Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka katero Berilo?

katero Berilo?

Katero berilo naj izbereva pri porocni masi? Katero ste imeli vi ali katero se vam zdi primerno?

hvala za odgovore

“Prvenstvo ljubezni”

Mislim, da se to načeloma bere na poročni maši, pa še lepo je zelo. ne vem točno številke, ampak gre nekako tako:
” če bi angelske jezike govoril, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi in če bi razdal vse…
…ljubezen je potrpljiva, je dobrotljiva…
…ljubezen nikoli ne mine…”

To je meni najlepše berilo !

Če imaš dva berila, je potem to, kar je Ana napisala drugo berilo. Je iz pisma Korinčanov.

Midva sva imela dva berila. Prvo je biloTobijeva molitev mladoporočencev, drugo pa tega iz pisma Korinčanom. Sicer pa vama bo župnik na pripravah dal berila, vidva pa doma v miru preglejta in preberita, premislita, kaj vaju nagovarja, kaj vama najbolj leži in tisto izberita. Meni so vsa poročna berila lepa, ta dva, ki sva jih imela midva, sta mi pa najlepša.

In kdo ga (ju) bere?

Pri nama sta brali priči. Pravijo, da je lepo, če bereta mladoporočenca sama. Moj mož bi, mene je pa bilo preveč strah, da ne bi mogla, zato sva se odločila, da bereta priči.

Aja, pa še en odlomek je zelo lep in zelo dober. Odlomek iz Visoke pesmi, bere se ga pa lahko tako, da ga bereta mladoporočensca sama in sicer, da se izmenjujeta. Ta odlomek je tudi zelo lep, pa zelo lepo pride do izraza, če ga oba bereta.

Midva bova sama brala (jaz z veseljem, moj pa z mojim veseljem:-) ), sicer pa lahko bere kdorkoli, stvar dogovora, tako da se nič ne sekirajte, če ima kdo preveliko tremo, tako da bi prej pol ure trepetal, pa še potem, potem je bolje, da kdo drug prebere, pa raje uživajte v obredu.

Bereta naj priči!
Vidva pa nakoncu skupaj – izmenjaje – zahvalo. Jest mam še zdej v PCju zahvalo in si jo včasih preberem … je minilo od takrat 10 mesecev in 1 dan!

Pri poroki nečaka sta berila brali obe mami: ženinova in nevestina. Ženinova mama je brala odlomek iz Visoke pesmi, nevestina pa iz pisma Korinčanom. Bilo je zelo ganljivo.

Midva bova sama brala-z veseljem!

A lahko kdo napiše katero berilo , tekst mislim. Me zlo zanima, kaj ste brali,…PROSIM, PROSIM!

1 pismo Kornčanom
Slavospev večni ljubezni

1 Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale. 2 In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. 3 In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi.
4 Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, 5 ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. 6 Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. 7 Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane.
8 Ljubezen nikoli ne mine. Preroštva bodo prenehala, jeziki bodo umolknili, spoznanje bo prešlo, 9 kajti le delno spoznavamo in delno prerokujemo. 10 Ko pa pride popolno, bo to, kar je delno, prenehalo. 11 Ko sem bil otrok, sem govoril kakor otrok, mislil kakor otrok, sklepal kakor otrok. Ko pa sem postal mož, sem prenehal s tem, kar je otroškega. 12 Zdaj gledamo z ogledalom, v uganki, takrat pa iz obličja v obličje. Zdaj spoznavam deloma, takrat pa bom spoznal, kakor sem bil spoznan.
13 Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. In največja od teh je ljubezen.

Lala

MIdva sva imela za prvo berilo iz 1.Mojzesove knjige – stvarjenja, potem tegale iz pisma Korincanom, evangelij pa o tem, da je potrebno graditi na trdnih temeljih 8joj, se ne spomnim odlomka!)
Lp

New Report

Close