišem še mail za madžarsko 😉

JAz imam hartana, model Topline S. http://comfortbaby.com/index.php?id=75

Malčica je stara 11 mesecev in sem resnično zadovoljna z njim. Ustreza vsem tvojim zahtevam, razen temu da ima lupinico. Jaz osebno nisem pristaš teh komletov, ker lupinica je le avtosedež in želim imeti varnost. Ta model vozička se obrača v obe smeri in to ne tako, da obračaš košaro/sedž, ampak ročaje. Kajti sedaj imajo vsi vozički napisao, da so vozni v obe smeri, toda razlika je, če moraš ti sedež obračat ali pa samo ročaje prestaviš na drugo stran in je to to.
Je pa voziček kompakten (pri nas bo še za drugega), narejen v Nemčiji in ko se zloži, ni ravno majhen. In mogoče bi bila lahko košara spodaj malo bolj globja.
Je pa res, da ga pri nas ne boš našla v trgovinah ala BC, Pikapolonica, jaz sem ga naročila preko neta (bistveno ceneje), v LJ sem si ga šla pa ogledat. Za športni del, mehko košaro, senčnik, mrežo proti komarjem, ovčjo podlogo, torbo in poštnino iz Nemčije sva dala 730 EUR.

Tudi mi pričakujemo oktobra, ker bo to naš tretji navihanec sem točno vedela kaj želim, – nekaj lahkega ( to je bilo meni zelo pomebno, ker maxi cosi voziček je zame s 14 kg pretežak) okretnega (vrtljiva prednja kolesa, vodljivost z eno roko), vzdržljivega, prilagodljivega (brez težav lahko nataknem lupinico in košaro – pa še adapterji so bili avtomatično vključeni v ceno) in tako sem prejšnji teden naročila voziček Mutsy transporter, lahek 7,5 kg, velika napihljiva kolesa, posebej sem kupila košaro in avtosedež maxi cosi (ki sem ga dobila znižanega na 100€) še deževni prevleki za športni del in košaro posebej in sem za vse odštela 560€ v XXL Lutzu v Avstriji.

še voziček: http://www.mutsy.nl/products/transporter/options

jaz sem se odločila za transpoterja, ker se lepše zloži od 4 riderja.

še 4 rider (imam občutek da je bolj popularen od transporterja)
http://www.mutsy.nl/products/4rider

Oba imajo tudi v BC, kašne so pa tam cene pa žal ne vem.

Poglej mogoče ti bo ustrezal.

Tudi mi imamo Muro 4 in je super! Imamo makedam in vsakodnevno se vozimo po hribih, makedamu, kolovozih, travnikih,… 🙂 Povsod gre 🙂 Smo pa, sedaj ko je že malo večji kupili še marelo, ki se zloži in je super za v avto, šoping,….

Poglej za rabljenimi na Bolhi, včasih dobiš skoraj nove veliko ceneje!

Dodajam Mutsy transporter na seznam “to check out in Baby center”
in pa za Hartmana pišem mail.

Hvala vam punce, ker ste mi dale par predlogov, ker ko sem iskala po netum nisem našla nič kaj pametnega :S ;);););)

Eno Muro 4 sem našla na bolhi blizu nas – se mi niso še javili. Bom šla pogledat, če je dovolj ohranjena, da bi se splačal nakup.

A pri Muri4 se da obrnit ročaj v drugo smer vožnje?

REs ste me spravile v dobro voljo – hvala 😉

pri muri4 obrneš sedežni del – športni del.
ročaj se ne obrača, pa košara ima take adapterje, da lahko gleda tudi samo proti tebi in ne v smer vožnje… samo za košaro je itak vseeno, ponavadi jo imaš itak k sebi obrnjeno… jaz sem jo kdaj pa kdaj tudi okol obrnila – za po klancu navzdol, ker je bil res strm klanec in je tamala visela preveč na glavo 🙂 samo se ne zatakne na klik, je pa toliko fiksirana, da pasti pa tudi ne more nikamor…

Mi imamo pa trikolesnik od Chicota. Ima malo večja kolesa, sprednje kolo vrtljivo. Nobenih težav ni bilo nikoli z makedamom. Meni je super, ker ima na ročki tudi bremzo, kot na kolesu, kar nam v klancu velikokrat pride prav. Je pa l v kompletu lupinca, globoka košara in športni voziček. Kupili smo ga v BTC Ljubljana, hala A v Chicotovi trgovini. Poglej na njihovo internetno stran.

ja, bremza na ročaju je pomoje res fina za klance… mura4 je nima, to sem pa res malo pogrešala…

samo ni vozička, ki bi imel vse, to sem pa v procesu izbiranja tudi ugotovila…

New Report

Close