Katero kavo pijete
Ne maram nobene od naštetih, ker so note prevč citrusne ali pa preveč prepražena kava.
Najraje imam kakšno mešanico iz Ekvadorja ali Gvatemale. Oreščkast, čokoladno kakavni okus kave, da ne pokisli na citruse.
Kupujem preko tujega spleta, ali pa ko je res sila, pri nas, Kafetino, stari trg LJ, Escobar Vrhnika – nemleto, meljem sproti.
Pač zame je kava lušt, te trgovinske komercialne mešanice mi nikakor ne sedejo.
Tezko bos nasla drugo, ker Barcafe je specificno zanic kava in ce ti je vsec ta okus, ti bodo tezko drugi okusi vsec.
Pijem Franck creme ali bosansko Omcafe, zelena Santana mi je bila dobra, a se je tudi pokvarila.
Barcafe sem pa kupila kak mesec nazaj, ker druge ni bilo in se mi ni dalo v drugo trgovino… Groza, kako zanic je bila!
A maš kar cevko direkt v žilo napeljano :)))). ?
Meni je dobra še CafeVerganno 1882.
Ko grem v Anglijo, obvezno zavijem v Marsk&Spencer, kjer imajo tudi posebne vrste kav, M&S The Collection , naprimer kupljeno zadnjič:100% Fairtrade arabica, naprimer Honduran, pa Rwandan, pa Peruvian – vse Single Origin…
http://www.britstore.co.uk/brit_uk/department/marks-and-spencer-store/marks-and-spencer-coffee/marks-and-spencer-single-origin-honduran-ground-coffee-227g.html
Ja, je samo moraš met srečo, da je rok uporabe še vsaj več kot pol leta….. Ne gre to pri nas v Mullerju tako pogosto, pa je kar kratek rok uporabe. ( Glede na to, da je rok uporabe nekje 2 leti od polnjenja, datuma proizvodnje). v tem cajtu se pa kava tudi že precej zdiši in izgubi aromo, čeprav je vakumpak….
Ja, je samo moraš met srečo, da je rok uporabe še vsaj več kot pol leta….. Ne gre to pri nas v Mullerju tako pogosto, pa je kar kratek rok uporabe. ( Glede na to, da je rok uporabe nekje 2 leti od polnjenja, datuma proizvodnje). v tem cajtu se pa kava tudi že precej zdiši in izgubi aromo, čeprav je vakumpak….
[/quote]
mi kupujemo v italiji -eurospar