Katero kavo pijete
Lavazza rossa, ker iz nasega avtomata pride samo s tem zrnjem dobr kava. Mi je en barista dal eno pakungo enega zrnja, ki ga sami prazijo za v bar, ki je ohoho znan in pri meni je prsla iz avtomata samo zanic pobarvana rjava voda. Oz, mozno je tudi, da se okusa tako navadimo, da nam druga kava ni dobra. Meni je dobra samo v enem baru v Italiji in moja doma, nekam do kolen pride se iz Nespresso avtomata na kapsule.
Zato, ker ni verjetno pravilne debeline zmleta za tvoj tip mašine – ali prefino ali pa pregrobo. Če je bolj debelo zmleta, jo zmelji bolj na drobno, pa malce pritisni, da stisneš ven zrak, a ne preveč, da ne zbiješ čisto. Tako bo dobra, prava aromatična ven pritekla. Koliko barov ima tvoja mašina pritiska? Kafični imajo ponavadi 19 barov – lahko je tudi to razlog, da je premalo pritiska v tvoji mašini in se ne razvije taprava intenzivna aroma.
Odkar imam doma original Nespresso mašinco, 19 barov pritiska ima, pa original kapsule Nespresso ( ne Dolce Gusto, da ne bo pomote!) za dušo, mi je pa zelo malo kav drugod res top. Ti razvadi brbončice. Imam pa tudi refil kapsule pa folijo za čez, da si s svojo namleto kavo naredim – kakšno posebno mešanico Nikaragva, Gvatemala, ipd.
Od Nespresso pa kupujem kapsule: Dharkan, Kazaar, Ristretto, Apreggio, Indriya from india, nekaj kapsul imam še selection Vintage 2011 (za posebne priložnosti)…..
Pa sem vam polepšala dan…kajneda 😉
Imate boljšo kavo in boljsega- boljso…samo da ste zadovoljni :))) vi.
[/quote]
S takim kot ga imate vi bi me bilo sram hoditi okoli se manj skup ziveti. 🙂 vi pa kar :)))
[/quote]
Najboljša kava bo tista, ki jo bo ind. tulipan spila z golo resnico1. Bo še posebej svojevrstno začinjena. ;)))