Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katero kavo pijete

Katero kavo pijete

Coronini. Vrhunska kava.

Vse sorte od Franck kapučina (ok to je sicer cappuccino pa nj bo ane) do Illy, Barcaffe, Julius Meinl 🙂 Loka kava, ma kar češ 🙂 Zdaj je teh kavic malo morje res, tkole gledam 🙂

Meni so Galador najboljše med najboljšimi kavicami res 🙂 Sem jo 1x v Šparu tako malo za hec vzela in sem ful zadovoljna z njo 🙂

Franch sem mislila, malo pomote, se opravičujem 🙂

Že nekaj let kupujem kerinba ( pražarnica je v Šempasu, pri Novi gorici), kavo dobiš v fami ( trgovine po primorskem). meni osebno je ta kava res zaenkrat najboljša, kuham pa turško, vsaj 2 na dan.

Segafredo

Illy definitivno.. 😀

Barcaffe . Vse ostalo je ogabno.

Zlatne đezve in barcaffe-ja sem se naveličal, ravno tako loka kave. Enkrat sem za sprobat vzel v hofru aromatica classic in jo sedaj kar redno pijem, ker mi je všeč…pa še poceni je! Tko da do nadaljnjega bom kar to pil…drugače mam pa najraje turško itak, iz avtomatov in po večini v gostilnah mi kofetek (skoraj) nikoli ni tako dober kot iz domačega šporgeta…aja, pa petrolov coffee to go je tut kar užiten se mi zdi…

Prekajen meso dl cajt gvera;)

jaz pijem že zjutraj ob pol sedmih kavo z dodatkom heroina vsak dan in se počutim odlično! 🙂

jest pa ledeno

Jaz zadnje pol leta tudi dobesedno hladno, v vročih mesecih pa tudi “ledeno” kavo – za žejo – samo espresso spuščen na ledene kocke, p amorda malo dodane filtrirane vode, alip atudi malo mleka, kakor zapaše. Za žejo torej – poleg vode in namesto piva :).

Najraje: Nespresso kapsule, okuse Dharkan, Kazaar, Ristretto, Arpeggio in Roma in pa nekatere sesonske mešanice – limited eddition ( pa ne Dolce Gusto, da ne bo pomote), potem pa mešanice nekaterih kav ( rastišča: Honduras, Gvatemala, Columbija – zrnje iz Kafetina ali pa slovenske mikropražarne, kot je Stow Coffee Roasters ali Escobar).

https://www.nespresso.com/colombian-terroirs/INT_en

Arome kave morajo zame bit oreščkaste, ali karamelne, ali čokoladne, ali lesne, ali popraste, ali zemljaste; tudi Robusta; single origin zrno mora bit – torej iz enega nasada, ne ena vrsta zmešana iz več vreč z različnih lokacijskih nasadov.
Nikakor zame niso citrusne, cvetlične arome.

Komercialnih kav ala Barcafe , Troja pražarna, Illy, ipd, pa ne pijem že cca 5 let. Ker žal – to zame ni kava.

Od komercialnih pražarn morda samo

Jaz nisem kofetarica. Če že pijem kavo je to s sladoledom in smetano. Samo mi je pa najboljša Escobar.

Ne pijem kave.

Zlatna, hoferjeva, Loka. R U serious?

Če nimaš izkušnje na svojih brbončicah, neupravičeno pisariš o nečem, o čemer nimaš pojma, ker nisi dala na svoje brbončice 😀

Zame je preseravanje priseganje naprimer na dve določeni znamki kave, ki gradita izključno na imidžu in marketingu, da so prepoznavni po sloganih in embalai,ne pa po dobri vsebini mešanice zmletih kav znotraj njihovih vrečk; ker so povprečje ali podpovprečje.

Samo toliko.

in ko boš preizkusila kakšno kavo iz dobrih mikropražarn, lahko začneš že pri slovenskih, jih je kar nekaj, boš lahko uravičeno “špilala” testerko kav na slovenskem trgu.

Jaz pijem kavo Amigos, rdeče pakirano, mleto za espresso. Kupujem jo v pražarni v Trstu 4,50 evrov za kg.

Barcafe.

Kapsule dolce gusto. Vedno isto – crema d oro

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

bristot deka

doma vedno barcafe. V službi pa kar prinesejo stranke – od loka kave pa do raznih bio zvarkov.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Kavo si pripravljam na espresso avtomat. Notri nasujem kavo, ki je malo groblje mleta.
Kar se tiče znamke kave nisem izbirčen. Mislim, da trenutno pijem kavo iz Hofer ali je pa iz Lidla, ne vem točno. Kavo pijem brez sladkorja, občasno dam notri mleko.
Pa seveda
uz šolju kafe ide cigara

drug drugega programiramo

Jaz pa samo barkafe.
Včeraj sem kupila ta hitro ledeno od barkafeja, 2 pakungi, sem dobila še japonke zraven!

Še en ljubitelj Barcafeta. Odzuni pa kar je, ne morš izbirat.

bristot deka

New Report

Close