Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katero kavo pijete

Katero kavo pijete

Ce mislis po nemsko pisat, pol vsaj pravilno napisi.

kaj je narobe nemško?

lavaca suerte

Meni je krepko vseeno – itak jih večinoma ne ločim.

Zapomnil sem si samo Meinl iz enega lokala. Samo ne vem ali je bil res okus kave ali dobra priprava.
To grem še preizkusit.

v barih julius meinl the best

tudi ily je dobr

Super dobra kava ti nič ne pomaga, če je zanič aparat ali jo ne znajo pripravit. Vse se mora poklopit, potem je pa kava pregrešni užitek 🙂

Lavazza rossa, ker iz nasega avtomata pride samo s tem zrnjem dobr kava. Mi je en barista dal eno pakungo enega zrnja, ki ga sami prazijo za v bar, ki je ohoho znan in pri meni je prsla iz avtomata samo zanic pobarvana rjava voda. Oz, mozno je tudi, da se okusa tako navadimo, da nam druga kava ni dobra. Meni je dobra samo v enem baru v Italiji in moja doma, nekam do kolen pride se iz Nespresso avtomata na kapsule.

dmBio Kaffee Klassik mleta za filter
S potovanj si pa tudi nanosim kaksne malo bolj posebne kave.

Še vedno prisegam na klasiko: Barcaffe

Čisto iz navade Barcaffe. Bom pa poizkusil kaj novega. Sem vesel idej.

kje lahko probaš več različnih znamk kave v lj ?

Zato, ker ni verjetno pravilne debeline zmleta za tvoj tip mašine – ali prefino ali pa pregrobo. Če je bolj debelo zmleta, jo zmelji bolj na drobno, pa malce pritisni, da stisneš ven zrak, a ne preveč, da ne zbiješ čisto. Tako bo dobra, prava aromatična ven pritekla. Koliko barov ima tvoja mašina pritiska? Kafični imajo ponavadi 19 barov – lahko je tudi to razlog, da je premalo pritiska v tvoji mašini in se ne razvije taprava intenzivna aroma.

Odkar imam doma original Nespresso mašinco, 19 barov pritiska ima, pa original kapsule Nespresso ( ne Dolce Gusto, da ne bo pomote!) za dušo, mi je pa zelo malo kav drugod res top. Ti razvadi brbončice. Imam pa tudi refil kapsule pa folijo za čez, da si s svojo namleto kavo naredim – kakšno posebno mešanico Nikaragva, Gvatemala, ipd.

Od Nespresso pa kupujem kapsule: Dharkan, Kazaar, Ristretto, Apreggio, Indriya from india, nekaj kapsul imam še selection Vintage 2011 (za posebne priložnosti)…..

Jaz do danes še nisem probala kave, ki bi me prepričala, da bi jo začela piti. meni so vse zanič. Pijem jo 5x na leto.

Aja: Mueller in Müller – na to picajzlaš? Boš zadovolj(e)na sedaj?

cremcaffe !

Zamenjala že veliko kav,našla najboljšo…bosanska kava Zlatna džezva.

že leta pijem tschibo kavo. odlična je! meni boljša kot barcaffe, in ostala sranja ki jih tu gor pijete

Moja kava je Bar cafe, verjerno zaradi navezanosti, krasnih spominov, ki zadišijo z jutranjim vonjem opoja.
Res je, da so to kavo z prevzemom Droge uničili, illy je meni osebno najboljša, toda nima opoja 🙂

Se vidi da nimas okusa ne za kavo ne za svojga deca 🙂

[/quote]

Pa sem vam polepšala dan…kajneda 😉
Imate boljšo kavo in boljsega- boljso…samo da ste zadovoljni :))) vi.

[/quote]

[/quote]

S takim kot ga imate vi bi me bilo sram hoditi okoli se manj skup ziveti. 🙂 vi pa kar :)))

[/quote]

S takim kot ga imate vi bi me bilo sram hoditi okoli se manj skup ziveti. 🙂 vi pa kar :)))
[/quote]

Najboljša kava bo tista, ki jo bo ind. tulipan spila z golo resnico1. Bo še posebej svojevrstno začinjena. ;)))

Pijem samo instant kavo,ker me po mleti kavi boli želodec.pijem pa hoferjevo moca al Jacobs Gold.po nescafeju me tu žge v želodcu. V lokalu iz mašine je pa dobra kava,ce je mašina dobro spucana,pa da kava ni zažgana,ne vem pa katere firme imajo kavo.

samo to kavo.

New Report

Close