Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Katero dobro kremo za gubice

Katero dobro kremo za gubice

je res svetovni hit. Za zelo malo denarja se da dobiti super serume ki res pomagajo.
Za okoli oči bi svetovala Argirelin, Matrixyl, Hialuronsko kislino, za gube pa Retinoid 2%
Drugače pa poguglajte, vse se najde.
https://www.superskin.si/
Noro dobri serumi za zelo, zelo sprejemljivo ceno:)

to je zelo močan Retinoid, a ga imaš, kje si ga dobila, edino to eliminira debele gube!

Ali arganovo olje ne smrdi, ko se mažete z njim?

Nisem še nabavila retinoida. Sem pa probala vse zgoraj naštete. Retinoid ni tako močan in je primeren za vse kože. Veliko močnejši je Retinol 1%. Sicer pa vse piše na strani Superskin.

Piše, da je najšibkejši retinol in najbolj varen, ta se v koži spremeni v retinoid, tretinoin, kislino a vitamina, Retin-A Na ebay dobiš odličen matrixil z arirgelinom in hialoronsko kislino zelo poceni, baje je to najučinkovitejše…

Jaz uporabljam Retin-a kremo, 0.05% tipični tretinoin (drugo ime za retinojsko kislino). Stane me 5 evrov na pol leta. To naj bi bila edina sestavina, ki znanstveno dokazano deluje na gube,
Traja kakšen mesec, da se koza navadi.
Kožo mi je dobro nategnilo, ne morem verjeti. V dveh letih, odkar uporabljam, nisem pridelala gub.

To piše o retinojski kislini na zdravilnerastline.si

Retinojska kislina, znana tudi pod imenom tretinoin je znan dodatek v nekaterih najbolj znanih kremah proti gubam. Tretinoin, kot aktivni metabolit vitamina A deluje na celice v koži preko retinoidnih receptorjev. Tako vpliva na nekatere pomembne intercelularne procese kot so rast in deljenje celic, sinteza proteinov, kot sta kolagen in elastin, proizvajanje sebuma in[/i] možno tudi življensko dobo celice. Poleg omenjenega tretinoin posredno inhibira matriks metaloprotenaze (MMP), encimov ki uničujejo kolagen in elastin. Skupno je učinkov tretinoin še več a vsi še niso podrobno raziskani. Žal pretirana topična uporaba pripravkov, ki vsebujejo retinojsko kislino (tretioin) lahko povzroča rahlo draženje kože in nekatere druge stranske učinke, zato je potrebno pazljivost pri preobčutljivih posameznikih. V kozmetične pripravke se zato velikokrat doda raje, retinol in retinil palmitat, ki ne
povzročata draženja, a sta žal tudi manj učinkovita saj potrebujeta dva oziroma tri koraki konverzije, da se pretvorita v retinojsko kislino (aktivno obliko).

Drugače tudi jaz uporabljam arganovo olje, kar jedilno, steklenico imam za pol leta ja … Imam suho kožo.
Ima vonj, ampak nihče se še ni pritožil – imam dober filter, in sicer najstniško hči, ki stalno nerga nad vsem, nad tem oljem in mano pa ne 🙂
Za vse je super, celo telo oziroma suhe predele, za lase namesto voska, če imate suhe, dekolte, roke … Jaz ko si namažem obraz, potem ostanek razmažem po rokah in grem še skozi lase. Evo tko. Je pa to “suho” olje, ne pušča sijaja, super tudi kot podlaga pod pudrom.

Retinojska kislina je oblika vitamina A. in ta se v organizmu sam pretvarja v svoje derivate, med katerimi je tudi retinojska kislina.

Tale krema je potem dobra za kožo, ki se pričenja gubati?
https://www.superskin.si/retinol-1.html
In kako se mažete z njo? Zjutraj? Zvečer? Ali obakrat? Hvala!

https://www.beautylish.com/b/the-ordinary/regimen-guide
Za začetek preštudiraj tale link. Retinol je močan, uporablja se samo zvečer. Lahko si daš na obraz do tri serume oz. kreme. Zjutraj pa obvezno kremo s faktorjem vsaj 30(ker so kisline vmes). Počakaš, da koža vpije in nadaljuješ. Zgoraj na linku imaš čiste osnove. Itak pa potem sama ugotoviš, če ti paše. Tudi če kaj fališ, te zaradi 8€ ne bo bolela glava. Jaz sem stara 52 let in teli serumčki so mi lepo popravili kožo. Ravno včeraj so me spraševali, če sem si dala kaj” popravit”, ha ha

V lekarni, nisem pa v Sloveniji, tako da ne vem, kako je tam. Ce se ne motim, na recept.

Dobro spanje in orehovo olje, h2o2, mgcl.

uporabljam vitaminsko kremo iz lekarne. Je čisto naravna, galenski proizvod, dobi se v vsaki lekarni. Jaz uporabljam to od dolenjskih lekarn. Cena cca 8 eur.
http://www.dolenjske-lekarne.si/izdelki/galenski-izdelki-za-nego/vitaminska-krema-50-ml

Mi lahko kdo pove, kje se ta krema kupi? Gledala sem na spletu kreme, ki so precej drage. Torej, kje bi dobila kremo s takimi sestavinami, da ni draga in katero mi priporočate?

Hvala in lp

Jaz samega olja ne morem uporabljat, enostavno mi pusti kožo suho in se ustvarjajo površinske drobne gubice. Potrebujem dodatno vlaženje, zlasti za predel okoli oči. Uporabljam pa čisto poceni kremo, ki jo prodajajo povsod, v vsaki trgovini. Izredno dobro mi naredi kožo, dodatno uporabljam Clarins serume in Sephora maske, ter arganovo olje za občasno razvajanje. Tako da ni fora v fensi ali dragi kremi, temveč v tem, kaj tvoji koži paše. Če je to za nekoga arganovo olje, naj se maže. Naj ne vpije, da se moramo vsi mazati s tem, drugače smo bedaki, ki dajemo veliko denarja za nič. Jaz kombiniram poceni in drage izdelke, ker ne gledam na ceno, temveč da se mi koža dobro počuti. In seveda je velika razlika v koži, ko enkrat najdeš izdelek, ki ti ustreza. Koža se dejansko izgladi, polepša se ten, zasije in se pomladi. To govorim iz svojih izkušenj.

Katero kremo pa uporabljaš?

jaz si zmešam včasih malo arganovega olja z mojo kremo, imam od niveje tole
https://www.nivea.de/shop/tagescreme-trockene-haut-40059000867850001.html

tudi sama ta krema je odlična, načeloma nisem kupovala niveje, pa sem probala in je res super. Imam občutljivo kožo, takoj me vse peče, oči solzijo, ta pa je res zame. Dodam še malo arganovega olja, kadar se spomnim in se mi da;-)

Arganovo ki ga jaz uporabljam, pa zelo lepo diši. Not ima pipeto in ti bo trajal zelo dolgo, ker se nanaša po kapljicah. Za suho kožo po tuširanju, mmmm ful prijetno 😉

https://healthyskin.eu/si/mizon/52-mizon-the-pure-argan-essential-wrapping-oil-8809325901205.html

Zdravo, slučajno sem videla naslov pa ajde da vam odpišem. V začetku leta sem svoji mamici za rojstni dan kupila kremo proti gubam Mizon ocean power. Moja mami ima namreč že 75let, lepo nežno kožo ampak letom primerno povešeno, utrujeno kožo z gubicami, ima tudi precej suho kožo. Tako da najrajš nebi nič uporabljala in relativno malo kozmetike je uporabljala čez lajf ampak ima potrebo po kremi po tuširanju ker jo zateguje. Poskusila je razne Lorealove, Afrodite, in pač te skomercializirane znamke, ne rečem sej so dobre, kožo je vsakič navlažila. Ampak gubice so ostale, s to kremo pa jo nekako zategne gor, gubice zafila, niso več tako vidne. Joj škoda ker nisva naredili slikci prej in potem, bi bla fora 😉 No, zdej ji kupujem samo še to kremo. Kupila sem jo pri nas pri zastopniku, ker sem brala da prek neta, predvsem prek e-baya lahko kupiš tudi ponaredek. Pa še draga ni bila. lp, Tina

Pri našem stanju kože je na pravem mestu naša genetika in način življenja.
Potem naše navade glede gibanja, pitja, spanja in način prehranjevanja.
Same kreme nam bodo težko spremenile teksturo kože in zmanjševale gubice.
Npr., če premalo spomnimo nikakor ne bomo mogle skriti utrujeno kožo, ker se zaradi premalo spanja koža ne obnavlja in s tem postaja bolj suha in brezbarvna.
Vedno svetujem, da se kožo razvaja z različnimi negami, peelingi in maskami, da vsaj povrhnjico malo obnavljamo.
Loccitane kozmetike ne poznam najbolje, sem pa 1 x imela njihovo masko za obraz in ni bila slaba, vendar je cenovno nekje v višjem srednjem razredu.

Lepo pozdravljene,
Martina

[b]Martina Razinger[/b] Umetnica ličenja, osebna trenerka pilatesa in senzualnega plesa ob drogu.

Za okoli oči uporabljam retinol v ampulah [/url]:) In pa balea med vlažilno kremo

Jaz uporabljam serum proti staranju od Gallinee. Francoska naravna kozmetika s probiotiki. Sem že dobila pohvale od sodelavk, da imam lepšo kožo in ga ne zamenjam za nič 🙂

Namesto, da zapravljaš denar za kreme, ki ne delujejo, poskrbi zase od znotraj navzven. Poskrbi, da boš čez dan primerno hidrirana, za regeneracijo kože uporabi kolagen (jaz uporabljam npr. cemio gamsovega), izogibaj se soncu brez SPF zaščite in zaužij dovolj vitaminov (jaz uproabljam še šumeče tabletke za vsak slučaj).

Definitivno predlagam od luxfactorja 4D kremo. Ko se koža stara, naše celice tvorijo manj hialuronske kisline, obstoječa pa se začne razkrajati zato je pomembno, da se koži nazaj povrne hialuronsko kislino.

nobena krema ti NE povrne HILURONA.
to treba kar lepo preko inekcije…

New Report

Close