Katero banko izbrati?
Danes mi je dokončno počil film in takoj jutri grem v akcijo menjave banke. (danes zjutraj sem namreč v trgovini ugotovila, da mi je potekla bančna kartica, nove mi pa sploh niso poslali) :(((
Ker želim imeti banko v svojem kraju, imam na izbiro naslednje banke:
Banka Koper
A banka
SKB
Katero od naštetih mi svetujete, kako ste zadovoljni tisti, ki imate račune na teh bankah?
In najpomembnejše vprašanje: kako je sploh s prenosom kredita (manjši znesek)? Se to sploh da?
Hvala in lp!
Jaz imam Abanko in tudi meni je včeraj pretekla kartica – danes že velja nova. Sem pa že pred enim mesecem dobila po pošti najprej nov PIN za novo kartico, čez en teden pa še novo kartico. Pa še vedela nisem, da mi stara preteče.
Kako je s kreditom, ne vem, ker ga še nikoli nisem imela. Najbrž pa se da vse urediti, sploh če je manjši.
Najprej si dobro poglej v kreditni pogodbi, kakšni so pogoji. Lahko da piše, da če preneseš poslovanje na drugo banko, se ti obrestna mera poveča za XY odstotne točke. Tako da v menjavo zaradi tega, ker ti kao niso poslali kartice, ne hodi brez dobre analize, kaj to zate pomeni.
Si se mogoče vmes selila pa nisi sporočila naslova za kartico? Si dala začasni naslov, kjer ne živiš več? Nisi dvignila priporočene pošiljke? Je bilo kaj takšnega, da si sama kriva in ne banka?
OD teh sicer poznam samo SKB in mi je bila OK, Abanka se mi zdi, da je bila lansko leto izbrana za najboljšo banko. Najbrž nobena ni ravno slaba, poglej pogoje, kaj potrebuješ ipd. Najprej pa poglej svojo kreditno pogodbo in kaj bo to pomenilo zate.
Hvala za nasvete, ja, bom pogledala pogodbo. Ne, nisem se selila ali kaj podobnega. In tudi kartica in PIN koda ne prideta s priporočeno pošto, saj je sin dobil novo kartico kakšna 2 meseca nazaj.
In tole s kartico je samo kaplja čez rob, ni edini “kiks”.
O Sparkasse sem pa tudi razmišljala, ampak mi je predaleč. Kljub vsemu je treba včasih še vedno osebno na banko in mi res ni do tega, da bi se vozila 40 km daleč.
Moj mož ima NLB od pamtiveka, pa je želel samo iz ene enote presedlat na drugo, pa bi moral vse obveznosti poravnat v nulo – tako so mu rekli. Matično ima naTrgu revolucije, ampak mu je od rok, pa je mislil da bi imel matično na enoti ki je zraven njegove službe. Skratka ni variante, da bi se samo preneslo, pa je v okviru ene in iste banke.
bila sva osupla, nisva mogla verjet da so tako nefleksibilni!
Meni se tudi zdi, da prenos kredita ni mogoč. Vsekakor lahko preneseš račun na drugo banko, ampak kredit boš morala poravnati NLB. Pač boš vsak mesec posebej nakazala ustrezen znesek na njihov račun.
Edino, če na drugi banki vzameš nov kredit in z njim poplačaš starega, samo ponavadi se to zaradi stroškov odobritve in poplačila ne splača.
Jaz sem na SKB. Nimam nobenih pripomb, razen te, da so najdražji. Drugače so pa zelo fleksibilni. Ne komplicirajo, če kakšen dan kredit ne gre skozi – pač poskusijo naslednji dan in takrat trgajo. Brez dodatnih stroškov in opominov – ker se mi dogaja, da mi honorar nakažejo z zamikom. Kredit – nikoli problem, pa imam samo redne avtorske honorarje. Pri NLB je bilo to misija nemogoče. Skratka, zelo oseben pristop. Samo zadnje čase so zelo posiljeni z dodatnimi storitvami. Se počutim kot na tržnici. Gospa, ne bi še to? Pa to bi bilo tudi fino za vas. Kot branjevke.
Meni je to malo čudno. Sama sem še vedno uradno prijavljena na domačem naslovu, ki je na Dolenjskem, živim in delam pa v Lj, in vse kar urejam, urejam v ljubljanski NLB banki, tudi kredit sem že dvignila. Nikoli niso nič komplicirali in omenjali, da bi morala na svojo matično banko. Tko da ne vem, jaz nimam slabih izkušenj z njimi.